מטרתו לשמש כבייביסיטר? אז שישמש כבייביסיטר. אדרבה. שלא יתיימר להכשיר מקצועית.
זה מה שרבים-רבים מציעים: שבסמינר ה'ו' יהיו רק לימודי קודש+מחנכת+הרצאות+מסגרת כללית, כשעתיים כל בוקר, או יומיים-שלושה בשבוע, במחיר סביר.
ובשאר הזמן הפנוי, הבנות ילכו ללמוד במקומות מקצועיים, תוך שיש עליהן פיקוח והכוונה של מחנכות.
איך ילכו , והרי מדובר בתקציבי עתק שילכו לכפרות
למדתי בסמינר עד לאירוסי מסלול הוראה ועוד התמחות שאפילו לא נכחתי שם
למה? שידוכים, מה יגידו, התנגדות הורי ,ובצדק, ליציאה מחוץ לחממת הסמינר.
, לאחר החופה באה הרווחה
נסעתי מיד יום 4 שעות בממוצע הלו"ש
למדתי 8 שעות והשתכרתי מחיר אפסי בכמה שעות לאחר הלימודים בהן יכלתי לעבוד
לבית לא יכלתי להתפנות בכלום והרי איך אפשר אם אני יוצאת ב6 וחצי בבוקר וחוזרת ב11 בלילה
כך נע סדר יומי.
וזה אחרי כמובן שעבדתי בכל מיני עבודות שבהן הרווחתי שכר עלוב ומטה- אז המינימום עמד על 20 ש"ח
וכל זה כי מה יגידו וכי הסמינרים אוחזים בצבת ההתמחויות לא רק משיקול של ביביסיטר רוחני אלא משיקולים תקציביים ענפים
הרי הפתרון של לימודי קודש והשקפה - כזה שיותיר את הבנות במסגרת
ויתור על כל הוצאות המגמות וההכשרות- לכאורה נראה הוגן עבור התלמידות ומפוקח
אמממ הסמינר הוא עסק כלכלי עתיר ושמן והוא לא יוותר בקלות על כל זה.
קראתי לאחרונה בספר מחקרי על הציבור החרדי על עניין הלימודים לבנות
פעם פעם
למדו בסמינרים נטו הוראה וגננות והתמחויות קשורות למקצוע הנ"ל
אי אז הוקם המכון החרדי לכשרה מקצועית והוא יועד לגברים בלבד
מצורך ביקוש נשי נפתחו בו מסלולי לימוד גם לנשים שלא רצו להיות מורות וגננות
ומה קרה
פתאום מנהלי הסמינרים ששמרו על טוהר המסלולים ולא אפשרו להכניס כלום זולת החינוך ושות',
פתחו מסלולים נוספים כי הבינו שאם לא, תהיה זליגה שתהפוך לנהירה ואולי חלילה לסגירה
כך שפתרון שיהיה שווה רק לצד אחד קרי התלמידות והוריהן הנחנקים לשלם התמחות שכל מטרתה הוא לסייע בפרנסת הבית- לא תוכל להתקיים בכפיפה אחת עם מסלולי הסמינרים כפי שהם כיום.
ומה שקורה הוא או שאין פרנסה כי המקצוע אינו מתגמל ( עצוב לי כל כך לקרא על כך שאשה משתכרת 2900 שח בחודש, המלצרית בקפה רימון ספר לי שעושה 7000 ש"ח רק מטיפים וכך מממנת את לימודיה) או שהיא יוצאת ללמוד לאחר הנישואים כאשר אז לכאורה היא אמורה לפרנס ולא להוציא כסף על לימודים נוספים ויקרים כאשר בד בבד לרב אין אופציה להתפרנס בזמן הזה
לי האשכול הזה עשה רע מאד.