מצות מכונה מקמח מלא \ שיפון

• הוסף לסימניות
היכן ניתן להשיג? (בי-ם עדיף)

• הוסף לסימניות
יש חיה כזאת בכלל?

• הוסף לסימניות
אם לא תמצאי עד סוף היום, יידעי אותי ואתקשר לברר בשבילך.
הבת של בעלי היא עם ציליאק וקונה אותם כל שנה.

• הוסף לסימניות
אני יודעת על מצות כוסמין אאולי יש להם מעוד סוגי קמחים
משפ' גרוסמן
רח' פתח תקווה 11, ירושלים
02-5377568
057-3182727

125 ש"ח לק"ג

• הוסף לסימניות
רגע, רגע.
כ-ל המצות הן מקמח מלא- לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;747266:
רגע, רגע.
כ-ל המצות הן מקמח מלא- לא?

קצת סדר בעולם הקמחים:
אכן. כל המצות הכשרות לפסח עשויות מקמח מלא.
לסובלים מצליאק זה לא עוזר :( קמח מלא אסור להם בדיוק כמו קמח לבן.
מצות מקמח כוסמין - זה טוב לאלרגים לחיטה, אבל לא לסובלים מצליאק, כי כוסמין מכיל יותר גלוטן מחיטה.
מבין חמשת מיני דגן, שיפון מכיל יחסית כמות מועטת יותר של גלוטן, ושיבולת שועל מכיל עוד פחות מכך.

• הוסף לסימניות
אם לעשות סדר, אז אדרבא -
לציליאק יש מצות מקמח שיפון שרוב הגלוטן הוצא ממנו.
לכן הם יכולים לאכול כמות מוגבלת.
לחובבי הבריאות או לרגישים לקמח לבן יש מקמח מלא
אבל זה משהו אחר לגמרי.

לא הבנתי את הטענה, ש"כל" המצות של פסח הן מקמח מלא.
מה זאת אומרת?
אני רגישה לקמח לבן, אז למה מצות עושות לי צרות כמו קמח לבן?
מוזרה הטענה הזו

• הוסף לסימניות
מצות

מקמח מלא
בתחתית הפירסום מוקדי מכירה ברחבי הארץ

קבצים מצורפים

• מצות A4-01.jpg
    1.8 MB · צפיות: 32
  • הוסף לסימניות
אם אני זוכר טוב - דווקא 'שמורה' זה וודאי מקמח מלא. לא שמורה - לא. (ההבדל גם בצבע)

• הוסף לסימניות
מצות יד מקוממיות- הן ודאי מקמח מלא. (והבנתי שכנראה גם כל השאר)
ו-כן עלולות להיות צרות במעיים כשאוכלים אותן על קיבה ריקה.

• הוסף לסימניות
בעלי עובד במצות בית שמש שהם מקמח מלא
ולא כל המצות הן קמח מלא! ממש לא.

• הוסף לסימניות
יש לי חבר שלא אוכל קמח כל השנה (זה ציאילק, לא?) ובפסח הוא אוכל חופשי ולא קורה לו כלום.

הוא מצביע על הזוהר הזה (מובא כאן שחמץ יכול להזיק יותר...):

כַּךָ כַּד נָפְקוּ יִשְׂרָאֵל מִמִּצְרַיִם, לָא הֲוֵי יַדְעֵי עִקָרָא וְרָזָא דִּמְהֵימְנוּתָא, אָמַר קוּדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא, יִטְעֲמוּן יִשְׂרָאֵל אַסְוָותָא, וְעַד דְּיֵיכְלוּן אַסְוָותָא דָּא, לָא אִתְחָזֵי לְהוֹן מֵיכְלָא אַחֲרָא. כֵּיוָן דְּאָכְלוּ מַצָּה, דְּאִיהִי אַסְוָותָא לְמֵיעַל וּלְמִנְדַּע בְּרָזָא דִּמְהֵימְנוּתָא. אָמַר קוּדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא, מִכָּאן וּלְהָלְאָה אִתְחָזֵי לוֹן חָמֵץ, וְיֵיכְלוּן לֵיהּ, דְּהָא לָא יָכִיל לְנַזְקָא לוֹן.

תרגום:
כָּךָ כַּאֲשֶׁר יָצְאוּ יִשְׂרָאֵל מִמִּצְרַיִם, לֹא הָיוּ יוֹדְעִים עִקָּר וְסוֹד שֶׁל הָאֱמוּנָה. אָמַר הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא: יִטְעֲמוּ יִשְׂרָאֵל רְפוּאָה, וְעַד שֶׁיֹּאכְלוּ רְפוּאָה זוֹ, לֹא יֵרָאֶה לָהֶם מַאֲכָל אַחֵר. כֵּיוָן שֶׁאָכְלוּ מַצָּה, שֶׁהִיא רְפוּאָה לַעֲלוֹת וְלָדַעַת בְּסוֹד הָאֱמוּנָה, אָמַר הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא: מִכָּאן וָהָלְאָה רָאוּי לָהֶם חָמֵץ וְיֹאכְלוּ אוֹתוֹ, שֶׁהֲרֵי אֵינוֹ יָכוֹל לְהַזִּיק לָהֶם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה