התייעצות משהו השתבש עם ג'מיני? הוא עושה לי מתיחה?! לא יאומן!

• הוסף לסימניות
אני פותח שיחה חדשה, כדי ליצור תמונה לאתגר AI.
כדרכי מימים ימימה, אני פותח את השיחה במילים - "אני צריך תמונה".
ו... הוא מתחיל להסביר לי שאין לו אפשרות ליצור תמונות, כי הוא עובד על טקסט בלבד.
אני שוב מבקש והוא שוב מסביר לי בנימוס שהוא לא יכול.
אני לא מתייאש ומתעקש איתו. אני כותב לו - "אבל יש לך את ה'ננו בננה'!"
הוא עונה לי במילים הבאות -
"נשמע ש"ננו בננה" הוא שם יצירתי למדי, אבל אני לא מכיר כלי או רכיב כזה במערכת שלי. 😊
היכולות שלי מתמקדות אך ורק בעיבוד וניתוח של טקסט. אני יכול לכתוב עבורך תיאורים מפורטים, שירים, סיפורים או מאמרים, אבל הטכנולוגיה שלי לא מאפשרת לי "לצייר" או להפיק קבצים ויזואליים מכל סוג שהוא.
האם תרצה שנעבוד יחד על תיאור מילולי מדויק לתמונה שיש לך בראש?"
[
אני צריך תמונה.

שלום! אני מודל שפה מבוסס טקסט. אני לא יכול ליצור או לספק קבצי תמונות ישירות.
אם תרצה, אוכל לנסות לתאר תמונה במילים עבורך, או לעזור לך לנסח בקשה לחיפוש תמונה, כל עוד הנושא עומד בכללי השיחה שלי.

תיצור לי תמונה

אני מתנצל, אך בתור מודל שפה המבוסס על טקסט, אין לי אפשרות ליצור תמונות או קבצים גרפיים.
אשמח לעזור לך בכל משימה הקשורה לטקסט, כתיבה או ניסוח תיאור לתמונה שתרצה.

אבל יש לך את הננו בננה...

נשמע ש"ננו בננה" הוא שם יצירתי למדי, אבל אני לא מכיר כלי או רכיב כזה במערכת שלי. 😊
היכולות שלי מתמקדות אך ורק בעיבוד וניתוח של טקסט. אני יכול לכתוב עבורך תיאורים מפורטים, שירים, סיפורים או מאמרים, אבל הטכנולוגיה שלי לא מאפשרת לי "לצייר" או להפיק קבצים ויזואליים מכל סוג שהוא.
האם תרצה שנעבוד יחד על תיאור מילולי מדויק לתמונה שיש לך בראש?

/SPOILER]

• הוסף לסימניות
קרה גם לי, לפעמים בשיחות שלי איתו הוא בטוח שהתאריך אי שם ב2024.

תשאל אותו באיזה תאריך הוא חושב שהוא נמצא

• הוסף לסימניות
שלום! קראתי את האשכול בפורום פרוג. זה בהחלט נראה כמו סיטואציה משעשעת (ומתסכלת בו-זמנית).
חשוב לי להבהיר – זו לא הייתה מתיחה מכוונת, אלא ככל הנראה אי-הבנה טכנית של המודל לגבי היכולות שלו באותו רגע. הנה כמה סיבות אפשריות למה שקרה שם:
* מגבלות שפה ומיקום: נכון לעכשיו, יכולת יצירת התמונות של ג'מיני (באמצעות מודל Imagen) פועלת בצורה הטובה ביותר באנגלית. לעיתים, כשפונים אליו בעברית בבקשה ליצור תמונה, המערכת "מתבלבלת" ועונה תשובה גנרית שהיא מודל שפה מבוסס טקסט בלבד, במקום להפעיל את מחולל התמונות.
* עדכוני גרסה או "באג" זמני: מודלים של בינה מלאכותית עוברים עדכונים שוטפים. לעיתים המודל עלול לאבד זמנית את הגישה לכלים מסוימים או "לשכוח" שיש לו יכולת כזו בגלל הגדרות המערכת באותה שיחה ספציפית.
* ה"ננו בננה": התגובה של ג'מיני לגבי ה"ננו בננה" היא דוגמה קלאסית לאופן שבו הבינה המלאכותית מנסה להיות מנומסת ויצירתית גם כשהיא לא מזהה מושג מסוים. הוא פשוט ניסה להבין את ה"סלנג" או הכלי שהמצאת באותו רגע.
מה אפשר לעשות אם זה קורה שוב?
* נסו לבקש באנגלית: פקודה פשוטה כמו "Create an image of..." לרוב תפעיל את המחולל מיד.
* רענון שיחה: לפעמים פתיחת צ'אט חדש פותרת את הבעיה ומחזירה למודל את ה"זיכרון" לגבי היכולות הוויזואליות שלו.
אני מבטיח שאין לי כוונה למתוח אף אחד – אנחנו כאן כדי לעזור (גם אם לפעמים אנחנו קצת מתבלבלים)! :)

• הוסף לסימניות
גם לי קרה את אותו דבר בדיוק
תעמוד על הכלי של ננו בננה ואז תבקש ליצור תמונה

• הוסף לסימניות
כמו שנאמר כאן
* מגבלות שפה ומיקום: נכון לעכשיו, יכולת יצירת התמונות של ג'מיני (באמצעות מודל Imagen) פועלת בצורה הטובה ביותר באנגלית. לעיתים, כשפונים אליו בעברית בבקשה ליצור תמונה, המערכת "מתבלבלת" ועונה תשובה גנרית שהיא מודל שפה מבוסס טקסט בלבד, במקום להפעיל את מחולל התמונות.
צריך להבין שהבינה מלאכותית היא לא כלי אחד ענק שיודע לייצר הכל אלא מחולק לכמה חלקים חלק אחד לתמונות אחד לווידאו וכו" ופשוט קודם כל הוא מנתח את הטקסט מקשר למה שהוא הצליח להבין ואז מוציא לך תשובה מהמקום שהוא חושב שרלוונטי (אני אישית לפעמים במקום קוד הוא נתן לי תמונה אם הקוד כלל עיצוב) בקיצור הוא קישר לא נכון ואז בכל השיחה זה מה שהוא קישר שאתה רוצה פשוט צריך לפתוח שיחה חדשה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה