התייעצות משיכת כספי פצויים באזור גיל 30

• הוסף לסימניות
האם יש אמת בחשיבה שלי שמשיכת כספי פיצויים בגיל זה לאחר עזיבת עבודה כמובן דווקא מצד מיסוי יכולה להיות נכונה.
לכאורה לא אשלם קנס כי יש לי יותר מ32 שנות עבודה.
כרגע המס השולי שלי הוא 31% על גבול ה35%. , אני אשלם מס שולי בפנסיה לכאורה לפחות 20% . אם אמשוך עכשיו בפטור ממס , ואשקיע אפילו בקופגלה עצמאית יהיה לי פטור ממס בפנסיה . במקרה שאשקיע ואמשוך קודם יהיה לי מס של 25% גם הפרש סביר. יש משהו שאני מפספסת?
נשמע לי שמבחינת מסוי עדיף לי למשוך .והחשש שאעבדו בסוף פחות שנים - מול הפסד וודאי אם אשאיר א הכסף..

• הוסף לסימניות
באיזור גיל 30, עם יותר מ32 שנות עבודה?!
פספסתי משהו???

• הוסף לסימניות
האם יש אמת בחשיבה שלי שמשיכת כספי פיצויים בגיל זה לאחר עזיבת עבודה כמובן דווקא מצד מיסוי יכולה להיות נכונה.
לכאורה לא אשלם קנס כי יש לי יותר מ32 שנות עבודה.
כרגע המס השולי שלי הוא 31% על גבול ה35%. , אני אשלם מס שולי בפנסיה לכאורה לפחות 20% . אם אמשוך עכשיו בפטור ממס , ואשקיע אפילו בקופגלה עצמאית יהיה לי פטור ממס בפנסיה . במקרה שאשקיע ואמשוך קודם יהיה לי מס של 25% גם הפרש סביר. יש משהו שאני מפספסת?
נשמע לי שמבחינת מסוי עדיף לי למשוך .והחשש שאעבדו בסוף פחות שנים - מול הפסד וודאי אם אשאיר א הכסף..
מתקנת מה שכתבתי על מיסוי של 25% -זה יהיה רק על הרווח , בשעה שאם אשאיר את הכסף בקופה אשלם גם על הקרן במדרגת המס השולי שלי אז

• הוסף לסימניות
מתקנת מה שכתבתי על מיסוי של 25% -זה יהיה רק על הרווח , בשעה שאם אשאיר את הכסף בקופה אשלם גם על הקרן במדרגת המס השולי שלי אז
אני מעתיק מתוך הקישור ששלחתי:
אזהרה
ניצול הפטור ממס יקטין בעתיד את הטבת המס שהעובד יכול לקבל על קצבת הפנסיה שיקבל עם פרישתו לגמלאות, כלומר הוא עשוי לשלם יותר מס על קצבת הפנסיה שלו.

כלומר, משיכה עכשיו בלי מס היא פשוט על חשבון הפטור שיש על ה-5,375 ש"ח בחודש הראשונים של קצבת פנסיה (רק אחריהם מתחיל הגביה לפי מדרגות ונקודות זיכוי).

• הוסף לסימניות
לפעמים שווה לשלם את המס עכשיו או בפריסה ל6 שנים מאשר להפסיד את ההטבה
בפרט למי שיש נק' זיכוי רבות
לא?

• הוסף לסימניות
יש פה סיכון, כי זה 32 שנות עבודה בפועל, לא כולל אבטלה, עצמאי, פרישה מוקדמת
ואם למפרע יתברר שלא היה 32 שנות עבודה זה עולה ביוקר (ירד מהפטור ממס בפנסיה הסכום שנמשך ללא מס, פלוס הצמדה למדד, פלוס 35%)

• הוסף לסימניות
סכון , אבל אם אשאיר אשלם מס בוודאות .
לא נכון? זה בדיוק השאלה שלי.

• הוסף לסימניות
אני משתדל קודם כל לבדוק מה הצורך ? לא רק שיקולי מס
האם יש צורך עכשיו בכספי הפיצויים כמה הם נצרכים עכשיו ואז לבדוק את האופציות.
על הפיצויים יש פטור במשיכה בעת סיום העסקה, אבל כמובן שיש סיבות רבות להשאיר לא רק החישוב של "קיבוע זכויות", עצם החיסכון לתקופת הפנסיה היא גם חשובה

• הוסף לסימניות
אם בוודאות הכסף יושקע מיד בחשבון עצמאי לדעתי שווה למשוך.
הסיכון לא גבוה, ןכנגדומיש סיכונים גדולים יותר לכל מיני שינויים בפנסיה או לרווח נמוך או למס שולי גבוה בהרבה מעשרים אחוז בעזרת השם.

• הוסף לסימניות
אני משתדל קודם כל לבדוק מה הצורך ? לא רק שיקולי מס
האם יש צורך עכשיו בכספי הפיצויים כמה הם נצרכים עכשיו ואז לבדוק את האופציות.
על הפיצויים יש פטור במשיכה בעת סיום העסקה, אבל כמובן שיש סיבות רבות להשאיר לא רק החישוב של "קיבוע זכויות", עצם החיסכון לתקופת הפנסיה היא גם חשובה
מה שחשבתי שאני רק מפסידה מלהשאיר גם אם אחליט לשמור לפנסיה . בעיקרון מעונינת בכסף לחתונות הילדים.. (עוד כ15 שנה)

• הוסף לסימניות
מה שחשבתי שאני רק מפסידה מלהשאיר גם אם אחליט לשמור לפנסיה . בעיקרון מעונינת בכסף לחתונות הילדים.. (עוד כ15 שנה)
אני לא יועץ השקעות ולכן לא יודע לומר אם כדאי להשקיע במקום אחר שהוא יותר רויחי.
כמובן שישמור על הכסף והרווחים עד ל 15 השנים הבאות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה