משכורת בתלוש שוה יותר?

• הוסף לסימניות
בגדול נקרא שבתלוש נחשב לעוד שלושים אחוז עקב הפרשת פנסיה, ביטו"ל וכיוצא.
שאלתי, בעבודות מזדמנות, כשיש לי ממילא עוסק פטור כך שאני משלם בכל מקרה ביטו"ל, והיות שאי"ז עבודה קבועה הרי שהמעביד איננו מפריש לי פנסיה.
אם הוא לא מוציא לי תלוש אני מדווח עליו כעצמאי, כך שלענין מה"ש אני מקבל בכל מקרה.
אשמח לשמוע אם יש עדיין הבדל בין תלוש ללא תלוש.
תודה רבה.

• הוסף לסימניות
דמי ביטוח לאומי לעצמאי זה יותר ממה שיורד לשכיר בתלוש (כי חלק משלם המעביד).

• הוסף לסימניות
דמי ביטוח לאומי לעצמאי זה יותר ממה שיורד לשכיר בתלוש (כי חלק משלם המעביד).
אז מי שמקבל שלושים נטו בתלוש, כמה זה שוה למקבל ללא תלוש ומוציא קבלה?

• הוסף לסימניות
לא כ"כ מבין את השאלה, אבל;
אם המשכורת היא 50 ש"ח בתלוש (ללא הפחתת עלויות המעביד אלא רק את עלויות העובד) או 50 ש"ח עם קבלה.
אז בתלוש יירד מזה כ3% ביטו"ל עובד,
ובקבלה יירד על זה כ7% ביטו"ל + פנסיה חובה לעצמאי.

• הוסף לסימניות
לא כ"כ מבין את השאלה, אבל;
אם המשכורת היא 50 ש"ח בתלוש (ללא הפחתת עלויות המעביד אלא רק את עלויות העובד) או 50 ש"ח עם קבלה.
אז בתלוש יירד מזה כ3% ביטו"ל עובד,
ובקבלה יירד על זה כ7% ביטו"ל + פנסיה חובה לעצמאי.
זה לא יתקזז בסוף? - הרי בסוף השנה עו"פ מצהיר על כל רווחיו כולל מה שקיבל בתלוש.

• הוסף לסימניות
מה יתקזז? אם צריך להוסיף דמי ביטו"ל זה יתווסף גם בהכנסה כעצמאי, אבל בכל מקרה כשכיר משלמים מעט פחות כי חלק משלם המעסיק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה