מידע שימושי "משלוח מנות לרבה"

נכתב ע"י sm05276;1223643:
שמעתי על מלמד שפותח את כל המעטפות בלי להסתכל על שמות הנותנים ומכניס הכל למקום אחד, כדי שלא יעוור השוחד את עיניו.
וכן ראוי לכל המלמדים לעשות, ואם כולם יעשו כן, כבר לא יהיה בעיה אם אלו שלא רוצים לתת ונותנים בהכרח בגלל שכולם נותנים, ומחשש שאם יוציאו עצמם מן הכלל יזיק לבנם.

גדול!! זה יהיה המדד מה הסיבה האמיתית למשלוח.
אם הורים ימשיכו לתת למרות שהרב אינו יודע שזה מהם, סימן שהם נותנים בהחלט בשביל הערכה שלהם אל הרבה ובגלל שמגיע לו.
אם יחדלו לתת, אות הוא לכך שסיבת הנתינה היתה שוחד...

נכתב ע"י מלפפון;1223842:
גדול!! זה יהיה המדד מה הסיבה האמיתית למשלוח.
אם הורים ימשיכו לתת למרות שהרב אינו יודע שזה מהם, סימן שהם נותנים בהחלט בשביל הערכה שלהם אל הרבה ובגלל שמגיע לו.
אם יחדלו לתת, אות הוא לכך שסיבת הנתינה היתה שוחד...

אולי כדאי לאחד את האשכול "משלוח אישי בנוסף למשלוח הכללי" עם האשכול הנוכחי;)...

אלו שיחדלו לתת - זה בדרך כלל מחוסר תקציב. זה שנתנו עד היום, נובע מחוסר נעימות.

ברור שיש לבטא הערכה, בהחלט! אולם כפי שנאמר אינספור פעמים - יש דרכים אחרות לבטא אותה! ! !
וכפי שכתבת באשכול השני: אלו שאינם יכולים אינם אמורים לחורר את כיסם.

נכתב ע"י grafix;1223791:
אני קיבלתי הודעה מהרבה של הבן שלי שהוא בשום אופן לא יקבל מתנות או תמורתן, כמו"כ יש בת"ת שלהם עוד מלמד שנוהג כך.
והם באמת לא מקבלים!

זה
גדול!!!

זה מה ששלחתי למלמדים של בני (יש לי ארבעה בלע"נ)
יצאתי בזול יותר מאשר משלוח מנות+מעטפה...
ומצד שני- יזכרו אותנו בהרבה יותר.

(לכל אחד מתנה אחת)

קבצים מצורפים

• 1 024 copy.png
    KB 626 · צפיות: 259
  • 1 028.png
    KB 403.3 · צפיות: 215
מאוד מאוד יפה אבל... כפי הידוע לי לא נותנים סכין למתנה

נכתב ע"י חנון;1224546:
מאוד מאוד יפה אבל... כפי הידוע לי לא נותנים סכין למתנה

אףפעם לא שמעתי על זה..
לאחר מעשה, מעניין לבדוק את זה

נכתב ע"י חן שיין;1224547:
אףפעם לא שמעתי על זה..
גם אני הבאתי סט סכינים... באמת זו בעיה?

אני שמעתי רק של"שויגער" (חמות) לא נותנים סכין :) אבל סתם כך לא חושב שיש בזה בעיה

אני גם יודעת שלא נותנים סכין בתור מתנה

בעברית מודרנית קוראים לזה אמונה טפלה
אבל זה בסדר, כי אסור לזלזל באמונות טפלות, זה מביא מזל רע...

זה לא עניין של אמונה תפלה; זה עניין של קונוטציה.

אני קיבלתי לחתונה משהו כמו 4 סכינים מכסף, לזרוק?!

נכתב ע"י טקסט;1224550:
אני שמעתי רק של"שויגער" (חמות) לא נותנים סכין :) אבל סתם כך לא חושב שיש בזה בעיה

אבוי..
כשטסתי לבלגיה הבאתי מתנה לשויגער מגוון של סכיני ויקטורינוקס... (הם מאד זולים שם)
:eek:

נכתב ע"י חן שיין;1224547:
אףפעם לא שמעתי על זה..

בספר שיחות הר"ן (לר' נחמן מברסלב) סעיף ט:
"בשם הבעש"ט ז"ל, שסכין אין נותנין במתנה, הינו שאחד לא יתן לחברו סכין במתנה"

בוודאי לא אמונה תפלה, וראוי לבדוק קצת במקורות לפני שמחליטים על משהו אם הוא אמונה תפלה או לא.

לא קראתי כל מה שכתבו עד עכשיו,
אז אולי אני חוזרת על משהו שכתבו...

אני תמיד הכנתי לרבעס, משהו מיוחד בשבילם, במינימום עלות.

שנה אחת שלחתי שוקולד, טונה, שתיה, קפה, ועל כל אחד הכנתי תוית אחרת, שמשבחת את ההשקעה של הרבה בילדים, השוקולד - שהוא ממתיק לילדים את הלימוד, הנקטר - שהוא מרווה את הילדים ממי התורה, הקפה - מעורר את הילדים לעבודת ה', הכל בחרוזים ובעיצוב חמוד. עד היום הוא זוכר לנו את זה.

שנה אחרת הכנתי את הדף קשר, 1:1, דף הקשר שלהם מחולק לפרשה, אותיות וכו', ועל כל חלק כתבנו ברכה בחרוזים שהתאימה, איך הוא משקיע בלימוד האותיות, בפרשה וכו'.
מאז כל שנה הוא מחכה למשלוח שלנו - מה נעשה לו השנה.

רבי שמחלק "נחת צעטיל" שלחנו ערימה שלימה של נחת צעטליך, ועל כל אחד בעלי כתב את הנחת שיש לנו ממנו והבן שלנו השנה בזכותו. בסוף אישתו זרקה לו את זה בטעות, ועד היום הוא זוכר לה את זה, בבן הבא שלנו נשלח לו שוב כזה....

וזה במינימום עלות, רק קצת מחשבה והשקעה, והרבי מרגיש שבאמת מעריכים אותו!

לא קראתי את כל התגובות...
אבל שואלת- כמה מקובל לשים לרבה במעטפה?

אני רציתי לשלוח מגבת עם חריטה לרב הנפלא "פורים שמח" עם בקבוק יין ומעטפה , האם זה מתאים מגבת? אשמח לשמוע,

למה כל שנה דנים על המשלוח מנות למלמדים, ויש אינסוף הודעות נגד המנהג לתת כסף למלמד
ואילו לגננות ולשכנים וכו' וכו' - לא מפסיקים לבקש כאן רעיונות
וזה מובן מאליו שצריך להשקיע, ומשקיעים בעיקר בחיצוניות!
אני אישית מעדיפה לתת משלוח מנות למלמד, עם סכום כסף
מאשר להתחיל לחפור רעיונות, ולהשקיע שעות במטרה 'להפציץ' עם משלוח מנות לגננות [שרובו לופט-גישעפט]
וכן, לשלוח מתנה לגננת/מלמד. ולא משנה מה תשלחו, רוב הסיכויים שאין לו מה לעשות עם זה!

לא אני אמרתי
חז"ל
"כי הכסף יעוור עיני חכמים"
הגאון רבי יצחק זילברשטיין פסק בקובץ התורני 'ווי העמודים' כי מצוה לתת כסף למלמד במשלוח מנות.

בעצם הענין לתת 'שוחד' למלמד, יעוין בילקוט שמעוני שצריך להחניף לשלשה, ואחד מהם הוא רבו שילמד עמו תורה, ויעוין בארחות צדיקים (שער החניפות) שכתב: 'ומצוה גדולה להחניף לתלמידיו ולחבריו, כדי שילמדו ושישמעו לדבריו לקבל תוכחתו לקיים המצוות'.

הרי לפנינו שמותר ומצוה להחניף לרבו, ואם כן לכאורה מותר לשלוח לרב סכום גדול של כסף, כדי לשחדו ללמוד טוב יותר עם בנו.

ואם נתנו סכום גדול מאוד של כסף, שהוא יותר מהמקובל, שמעתי מגיסי מרן הגאון רבי חיים קניבסקי שליט"א שיש להחזיר את הכסף לאחר הפורים, שאמנם להורים יש מצוה לשלם, אך לרבי יש מצוה להשיב לאחר הפורים את המתנה הגדולה שקיבל.

עם זאת פסק הגר"י שליט"א כי מלמד שמרגיש שהמתנה הגדולה תשחד אותו ויעניק פרוטקציה מיוחדת לתלמיד, היה מן הראוי שלפני פורים היה מודיע להורי התלמידים שהוא אינו מסתכל על כמות הכסף שיש במעטפות, שלא לגרום להורים לתת יותר מכפי יכולתם.

מה מקובל להביא לרבה שמלמד את האותיות בגן חיידר שאר הצוות הן גננות?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה