דרוש מידע משניות בעל פה

• הוסף לסימניות
האם יש כזה דבר הקלטות של משניות בע"פ
רוצה לשים לילד שלי לשמוע את המסכתות שהוא לומד בנגן

חוץ מזה איך ילד לומד משניות בע"פ יש איזה טיפים?

• הוסף לסימניות
אמור להיות בקול הלשון

• הוסף לסימניות
רוצה לשים לילד שלי לשמוע את המסכתות שהוא לומד בנגן
באופן כללי אני פחות חושבת שיעזור לשמוע את המשניות בשביל שידע בע"פ .
אני חושבת שהדרך היא פשוט לחזור שוב ושוב על המשנה בקול רם שהוא קורא לעצמו.
שלא יעמיס על עצמו הרבה באותו יום, לדוגמא כל יום פרק- תלוי בגיל הילד.
כך זכור לי מאח שלי שנבחן על סדרים שלמים בתור ילד והייתי בוחנת אותו....

בנוסף נראה לי הכי הגיוני שיהיה בקול הלשון אופציה לשמוע משניות, את יכולה להוריד מהאתר ולשים לו בנגן.

• הוסף לסימניות
אפשר לתת לו לוח עם נקודות וכל משנה שהוא יודע בע"פ מסמנים לו נקודה אחת וכשמסתיים הלוח קונים פרס או משהו...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
התכוונת אולי משנה?
פרק זה ה-מ-ו-ן
לא כל כך המון, תלוי באורך הפרק ותלוי גיל הילד
יש פרקים ארוכים ויש קצרים. יש קלים שהוא יכול ללמוד פרק שלם ביום, ויש קשים יותר

• הוסף לסימניות
חוץ מזה איך ילד לומד משניות בע"פ יש איזה טיפים?
כל הכבוד לאמא שמעודדת ומסייעת לילד שלה בלימוד התורה.
לדעתי פרוג אינו הכתובת לטיפים ועצות מהסוג הזה.
מומלץ שהילד יקבל הדרכה ועזרה אישית מהמלמד/מחנך וכדומה, כיצד להצליח בלימוד המשניות ובכלל.
הכי טוב אם יש מי שיכול ללוות אותו ולעקוב אחר הצלחתו.
כמדומני שיש גם ארגונים המעניקים מסגרת ועידוד ללימוד משניות בע"פ.
לצד האמור, גם הספר הזה יכול לעזור.
1736242862586.png

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
למה לא? :unsure:
בכל אופן.
אני רכשתי מכשיר MP3 עבור הילד כמתנה על מבצע שינון וחזרה, והוא משתמש בו כדי להקליט בעצמו את המשנה שהוא לומד. לאחר ההקלטה, הוא מאזין למה שהקליט וכך ממשיך בלימוד בצורת חזרה.

• הוסף לסימניות
כל הכבוד לאמא שמעודדת ומסייעת לילד שלה בלימוד התורה.
מומלץ שהילד יקבל הדרכה ועזרה אישית מהמלמד/מחנך וכדומה, כיצד להצליח בלימוד המשניות ובכלל.
הכי טוב אם יש מי שיכול ללוות אותו ולעקוב אחר הצלחתו.
כמדומני שיש גם ארגונים המעניקים מסגרת ועידוד ללימוד משניות בע"פ.
לצד האמור, גם הספר הזה יכול לעזור.
צפה בקובץ המצורף 1864129
איפה אפשר להשיג את הספר הזה?

• הוסף לסימניות
אמור להיות בקול הלשון
בלי להיכנס לשמות אבל יש שם כאלה שאמנם קוראים עם מנגינה, אבל בלי שום פיסוק, בצורה נוראית, ממש כמו ''את כל אוהביו ואת כל הרשעים ישמיד''
שבשתא כיון דעל על!!!

• הוסף לסימניות
הדבר הכי חשוב שעוזר לזכור את המשניות זה להבין מה הוא אומר וממילא ניהיה קשר בין המילים ואז יותר קל לזכור

• הוסף לסימניות
בלי להיכנס לשמות אבל יש שם כאלה שאמנם קוראים עם מנגינה, אבל בלי שום פיסוק, בצורה נוראית, ממש כמו ''את כל אוהביו ואת כל הרשעים ישמיד''
שבשתא כיון דעל על!!!
אספר את הסיפור בקצרצרה, איש אחד התפלל תפילת מנחה תוך כדי "אשרי" עולה לו בראש קושיה גדולה. הולך לרב ושואל למה כתוב "את כל אוהביו ואת כל הרשעים ישמיד" למה ה' ישמיד גם את אוהביו. אמר לו הרב תן לי יום-יומיים לחשוב על-זה, יום למחרת אותו איש הגיע לרב ושאלתו בפיו למה כתוב "שומר ה' את כל אוהביו ואת כל הרשעים" למה ה' שומר גם על הרשעים. שואל אותו הרב "אתה יודע להסתכל בסידור?" עונה האיש "כן!" אומר הרב "אז תסתכל בסידור"

:LOL:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה