כללי משפוחה

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
מעניין אותי לדעת,

האם לאחיות ובני משפחה מדרגה ראשונה שלכם אתם לוקחים כסף על עבודות גרפיקה, נניח משהו שלוקח לכם שעה-שעתיים??

תודה מראש לעונים :)

• הוסף לסימניות
סכום סמלי. (על ציורים, למשל עשיתי לאחותי ציור קיר ולקחתי חצי מחיר.)
אם זה ציורים זריזים שלא דורשים מאמץ רב-לא לוקחת.

להורים חינם. (-:

• הוסף לסימניות
בשביל בני משפחתי מדרגה ראשונה אקרע את העולם.
אז מה זה בשבילי עבודה של שעה שעתיים?
כמובן בהתאם ליכולת או יותר נכון ל-זמן.

גילוי נאות: המשפחה שלי היא מיוחדת במינה.:)
כולם נפלאים בעלי טקט, ולא משגעים את המוח. לכן זה כל כך מובן מאליו...

• הוסף לסימניות
עשיתי, ובעז"ה אעשה הלאה, עבודות ללא שום תמורה.
עבור אחיות וגיסות, וכמובן הורים.
וכן, גם עבור קרובי משפחה רחוקים יותר.

להתפרנס, זה דבר חשוב. אבל משפחה חשובה אצלי יותר.
כמובן כל מקרה לגופו.

• הוסף לסימניות
גם אני עושה עבודות בחינם עבור קרובי משפחה מדרגה ראשונה, כאשר העבודה היא לצרכיהם הפרטיים. (זאת אומרת, אם אח שלי מבקש הקלדה בשביל חבר שלו, אז כמובן שאני לוקחת תשלום, לפעמים אני מתחשבת וזה יותר זול)
בסופו של דבר, כל אחד מבני המשפחה נעזר בשני בכישורים שהבורא חנן כל אחד. אני לא הולכת 1 על 1, יחד עם זאת, כולם נתרמים מכולם!
יש לציין את אחותי המתחשבת, שכאשר היא מגיעה אלי שאעשה לה איזה גרפיקה היא שואלת: מה יש לגהץ/ לרחוץ/ לקפל???

נ.ב. יש תמיד יוצאי דופן, למשל עריכת סרט חתונה לאחות, משהו באורך 40 דקות, שמי שמתמצא בתחום יודע כמה עובדים על כל שניה (!!!) לקחתי לה כן מחיר, כמובן זול מאאאאאאד! היא הבינה מצוין שעבודת נמלים של שעות על גבי שעות מתבקש לשלם עליה איזושהי תמורה. להיפך, היא שמחה שהיא יכולה לתת לי את הסכום שהיה מקובל עליה להקציב לענין.
יש לציין, שהאחות הזו הביאה לי יחד עם התשלום גם בקבוק מעוצב עם מדבקת תודה מלא בסוכריות ג'לי... למזלי, היא הבינה שנעשה פה חסד איתה.

איך שאני כותבת את הדברים האלו, אני מתחילה להעריך את אחיותי יותר. ב"ה!

• הוסף לסימניות
בד"כ אני עושה בחינם לאחיותי או במחיר סמלי ממש לאחות אחת שיש לה עסק וכל כמה חודשים רוצה שאעצב לה משהו עם תמונות ששייכות לעסק, והיא מוכנה לתת לי רק אם אקח ממנה כסף.
כמובן הורים חינם ואם אני רואה שיש לי עסק עם גיסה שיודעת להתחיל ולא יודעת לגמור,אז אני אומרת לה שאני מאוד עסוקה ויהיה לי קשה לעמודבמשימה בפרט אם זה משהו מהיום למחר.
לסיכום, בד"כ אם אני עושה אני עושה חינם (חוץ מהמקרה שהזכרתי) ושאני מרגישה שאני לא יכולה לעשות חינם, אני לא עושה בכלל.

• הוסף לסימניות
למשפחה שלי, הקדשתי ואקדיש הרבה יותר משעתיים, אני עורכת להם סרטים אישיים בכיף ובשמחה, כחלק מהמערך המשפחתי והנתינה העדדית. בכל אופן, בשורה התחתונה, אין כמו משפחה, ובמשפחה שווה להשקיע.
מה שכן, כשאחותי היתה צריכה עריכת סרט לכיתתה, והיה לה תקציב, לא חשתי צורך לערוך חינם, כי אני לא חייבת כלום לביה"ס שלה, והיא שמחה לשלם, אבל, עריכות פרטיות בחינם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1372091:
מעניין אותי לדעת,
האם לאחיות ובני משפחה מדרגה ראשונה שלכם אתם לוקחים כסף על עבודות גרפיקה, נניח משהו שלוקח לכם שעה-שעתיים??

יו! בדיוק חשבתי על זה השבוע. מה עושות גרפיקאיות אחרות בענין.

כבר שנים רבות שאני בעסק ועושה לכל אחד במשפחה הקרובה בחינם. הורים חמות- מובן מאליו אחיות גיסות שכנות טובות גם. ( אם זו בקשה חד פעמית.) זה חוק ידוע אצלי! (ויש כאלו שמנצלות...;)

כשהייתי ממש בהתחלה פנה אלי דוד של בעלי וביקש מספר עבודות ועוד לפני ששאל אותי למחיר קבע- את נותנת לי מחיר כמו לזרים. הסכמתי. אבל מידי שנה אני מתקנת לו שינוי תאריך, צבע או גופן ללא תשלום. - בשביל להרגיש משפחה בכל זאת.

ועכשיו לסיפור האחרון שגרם לי לתהות האם עם משפחה עושים עסקים או רק אוכלים קוגל.
לאחותי יש מכירה בבית של נדוניה (לדוגמא). בפעם הראשונה היא ביקשה מודעה בדרך כל כך עקיפה ובהססנות חריפה. נזפתי בה שאינה יכולה לבקש בפה מלא. כשהיא שאלה למחיר טענתי בלהט שאני- לא לקחת מחיר למשפחה נקודה.
וכך מידי חודש היא היתה מתקשרה מפטפטת שעה שעתיים שבסיומן היא ביקשה שינוי במודעה או שינוי עיצוב כללי. בערבי חגים ותקופה עמוסה בעבודה. תמיד עשיתי בכיף. אחיות לא? בתקופות שלא היה לי מייל בבית נסעתי עד המשרד אחרי הצהריים לשלוח לה את המודעה כי היא נזכרה באיחור. ופתאום שיחות הטלפון היו מתנהלות במהירות: "תקוה, אני צריכה מודעה" מפרטת מה שהיא רוצה אומרת שלום וסוגרת. מידי פעם תהיתי לעצמי מה היא חושבת? נכון, אני עושה בחינם וממש בשמחה. אבל היא מה היא חושבת? היא היתה מוכנה לתרום לי סט מצעים מהמכירה שלה, סתם כי אני אחותה והיה לי יום נישואין או לא? פעם היא שאלה איך אני משלמת לך על הכל אז עניתי תתני לי סט מצעים והיא הגיבנ שהיא לא יכולה זה לא שאלה ועוד ק"נ טעמים. התייאשתי ממנה ומהתשלום שלה והמשכתי לעשות לה בחינם. חוק או לא?
ויהי היום.... היא הפכה את המכירה ללבן. ופתחה עוד סניפים והבקשות החלו גודלות בקצב היה עלי להכין מודעה אחת אבל לשלוח ל5 מיילים נפרדים ב5 ערים שונות .
יום אחד היא שאלה אותי כמה אני לקחתי לחברה שהיא שלחה אלי למודעה שעשיתי לה אמרתי לה את המחיר. (הוא היה גבוה נראה לי אבל ההיא היתה כל כך לחוצה שלקחתי לה תעריף 3)
וכעת היא משנה את עיצוב המודעה אחת לחודש ודואגת לשלוח לי את המחיר ההוא היקר במזומן ביחד עם המודעה בעיתון.+ איזה סט מהמם לכבוד החגים. ואני מרגישה לפעמים כמעט שכירה שלה. ותוהה כמה היה נכון לקחת ממנה את הכסף? ההרגשה הרעה של הניצול איננה אבל מעבידה שקטנה ממני ב7 שנים זה גם לא הכי נעים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1372104:
בשביל בני משפחתי מדרגה ראשונה אקרע את העולם.
אז מה זה בשבילי עבודה של שעה שעתיים?
כמובן בהתאם ליכולת או יותר נכון ל-זמן.

גילוי נאות: המשפחה שלי היא מיוחדת במינה.:)
כולם נפלאים בעלי טקט, ולא משגעים את המוח. לכן זה כל כך מובן מאליו...

חסכת לי הקלדה...
מילה במילה!

• הוסף לסימניות
על עבודות קטנות - אני לא לוקחת כסף, (כמובן שאם היתה לי אחות שהיתה מבקשת כל יום עבודה קטנה, הייתי נאלצת לסרב או לקחת תשלום)
על עבודות גדולות יותר, בד"כ ב"ה אחיותי מספיק נחמדות כדאי להציע לי משהו נחמד בתמורה, גם אם זה לא כסף, אבל חוסך לי זמן, כמו ק"ג חלות או כמה פסי שמרים או כמה תיקוני בגדים :)
עבודות מאוד גדולות - אני לא עושה לבני משפחה, אין לי זמן במילא, וגם - מעדיפה שלא להתחיל עם זה.
מההורים - אני אף פעם לא לוקחת כמובן, גם לא על עבודות גדולות יותר.

• הוסף לסימניות
תלוי גם אם זה עבודה פרטית - כמו אלבום לשוויגער, או מודעה לעסק שלהם.
בכל מקרה, אני מבחינתי באה לעשות בחינם, והמשפחה תמיד מתעקשת לשלם...
לפחות כמו שהיו משלמים למישהו זר...

• הוסף לסימניות
אני ממש מתרגשת מהחברים כאן בפורום.
אני חדשה ועדין לא מכירה כאן את המנטליות.
אבל---
אצלי במשפחה כן משלמים על עבודות פרטיות למשפחה. זה לוקח זמן וכוחות , ובשביל היחסים שישארו חמים צריך לשלם.. אני חושבת לעצמי למה שאעבוד, אשקיע זמן, ובזמן הזה הייתי יכולה להרוויח כסף..
אף פעם זה לא הדדי. תמיד יש אחת שיודעת מחשבים או כל דבר אחר. שהכל נופל עליה...

בשביל היחסים, והמשך העשיה "בכיף", צריך תגמול...

• הוסף לסימניות
אני אומר להם כמה לקוח רגיל אמור לשלם על זה, אבל שישלמו כמה שהם רוצים. ככה הם מבינים מה הערך של ה"טובה הקטנה" (לפעמים כמה שעות של עבודה) ובדרך כלל נותנים מיוזמתם את המחיר המלא.

• הוסף לסימניות
כמו שאני רוצה שאחותי תרוויח כשהיא מסרקת לי את הפאה.. הרי אני יודעת שמזה היא מתפרנסת ואני רוצה שהיא תעשה את זה בכיף כמו לכל הלקוחות שלה.....
כך גם אני אוהבת לקבל תשלום, סמלי אמנם, עבור העבודות שמבקשים ממני

• הוסף לסימניות
אם זה סתם עבודות אני לא לוקחת
אך אם זה עבודה שהם מרוויחים מזה כסף אני בד"כ לוקחת קצת (אגב ככה הם מרגישם טוב ופחות מנצלים עם תיקונים וכד')
לדוגמא אחת שעושה מכירה ורוצה פרסומת
או גננת - יש לה דמי שכלול מההורים למה שאני יעשה לה בחינם?

• הוסף לסימניות
ומה בענין דודות?

• הוסף לסימניות
דודים זה משהו אחר (וכל קרוב משפחה שאינו מדרגה ראשונה), משלמים אצלי מחיר מלא.
(לפעמים אני עושה קצת הנחה, בפרט אם לא שיגעו אותי...).

• הוסף לסימניות
אם הקב"ה חנן אותי בכשרון הזה, אז למה שכל המשפחה לא יהנו??
מה גם שאצלינו כל אחד קבל מתנה אחרת וכשרונות אחרים. אז איך אומרים יד לוחצת יד....

• הוסף לסימניות
אם הקב"ה הביא לי מכולת - למה שלא אתן לכל אחד מאחי ולכל אחת מאחיותי כיכר לחם ליום?
אם אחותי רואת חשבון - למה שלא תעבוד עבורי חינם שעה אחת מדי יום? אחות, לא?
אם אחי מנהל חיידר - למה שלא יכניס את בני לתלמוד התורה ללא תמורה?

חושבת שהזוי לציין שהמשפחה מקסימה, כי יש להאמין שהמגיבים באשכול זה סובבים בבני משפחה מקסימים. אבל כפי שכתבו כאן - בשביל משפחה שווה לשלם!

תכל'ס אצלנו מעוניינים לשלם - ויותר מזרים.
לא שאין יוצאים מן הכלל, אולם בעיקרון - כשזה בא מצד המבקש ולא מצד בעל המקצוע - בדרך כלל זה עם תשלום מלא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה