משתקפי שמשיה

• הוסף לסימניות
ברור שכשמצלמים מראה, לפרטים יש עומק שונה. וכמו שאמרת אם אתה עומד לצילום עצמי במרחק של 2 מטרים מהמראה הפוקוס נמדד למרחק של 4.
אתה צילמת בעדשה ארוכה, קיבלת עומק שדה רדוד שמשפיע על המשקפיים האחוריים. ההישתקפות על העדשה היא תמונה נפרדת שאצלה הפוקוס נמדד לאין סוף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;1118457:
ברור שכשמצלמים מראה, לפרטים יש עומק שונה. וכמו שאמרת אם אתה עומד לצילום עצמי במרחק של 2 מטרים מהמראה הפוקוס נמדד למרחק של 4.
אתה צילמת בעדשה ארוכה, קיבלת עומק שדה רדוד שמשפיע על המשקפיים האחוריים. ההישתקפות על העדשה היא תמונה נפרדת שאצלה הפוקוס נמדד לאין סוף.
העדשה מתפקדת למעשה כמעט כמו תמונה, אבל רק כמעט, כי היא איננה תמונה. היא אור שמגיע מהבניין וחוזר מהעדשה, ולכן חוקי הצילום חלים רק עליה.
שאלתי את איציק, הוא אומר שזה שווה בדיקה...
מה שהבנתי מדבריו (לא יותר מדי) זה שיתכן שאורך המוקד של מראה קמורה הוא ככ קטן שכל מרחק של עצם משתקף כמעט נכנס לאינסוף ומכוסה ע"י העומק שדה, והפוקוס שלי כנראה נמדד באופן מדוייק מן המוקד המדומה של העדשה, ולכן מה שנקלט היה בפוקוס. הוא מציע לנסות לראות מה יקרה בתקריב למסגרת למשל. מרחק מאד קטן ואז עומק השדה מאד קטן ואז המשתקף לא מכוסה ע"י הפוקוס.
מי שמתנדב לבדוק, שיעלה כאן את התוצאות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1118439:
הסיבה ככל הנראה היא מאחר שזה לא מראה שקופה אלא מראה אטומה שמחזירה את האור בתוספת גוון של הזגוגית.
ומה שנראה בתמונה זה החזרי האור הצבעונים שקבלו את צבע הבנין. שים לב שיש עוד השתקפות שפחות מפוקסת.

כנראה התפספס ההודעה הזאת מענין מה אתם אומרים על התאוריה הזאת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1118493:
כנראה התפספס ההודעה הזאת מענין מה אתם אומרים על התאוריה הזאת?
אני מנסה להבין על איזו שאלה היא עונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1118481:
העדשה מתפקדת למעשה כמעט כמו תמונה, אבל רק כמעט, כי היא איננה תמונה. היא אור שמגיע מהבניין וחוזר מהעדשה, ולכן חוקי הצילום חלים רק עליה.
שאלתי את איציק, הוא אומר שזה שווה בדיקה...
מה שהבנתי מדבריו (לא יותר מדי) זה שיתכן שאורך המוקד של מראה קמורה הוא ככ קטן שכל מרחק של עצם משתקף כמעט נכנס לאינסוף ומכוסה ע"י העומק שדה, והפוקוס שלי כנראה נמדד באופן מדוייק מן המוקד המדומה של העדשה, ולכן מה שנקלט היה בפוקוס. הוא מציע לנסות לראות מה יקרה בתקריב למסגרת למשל. מרחק מאד קטן ואז עומק השדה מאד קטן ואז המשתקף לא מכוסה ע"י הפוקוס.
מי שמתנדב לבדוק, שיעלה כאן את התוצאות.
גם בעומק שדה קטן המשתקף לא אמור להיות בפוקוס אם התאוריה הזאת לא נכונה.
היא חייבת להיות נכונה, והיא גם מאוד הגיונית ...
עדשת המשקפיים מראה צילום עם פרמטרים שונים מנתוני התמונה הכללית. ונכון שבגלל שהיא קמורה היא הופכת להיות עדשה רחבה יותר עם עומק שדה גדול יותר.
ברגע שתעשה את הניסוי תתקרב, ותכוון את הפוקוס לפי המשתקף, המישורים יהיו רחוקים, התוצאה תיהיה כאילו הרכבת על המצלמה שלך גם את העדשה שמצלמת מזווית המשתקף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1118439:
הסיבה ככל הנראה היא מאחר שזה לא מראה שקופה אלא מראה אטומה שמחזירה את האור בתוספת גוון של הזגוגית.
ומה שנראה בתמונה זה החזרי האור הצבעונים שקבלו את צבע הבנין. שים לב שיש עוד השתקפות שפחות מפוקסת.
בתמונה רואים יותר מהחזר אור, רואים פרטים ברורים למרות שבמשקפיים האחוריים אין.

אין הבדל בין מראה שקופה לאטומה.

• הוסף לסימניות
מה שאני מנסה לומר שמראה מכופפת את גלי האור כך שאני מקבל אותם דרך המראה אך ללא שינויים ולכן האורך של הפוקוס נשאר.
מה שקורה פה זה שההשתקפות בגלל שהיא עוברת דרך מראה צבעונית מה שאתה רואה ברור כי זה לא רק מכופף אלא גם עובר שינוי ובעצם זורק קרני אור חדשים צבעוניים וזה מה שהמצלמה קולטת בפוקוס.
מקווה שהובנתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1118518:
מה שאני מנסה לומר שמראה מכופפת את גלי האור כך שאני מקבל אותם דרך המראה אך ללא שינויים ולכן האורך של הפוקוס נשאר.
מה שקורה פה זה שההשתקפות בגלל שהיא עוברת דרך מראה צבעונית מה שאתה רואה ברור כי זה לא רק מכופף אלא גם עובר שינוי ובעצם זורק קרני אור חדשים צבעוניים וזה מה שהמצלמה קולטת בפוקוס.
מקווה שהובנתי.
זה שהקרן משנה את הצבע זה גם אמור לשנות את הכיוון שלה?
אם אני מצלם דרך פילטר צבעוני, השתנה אצלי משהו?

• הוסף לסימניות
צודק כנראה שזה לא נכון. אפי' שהדוגמה לא בדיוק כי פה הפילטר על העדשה ולא במרחק ממנה כאשר אורך המיקוד הוא על הפילטר.
אגב מה קורה בצילום כפית וכדו' האם גם שם ההשתקפות חדה?
ומה קורה בסכין אולי זה באמת הקיעור שמקבץ את קרני האור חזרה.
אני אחשוב על כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;1118297:
אף פעם לא צילמת את הנהג מקדימה דרך המראה?? בטוח יש פה למישהו כזו תמונה...
תמיד כל הראי + הנהג בפוקוס.
אני יעשה ניסוי...
מראה של רכב היא מראה קמורה, זה מאשר את מה שאני אומר

• הוסף לסימניות
זה לא ראיה כי שם הצילום הוא לא בשטח שדה רדוד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה