• הוסף לסימניות
יש לו מטרונום באוזן?
או שכחלק מהכלי הוא לומד לשמור על קצב אחיד (לא נשמע לי הגיוני)

• הוסף לסימניות
את מתכוונת בהקלטה או בהופעה?
אם זה בהקלטה, מדליקים לו מטרונום. ואם זה בהופעה- הוא משתלב עם הכלים האחרים.

• הוסף לסימניות
כל נגן חייב לשמור על קצב אחיד ולא רק מתופף, זה דורש כמובן אימון.

• הוסף לסימניות
אני מתכוונת ללייב.
אני לא מאמינה שמסתמכים על כל הנגנים שישמרו בינם לבין עצמם על קצב אחיד, כלומר, מבחינת התאמה ודיוק אחד עם השני זה יכול לזרום, אבל לשמור על טמפו אחיד כל הזמן, זה משהו שיכול לפספס בשניות,

מלבד זאת, חשבתי שהתוף הוא המוביל של הקצב והכלים האחרים מתואמים אליו, אני טועה?

• הוסף לסימניות
חלק מהזרימה של "הופעה חיה"
זו ההאזנה של הנגנים אחד לשני
ושמירה על טמפו אחיד ככל שניתן
נזהרים שלא לנהל מרדפים ולמצוא את עצמם נוהגים במהירות מופרזת...
אך אם נבדוק עם מטרונום נגלה לרב שזה לא מאד מאד מדויק אבל זה חי ונושם ולא מתוכנת.

• הוסף לסימניות
קשה לי להבין את זה.
ניסיתם פעם לשיר שיר ללא ליווי מוזיקלי כמה פעמים ברצף? מה קורה בסוף השיר? אתם לא נמצאים בטון שבו התחלתם, וגם אם הרגשתם ששרתם מאוד מאוד מדויק.
אז תזמורת שמנגנת במשך שעה רצוף, איך היא לא בורחת - אפילו בהדרגה מהקצב וצוברת תאוצה?

• הוסף לסימניות
ככל שהנגנים יותר מקצועיים אז יהיו פחות בריחות מהקצב זמרים מקצועיים לא ימצאו את עצמם בסוף השיר בטון שונה גם ללא ליווי, מסתבר שהתזמורת בורחת מהקצב אבל לא בהרבה. ויתכן שאם תזמורת תנגן שעה ברצף על אותו טמפו כן נגלה בסוף שהטמפו השתנה, שווה לבדוק...

• הוסף לסימניות
בשביל כל זאת המציאו פתרון פשו למדי: מנצח!
המנצח הלז, חייב להיות מולטי מקצוען בשביל לנהל תזמורת, והוא בעצם המוביל!

באירועים קטנים - בהם אין מנצח, באמת אפשר לשים לב שיש בריחות לא משמעותיות מהקצב...

• הוסף לסימניות
יש בריחות כל הזמן, אבל הם מינוריות, אף אחד לא שם לב, ואין לזה שום משמעות.
ודרך אגב, גם עם מנצח זה זז ואין סיכוי שלא, ואם תשמעו אירוע ענק שבו הטמפו לא בורח אפילו במילימטר (ויש כאלה) אז תדעו לכם שהכל בלוף והם הפעילו הקלטה מוכנה מראש באולפן עם מטרונום וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yd3646;2234826:
בשביל כל זאת המציאו פתרון פשו למדי: מנצח!
המנצח הלז, חייב להיות מולטי מקצוען בשביל לנהל תזמורת, והוא בעצם המוביל!

באירועים קטנים - בהם אין מנצח, באמת אפשר לשים לב שיש בריחות לא משמעותיות מהקצב...

איני מסכים,
בתזמורות קטנות יש מנצח,
או הקלידן או מי שאחראי על העיבוד ולפיו התזמורת מנגנת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה