מתח נמוך - רמקולים ומקרופון

• הוסף לסימניות
בתכנון 2 קליניקות צמודות, הלקוח מעוניין שבכל אחד מהקליניקות יהיו רמקולים מובנים עם מגבר \ רסיבר.
ומעבר לכך יש צורך שבאחד החדרים יהיה מיקרופון שישדר לרמקולים בחדר הסמוך.
ואני שואלת טכנית - איך עובד כזה דבר? פשוט לסמן למערכת רמקולים בחדר A מיקום מיקרופון בחדר B, או שזה מצריך משהו מתוחכם יותר?
וסתם שאלה - באיזה גובה אתן ממקמות רמקולים, ואיפה אתן שמות את המגבר?

תודה

• הוסף לסימניות
מישו? משו?
אולי @GolanArt ?

כל מידע ממש יעזור לי

• הוסף לסימניות
מדובר בשתי מערכות שונות?

• הוסף לסימניות
מדובר בשתי מערכות שונות?

נראה לי שכן.
בחדר א' - רמקולים ומגבר שמיועדים לחדר זה.
בחדר ב' - כנ''ל + מיקרופון שמשמיע את מה שקורה בחדר א' - שישמע ברמקולים של חדר ב'.

איך זה עובד טכנית - אין לי מושג, בשביל זה תייגתי את הרב גולן.

• הוסף לסימניות
קודם כל יש כאן נקודת מתח ביתי רגיל (220V) עבור כל מגבר שממנו נמשך
קבל רב גידי לרמקול ימין ואחד נפרד לשמאל.
שנית, חיבור המיקרופון הוא ישירות למגבר, רק שצריכים שתהיה לו הארכה
עד לחדר המקביל. (עבור זה תכיני צינור חלול מחדר לחדר והמתקין כבר יעביר
דרכו את ההארכה.

לחולופין, יש מגברים חכמים יכולים לשמש לשני חדרים ויותר, ולהשמיע מוסיקה
שונה בכל אחד, ואולי יש להם אופציית כריזה למערכות שונות של רמקולים, כלומר
לרמקולים ספציפיים של חדר מסויים.

אני ממליץ להתייעץ עם אנשי ציוד סאונד. (זכורים לי השמות חיים יפה ומיקי אלטרץ,
רק אין לי מספרים...)

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
לטובת הכלל - מעלה תשובה מפורטת ומועילה שקיבלתי מהניק @הסכת ושמע בפרטי:

בהמשך לאשכול הזה
https://www.prog.co.il/threads/מתח-נמוך-רמקולים-ומקרופון.363323/#post-5542965
בתכנון 2 קליניקות צמודות, הלקוח מעוניין שבכל אחד מהקליניקות יהיו רמקולים מובנים עם מגבר \ רסיבר.
ומעבר לכך יש צורך שבאחד החדרים יהיה מיקרופון שישדר לרמקולים בחדר הסמוך.

ואני שואלת טכנית - איך עובד כזה דבר?

אופציה אחת 2 מערכות נפרדות
אופציה 2 מורכבת ויקרה מערכת 1 חכמה, שתגע לשייך לכל קליניקה בנפרד
אני בעבר התייעצתי לגבי רמקולים עם "כלי זמר" גם לקבי רמקולי חירום וגם להגברת מוזיקה והמליצו לי אז שהמערות לשוטף יהיו שונות מהחירום היות ולחירום זה אחיד ולשוטף זה קומתי וזה מייקר מאוד!!!!
פשוט לסמן למערכת רמקולים בחדר A מיקום מיקרופון בחדר B, או שזה מצריך משהו מתוחכם יותר?
לפי אופציה א כן שיעבירו צינור ריק מחדר A לחדר B והמתקין של הרמקולים יעביר חוט בתוך הצינור ויעשה את החיבורים
(אגב ככה עושים בכל מבנה ציבור שמערכת הכריזה של החירום נמצאת בתוך הבניין ובכניסה לבניין יש משדר/מיקרופון שמגיע למערכת ומשם לכל הבניין - כריזת חירום/כבאים)
וסתם שאלה - באיזה גובה אתן ממקמות רמקולים,
כבר תלוי בכמה דברים, האם שייך להכניס בתקרה? א"כ עדיף
אם לא יש נורות שיוצאות מהקיר? באותו גובה
אם לא הגובה הנורמלי הוא בין 2 מטר גובה מהרצפה עד 20-25 ס"מ מהתקרה
ואיפה אתן שמות את המגבר?
ארון תקשורת / במיקום הנוח מבחינת המקום
(בחלק מהמקומות ראיתי את זה בארון תקשורת, ובחלק מהמקומות ראיתי את זה באיזה מחסן ובחלק בחדר של התחזוקה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה