- הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1021747:שמעתי שלפעמים בעיות של נוזלים באוזניים מפריעים להתפתחות הדיבור, כדאי קודם כל לבדוק את זה לפני שפונים לגני שפה וכו'.
אכן, במקרה של הבן שלי זו היתה הבעיה.
עשינו לו ניתוח כפתורים ועכשיו צריך לטפל בדיבור.
נכתב ע"י שושיה;1021747:שמעתי שלפעמים בעיות של נוזלים באוזניים מפריעים להתפתחות הדיבור, כדאי קודם כל לבדוק את זה לפני שפונים לגני שפה וכו'.
יש וועדת חריגים גם בספטמבר (כך היה לפני 3 שנים. היום אני לא יודעת)נכתב ע"י חיה 92;1021638:כן, אבל מה לעשות שרופא התפתחותי נתן לנו אבחון רק בסוף השבוע,
ולפי מה שהבנתי, נגמרו כל הועדות השמה כולל ועדות החריגים.
מה עושים בכזה מקרה?
(בגן עצמו יש עדיין מקום, אבל בלי ועדת השמה הילד לא יכול להרשם לגן)
נכתב ע"י רותי12;1021981:זה לא ענין ש"בסוף מדבר חלק" העניין הוא כמה חשיבה יכולת לפתח אצלו בגילאים המוקדמים וכמה הפסיד מיזה שלא היתה לו שפה שהרי שפה היא האמצעי לחשיבה, ואת השורה הזו הרבה לא יודעים.
ושוב מדברת מידע מקצועי רב בנושא +ניסיון של הבן שלי שמגיל חצי שנה ועד היום (5) עדיין מטופל אצל קלינאית! ונכון הוא "מדבר חלק" אבל צריך עדיין לסגור פערים קטנים(גם בחלק המנטלי-חשיבתי) שנוצרו עקב האיחור הזה בדיבור.
ולכן תתיעצו עם קלינאית ותתחילו כמה שיותר מוקדם! זה ימנע בעיות בעתיד..
ואגב הקופה לא נותנת כ"כ מהר תורים פרא-רפואיים בגיל מתחת לשנתיים-צריך די להתחנן
נכתב ע"י סטודנטית;1024250:מגיל חצי שנה אצל קלינאית????
איך בדיוק מטפלת קלינאית בגיל הזה?
הבת שלי בת שנה ועוד לא אומרת שום מילה......יש צורך בקלינאית?
נכתב ע"י סטודנטית;1024250:מגיל חצי שנה אצל קלינאית????
איך בדיוק מטפלת קלינאית בגיל הזה?
הבת שלי בת שנה ועוד לא אומרת שום מילה......יש צורך בקלינאית?
נכתב ע"י גפ"ן;1024301:הבן שלי היום בן שנתיים, מגיל שנה וחצי אני מחכה בתור לקלינאית תקשורת ועדיין מחכה...
בינתיים השתפרו הרבה דברים, כולל הדיבור , הריור, השיתוף
אני תוהה מה יקדים את מה: התור הראשון שאקבל לקלינאית, או הטלפון שלי להודיע שאינני צריכה.
המצב היום על הפנים. גם כשמנסים לטפל מוקדם, את בסופו של דבר מגיעה לטיפול מאוחר . בינתיים הילד סובל, ההורים סובלים, הסביבה סובלת. לא חבל?????????????
המלצה שלי: תקבעו תור בגיל חצי שנה לקלינאית תקשורת. מקסימום תבטלו כשיזמינו אתכם לתור הראשון בגיל שנה וחצי![]()
טוב לדעת!נכתב ע"י רותי12;1024401:מה שכן עכשיו יש חוק שכל ילד (ואפילו הוא בגן שפתי) מגיע לו סך מסוים של טיפולים כל שנה עד גיל 6 (נדמה לי עד 6 או 12) ואם הקופה לא נותנת לכם תור תוך 3 חודשים את רשאית ללכת לפרטית ולקבל החזרים. תבדקי את זה ואל תזניחי!
אני זוכרת בעיקר את מה שהיא חידשה לי ומדהים איך תוך כמה ימים כבר יש שיפור משמעותי!נכתב ע"י רותי12;1023603:אולי תגידי לנו מה אמרה לך הקלינאית שנדע כולנו..?
נכתב ע"י רותי12;1024399:היא ממלמלת מילמולים? הברות? אם לא-לדעתי כן !!!
נכתב ע"י ויזואלית;1024436:אז לא הבנתי, אז איך כן לחזור?
נכתב ע"י סטודנטית;1024412:היא מקשקשת בלי סוף.....
בערך מגיל חודש כבר!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים