מאפים מתכון לעוגיות לוטוס

• הוסף לסימניות
למישהו יש מתכון להכנת עוגיות לוטוס?
או בשמם האמריקאי ג'ינג'ר ברד (מן והסיפור המיתולוגי)?

תודה מראש

• הוסף לסימניות
טוב, הלכתי לבדוק ברשת ומצאתי אצל בצק אלים מענה.

• הוסף לסימניות
למישהו יש מתכון להכנת עוגיות לוטוס?
או בשמם האמריקאי ג'ינג'ר ברד (מן והסיפור המיתולוגי)?

תודה מראש
שמן האמיתי הוא עוגיות ספקולוס. לוטוס הוא מותג שמשווק עוגיות מהסוג הנ"ל.
ספקולוס הוא שמן עם תערובת תבלינים.
ג'ינג'רברד הן עוגיות זנגוויל.
גם לעוגיונט יש מתכון.

• הוסף לסימניות
אוקיי, אני יודעת, אבל אני מאוד עילגת בתקופה האחרונה, ואפשר לומר שהמון מושגים טרם חזרו ללקסיקון שלי,
אולי זו הלידה, אולי העייפות ואולי המחסור בברזל, התוצאה-שווה.

קראתי פעם שאת העוגיות הנ"ל מכינים לחגאותיהם וגם עוגיות ג'ינג'ר, מה שיצר אצלי (כנראה) מצב של הקבלה ביניהם.
אבל הן העוגיות הללו והן השניות כוללות מגוון של תבלינים מחממים. כמו ג'ינג'ר, קינמון, ציפורן וסוכר חום
ובהצצה למתכון של עוגיונט-לא לזה כוונתי, המתכון של בצק אלים נראה לי יותר דומה למקור

• הוסף לסימניות
אוקיי, אני יודעת, אבל אני מאוד עילגת בתקופה האחרונה, ואפשר לומר שהמון מושגים טרם חזרו ללקסיקון שלי,
אולי זו הלידה, אולי העייפות ואולי המחסור בברזל, התוצאה-שווה.

קראתי פעם שאת העוגיות הנ"ל מכינים לחגאותיהם וגם עוגיות ג'ינג'ר, מה שיצר אצלי (כנראה) מצב של הקבלה ביניהם.
אבל הן העוגיות הללו והן השניות כוללות מגוון של תבלינים מחממים. כמו ג'ינג'ר, קינמון, ציפורן וסוכר חום
ובהצצה למתכון של עוגיונט-לא לזה כוונתי, המתכון של בצק אלים נראה לי יותר דומה למקור
אגב העוגיות של גינגר של עוגיונט אלופות
הכנתי אותם המון פעמים
את הריח המטורף שלהם גם חולה קורונה בלי חוש ריח יכול להריח....

• הוסף לסימניות
אגב העוגיות של גינגר של עוגיונט אלופות
הכנתי אותם המון פעמים
את הריח המטורף שלהם גם חולה קורונה בלי חוש ריח יכול להריח....
יתכן, למי שאוהב ג'ינג'ר.
הקטן שלי קורא לזה "חאיף" (חריף)
בגדול-משתמשים רק במאכלים אסיאתיים ולחרוסת...

• הוסף לסימניות
רק הטרי חריף.
התבלין היבש לא חריף כלל.

יש לו טעם סבוני ליבש, לא משנה, זה לא עובר אצל הילדים שלי ממילא.
אז אין לי ענין בעוגיות כאלו

• הוסף לסימניות
נכון לוטוס? העוגיות המדהימות האלה, שיש להן טעם קצת קרמלי? אלה שבעצם קוראים להן ביסקוף? אז הכנתי כאלה. בבית. מסתבר שאם משלבים סוכר לבן וחום ומוסיפים המון קינמון, מתקבל טעם ממש ממש דומה. תקשיבו, אני לא צוחקת אתכם. עוגיות לוטוס ביתיות. בחיי.

עוגיות קינמון כמו-לוטוס
מקור המתכון: Bluebonnets and Brownies. בפעם הראשונה הכנתי כמות מלאה, הפעם חצי כמות. אני מעלה את גירסת חצי המתכון.

כמות: עשרים עוגיות בצורת לב ועוד שתים עשרה עוגיות סוג-של-עגולות קטנות. זה מה שיצא לי, בכל אופן. תלוי כמה דק אתם מרדדים.. איזה גודל העוגיות שלכם.. כאלה דברים.

מצרכים:
1 כוס קמח לבן
1/2 כף קינמון
קורט אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
100 ג’ חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר לבן
1 כף גדושה-1/2 1 כפות סוכר חום כהה
1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית מערבבים קמח, קינמון, אגוז מוסקט, מלח וסודה.
2. בקערת המיקסר מניחים חמאה ושני סוגי סוכר, מחברים את וו הגיטרה ומקרימים, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
3. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה. מערבבים עד לקבלת בצק, ומקפידים לנקות את דפנות הקערה מדי פעם בעזרת לקקן.
5. משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים למשך חצי שעה לפחות. אני ממליצה על מינימום שעה.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
7. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של כ-6-7 מ”מ (או מתעלמים מהמספרים, כמוני, ומשתדלים לרדד בלי שכל הבצק יידבק למערוך. אם אתם אני, אגב, אתם תיכשלו).
8. קורצים עוגיות בעזרת חותכן כלשהו (אפשר עגול, אפשר לב, אפשר משהו יותר מגניב אם יש לכם ובא לכם). מניחים בתבנית – אין צורך לרווח יותר מדי, העוגיות לא ממש תופחות.
9. אוספים את מה שנשאר מהבצק, מרדדים וקורצים עוד עוגיות. אין טעם לעשות את זה יותר מפעם אחת, כיוון שזה יפגע במרקם העוגיות. סתם, האמת היא שזה לא כזה נורא.. אני הכנתי את העוגיות העגולות הקטנות מהשאריות של הבצק ואמנם לא רידדתי עם מערוך והכל, אלא סתם לקחתי חתיכות בצק ושיטחתי ביד… אבל יצא אחלה.
10. אופים 9-11 דקות, אך כדאי להתחיל לבדוק כבר אחרי שבע דקות. העוגיות דקות ומכילות די הרבה סוכר, לכן הן מגיבות בערך כמו קרמל – עלולות להישרף ברגע.
11. מצננים מספר דקות בתבנית ולאחר מכן מעבירים לרשת לצינון מלא.

הערות/תוספות/שדרוגים:

• אז צריך לרדד את הבצק ולקרוץ ממנו עוגיות. אני לא הצלחתי לעשות את זה בצורה טובה כל כך. פעמיים. הפעם זה עוד היה סביר, כי גם הכנתי חצי כמות, אז היה לי פחות חומר לעבוד איתו. בפעם הקודמת התייאשתי די מהר, אז פשוט לקחתי חתיכות בצק והכנתי עוגיות עבות יותר. במקרה היה לי בבית קצת גנאש שוקולד-לימון, אז השתמשתי בו כדי להכין עוגיות סנדוויץ’ מחלק מהעוגיות הדקות יותר ועוגיות בוהן ממולאות מהעבות יותר. הרעיון נחמד, אבל אני לא ממליצה עליו, כי הטעם האמיתי של עוגיות הכמו-לוטוס האלה בא לידי ביטוי כשהן דקות. העוגיות העבות פשוט לא השתוו לדקות, הקריספיות, המעולות.
מקור:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה