מתכון לראשי מושט?

• הוסף לסימניות
הזמנתי דגי מושט טריים והביאו לי גם את הראשים. יש מלא בשר בפנים.
אולי יש למישהו רעיון איך לבשל את זה?

• הוסף לסימניות
קחי בחשבון שיכול להיות שהראש מר
יש שם בלוטה מרה שאם היא מפוצצת אז הראש מר
נראה לי שאפשר להבחין בזה אם זה קצת צהוב...

• הוסף לסימניות
אם הביאו לך דגי מושט שלמים עם הראשים - הכי טעים זה לטגן ולאכול במקום...

כטבריינית עם שושלת טבריינית - אלו הדגים שהיינו אוכלים מידי שבת בשבתו (עד שהגיעו לבית כלות מחוץ לעיר שנבהלו קצת מזה שהגשנו להן "דג עם הראש"...).
לראש השנה סבתא שלי היתה מטגנת את הדגים למנה ראשונה אבל אחרי הטיגון היתה מפרידה את הראשים בשביל "ונהיה לראש ולא לזנב" - וזו היתה הפעם היחידה בשנה שהיינו מקבלים לאכול דג בלי ראש...

דרך אגב, למרות שאפשר לאכול דג בצורה מתורבתת, עם סכין ומזלג - את הראש חייבים לאכול בידיים...
וסבא שלי היה אומר: "ודגי הים - בידכם ניתנו" - מכאן לומדים שדג אוכלים בידיים :)

• הוסף לסימניות
עדן, חילקו לי לפילטים
והראשים בנפרד.
והם יבושלו ליום חול כמובן, זה לא מתאים לשבת :rolleyes:

• הוסף לסימניות
את הראשים של המושט לא מבשלים בנפרד. זורקים.
לא משתמשים בהם בכלל. רק בראשי דג קרפיון וגם אז צריך לנקות הייטב.

אם משתמשים בדג שלם, כמו שכתבה עדן, זה כבר משהו אחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1185462:
את הראשים של המושט לא מבשלים בנפרד. זורקים.

אנחנו זורקים רק קליפות של ביצים..
מהראשים אפשר לבשל מרק דגים אם את מחובבי הז'אנר.
תשאלי עולים מחבר העמים הם ספרו לך איזה מעדנים הם מכינים מראשי דגים.

• הוסף לסימניות
גם אנחנו לא זורקים מה שאפשר לאכול.
לא חבל? זה אכיל פלוס!
ואם אפשר לאכול את החלק שצמוד לראש כשהוא מגיע בגרסה של דג שלם, אז למה לזרוק? רק בגלל שהוא צמוד לראש ובלי הגוף?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י judi2525;1185476:
אנחנו זורקים רק קליפות של ביצים..

גם את זה אפשר לשמור
אבל זה כבר שייך לפורום יצירה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניקול;1185484:
גם אנחנו לא זורקים מה שאפשר לאכול.
לא חבל? זה אכיל פלוס!
ואם אפשר לאכול את החלק שצמוד לראש כשהוא מגיע בגרסה של דג שלם, אז למה לזרוק? רק בגלל שהוא צמוד לראש ובלי הגוף?

צודקת/לא צודקת
לא מקובל לבשל ראשי דג בשביל לכרסם את החלק הצמוד לראש..לכן המציאו את מרק הדגים.
נ.ב
אם כבר לנצל הכל..למרק דגים מתאים גם העור והעצמות, שוב לחובבי הז'אנר.

• הוסף לסימניות
אפשר להכין מזה "גאלע דגים"
יש בזה כמות גדולה של ג'לטין, ואם תוסיפו את העור והזנב, זה ייצא נהדר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה