הקפה נותן טעם?מתכון לחלות אווריריות לכבוד שבת.
מניחים בקערה את החומרים לפי הסדר הבא:
כף גדושה מלח.
קילו קמח.
חופרים גומה קטנה שמים בתוכה:
2 כפות שמרים.
8 כפות סוכר (אני שמה חלק כפות גדושות וחלק פחות, פשוט לפי מה שאתם אוהבים)
3 כוסות מים חמימים (אני משתמשת בכוס בגודל של חד"פ רגיל.)
כאן עוצרים, מחכים 10 דקות, נותנים לשמרים לתסוס עם הסוכר.
אחרי ההמתנה, מערבבים על מהירות בינונית כשהחומרים מתחילים קצת להתגבש, מוסיפים 3/4 כוס שמן (אני שמה חצי כוס בד"כ)
ממשיכים לערבב עד שנהיית עיסה ממש נוחה.
מחכים כמה דקות, ושוב מערבבים על מהירות יחסית גבוהה. זה טוב לבצק.
מתפיחים כשעה, שעה וחצי.
מחלקים לעיגולים בינוניים לפי הגודל של החלות שאת רוצה.
(אני לדוגמה, הייתי עושה בעבר 5 חלות בינוניות, חלק קלועות על 3 וחלק על 4 ו2 לחמניות.
בזמן האחרון התחלתי להכין עיגולים קטנים ויוצאות לי 15 חלות קטנות וחמודות חצי קלועות על 4 וחצי על 3. יותר נח לנו כך בסעודה. שלא נשארות חלות פתוחות.)
כל עיגול מרדדים למלבן ומגלגלים לרצועה, כך החלות יוצאות אווריריות יותר.
לאחר הקליעה נותנים להן לתפוח מכוסות עוד כחצי שעה.
מערבבים חצי כפית קפה עם 2 כפיות סוכר בתוך חצי כוס מים חמים.
מברישים את החלות.
מפזרים מעל שומשום.
ואופים בתנור על 180 מעלות, עד להשחמה נאה.
כשהחלות חמימות לא רותחות ולא קרות עוטפים כל אחת בניילון נצמד ולמקפיא, אפילו אם הכנת אותן ממש קרוב לשבת.
כך הטריות נשמרת הכי טוב.
לפני כל סעודה מוציאים את מספר החלות הדרושות, מניחים מעל סיר על הפלטה.
ובסעודה יש לך חלות חמות וטריות.
בהצלחה!
הקפה נותן צבע והסוכר- מתיקות בקטנה.הקפה נותן טעם?
יש לך תמונה של החלות?הקפה נותן צבע והסוכר- מתיקות בקטנה.
אני עכשיו הולכת לקלוע את הבצק שהעמדתי בצהריים...יש לך תמונה של החלות?
אם כן נשמח מאוד שתעלי
נשמע מעולה
יש לך תמונה של החלות?
אם כן נשמח מאוד שתעלי
נשמע מעולה
ניסיתי להעלות.אני עכשיו הולכת לקלוע את הבצק שהעמדתי בצהריים...
כשיהיו מוכנות, אשתדל לצלם.
את יכולה לעשות צילומי מסך ולהעלותניסיתי להעלות.
כנראה שהמצלמה שלי איכותית מידי.
הקובץ גדול, ואין לי מושג איך מורידים איכות מתמונה בצורה פשוטה.
צילמתי תמונות של כמה שלבים.
כפרה.
תפתחי את התמונה ואז בקליק ימני נפתח תפריט ובו יש אפשרות לשנות גודל.ניסיתי להעלות.
כנראה שהמצלמה שלי איכותית מידי.
הקובץ גדול, ואין לי מושג איך מורידים איכות מתמונה בצורה פשוטה.
צילמתי תמונות של כמה שלבים.
כפרה.
ערכתי. מקווה שזה ברור.רק רוצה לחדד, ואין לי אפשרות עריכה, שאת השמן מוסיפים אחרי כמה ערבובים, אבל לפני שנהיית כבר עיסה.
בשלב שעדיין רואים את החומרים בנפרד
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים