מתכונים חלביים לשבועות

נכתב ע"י צל;779257:
מרשם שיש לי הוא קל, מרשים וטעים מאד מאד.
לערבב:
1 כוס קמח
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית א. אפיה
1/4 כוס שמן
1 חלמון (לחלבון יש שימוש עוד רגע)

את העיסה להצמיד לתחתית התבנית ולהדק היטב את הפרורים.

למילוי הלבן:
2 קופסאות גבינה 5% (250)
2 גביעי שמנת חמוצה.
3 ביצים שלמות+חלבון
1 כוס סוכר
1/3 כוס קמח
1 כפית סוכר וניל
1 כפית מיץ לימון

את כל זה לערבב בקערה.

למילוי החום:
לקחת חלק מהלבן ולהוסיף+2 כפות קקאו
ו-2 כפות סוכר

ואת הכל לערבב.

מעל הבצק ליצוק את המילוי הלבן והחום לסרוגין.
והרעיון שעושה את זה יפה זה, לקחת קיסם ולשחק בצורת עיגולים עם החום והלבן וזה יוצר אורנמנטיקה מדהימה.

לאפות על חום בינוני עד נמוך כ-40 דקות. (העוגה נמוכה)
בתאבון וחג שמח!

מרשם נוסף שאסור לפספס והוא שובר קצת את המתיקות מכל העוגות והשייקים למיניהם:
פשטידת קוטג'
4 קוטג'
7 כוסות פיצפוצי אורז
6 ביצים
1/2 מרגרינה /3 כפות שמן
2 כפות אבקת מרק בצל
ו-ז-ה-ו
את הכל לערבב
ולטגן 2 בצלים גדולים לטבעות ומעל הפשטידה להניח.
לאפות על חום בינוני כשעה. ולפי הצורך.
מעדן.

הפשטידה הזו מעולה, באמת משהו מעניין יותר, וטעיםםםםםםםםםםם!

אם מבשלים את הרביולי במים ממש מס' דקות (לא כמו פסטה)
הם לא נהרסים. תבשלי לפני החג, בחג עצמו תבקשי משכנה 2 כוסות מים רותחים ורק תשפכי על זה כשהם בתוך מסננת שיעברו חימום קל
ואת הרוטב כמו שאמרו לך. תכיני לפני החג ותחממי בחג עצמו

נכתב ע"י bbr;779378:
את ניסית את הרעיון של לטגן, או שרק שמעת??
כבר התפשל לי היום מנה אחרונה אחת לא בא לי עוד משהו לפשל;)

את חטאי אזכיר, לפני קהל קדוש זה, וכבר חזרתי ומניתי אותם באחת ההודעות הקודמות שלי, לא מוצאת זמן ליצירות היפיפיות (וכנראה שגם טעימות), בעלות השמות הלועזיים, שלא ידעום אבותינו.
אין לי נסיון אישי עם הרביולי.
צר לי...
;););):D:D:D

עוד שאלה אחת;) אפשר:confused:
האם מים יכולים בכלל להגיע על פלטה לרתיחה?
או שאין סיכוי??

אם יש פה בפורום שכנה מהבנין שלי שנשארת בחג בבית ומשאירה אש לבישול נא לשלוח לי הודעה בפרטי, אני ישאיר לה 2 מנות מהרביולי בכיף תמורת הבישול בחג:D:D

בעצם לא נראה לי שמישהו נשאר פה נשאר בחג, אני בדרך כלל בחגים המאבטחת של הבנין:p

תודה רבה רבה לכולם על התשובות הסבלניות לשאלות הטרחניות שלי.
באמת תזכו למצוות, כל פעם אני חושבת איך הסתדרתי עם כל מיני דברים לפני שהכרתי את פרוג:)

את הרביולי מבשלים רק עד שהוא צף - ממש לא כמו פסטה - זה עניין של מספר דקות.

לדעתי אין עניין לבשל לפני החג ואז לתת עוד בישול קצר בחג - אלא פשוט לשלוק במים קצת לפני הארוחה - כי בחלבי במיוחד - אין כמו טרי...
דרך אגב, זה נכון לגבי כל המאכלים החלביים: פיצה, תפו"א מוקרם, לזניה וכו' - אין מה להשוות בטעם כשזה טרי לעומת כשלא.
בכל החגים שאוכלים בשרי תמיד מכינים אצלנו הכל הכל הכל מראש ולא מבשלים כלום בחג - אבל בשבועות כשיש את החלבי - חייבים שהכל יהיה טרי כדי שיהיה טעים - אז בזמן שהגברים נחים מלימוד הלילה הנשים עובדות במרץ במטבח, מבשלות את הרביולי (או הקלסונס), מקרימות את התפו"א (שכבר בושל מראש), אופות את הלזניה (שכבר הוכנה מראש בתבנית והוקפאה) וכו'.

נכתב ע"י eden7115;779445:
אופות את הלזניה (שכבר הוכנה מראש בתבנית והוקפאה) וכו'.

איך אופים בחג? יש דרך?

משאירים תנור על שעון שבת
לגבי הגז- bbr פעם אחת קונים שעון גז וזה פשוט חלום

נכתב ע"י יצירתית;779477:
משאירים תנור על שעון שבת
לגבי הגז- bbr פעם אחת קונים שעון גז וזה פשוט חלום

מה זה עוזר אם אני רוצה להשתמש רק בפלטה ולא בגז??

אבל למה לא להשתמש בגז בעצם?

זה עוזר אם יש לך מקום לשים את הפלטה- לא על הגז ואת לא רוצה להשאיר גז 48 שעות דלוק
לפני הסעודה אני מדליקה לרבע שעה את כל הלהבות בכיף ויודעת שאח"כ הכל נכבה

לגבי התנור- מבחינה הילכתית אסור לפתוח אותו כשהטרמוסטט עובד ז"א כשהמנורה כבויה אלא רק כשהיא דולקת, בגלל שכשפותחים את התנור הוא מתקרר מעט והטרמוסטט מפעיל אותו שוב

ברור שצריך לבדוק כל תנור לגופו מבחינה הלכתית (דרך אגב, תנורים שאינם מתאימים לדרישות ההלכה אפשר להתאים ע"י טכנאי בהליך פשוט).
יש תנורים שהמנורה נכבית/נדלקת כשפותחים אותם, שהטרמוסטט מתחיל לעבוד, שברגע שמוציאים אותם מהשקע (=הם נכבים ע"י שעון שבת) יש צורך ללחוץ ל מספר כפתורים כדי להכניס אותם למצב פעולה וכו'.
בינתיים את כל המכשולים הללו הצלחנו לעבור - רק חשוב לזכור לכסות את הכפתורים של התנור כדי שאי אפשר יהיה להגביה את החום (שכחתי לאיזה מלאכה זה קשור).

הלזניה יצאה עכשיו מהתנור- פשוט מדהים ובלי עבודה!!!! מומלץ בחום!!!
עשיתי עם אטריות רחבות

איך זה יהיה אם אני אכין את הקנלוני היום כולל הרוטב
ומחר רק אכניס לתנור?
זה ישרוד במקרר בסדר עד מחר?

אני מעדיפה לאפות כמה שיותר קרוב לחג... מצד שני להכין אות המחר זה "פאצק'ה" גדול מידי...

נכתב ע"י נסים בן חיי;578061:
עוגיות גבינה
לבצק:
4.5-5 כוסות קמח
2 מרגרינה
1 גביע שמנת חמוצה
למלית:
750 גר' גבינה
1.5 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 חב' פודינג וניל
מעט תמצית וניל

יש ללוש את הקמח והמרגרינה ובהמשך להוסיף את השמנת, מתקבל בצק נעים ורך, קל מאוד לעיבוד (במתכון המקורי מדובר ב-4.5 כוסות קמח, מנסיון אני תמיד מוסיפה ולכן ההמלצה היא להכין עוד קמח מנופה ולהוסיף במידת הצורך).
את חומרי המלית לערבב בקערה, עד לקבלת מרקם אחיד.
לחלק את הבצק למספר חלקים, לשטוח במערוך למשטח די דק (לא מידי) ולחתוך לריבועים
במרכז כל ריבוע להניח בעזרת כפית מעט מן המלית ולסגור 2 קצוות נגדיות.
להניח בתבנית (אפשר בצפיפות, זה לא תופח) ולאפות עד להשחמה.
אזהרה: העוגיות נימוחות בפה, נאכלות זו אחר זו כמו גרעינים
בהצלחה וחג שמח!
הבת שלי הכינה את העוגיות, לא השכלנו להחביא אותם, וכעת, אם אנחנו רוצים עוגיות כאלו לשבועות צריך להכין שוב...;) באמת מאד מאד טעים, וקלי קלות להכין את זה.

אמנם קצת באיחור, אבלרק עכשיו ראיתי את ההודעה...
העוגה של קרייזמן עם הקרם שמנת שקצת אופים מעולה!!!
לפעמים הקרם מעט נסדק, אבל הטעם שווה את הכל.

נכתב ע"י סטודנטית;578508:
אני קונה המון ואפעם לא נתקלתי בפטריות נגועות.

לרב ויה יש ספר מפורט ,בלשון קלה ומובנת והרבה תמונות הסברה מענינות.
אם אינני טועה יש שם גם הסבר לגבי פיטריות.
המיקום שבו התולעים אוהבות להתחבא,איך הם ניראות(לפעמים בצבע שאת לא חושבת)
איזה זן נגוע ,ואיזה נקרא נקי.
הוראות לבדיקה בצורה קלה ומהירה.

אני יודעת שבד"כ יבוא הולנדי נקי.(לא להסתמך רק על ידיעה זו בלבד בשביל להחליט מה להכניס לפה...)

לאמא היהודיה תפקיד כבד משקל בתחום הזה,בידיה הס"ד למנוע מבני משפחתה מכשול זה (המטמטם את הלב)
ויהי רצון שלא תצא מכשלה מתחת ידינו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה