מתכונים לבישול איטי על פלטה חשמלית (לנשים עובדות בעיקר...)

• הוסף לסימניות
דגים על הפלטה יוצאים מעולים מנסיון

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא יודע איך הצלחת לדבר איתו.
אבל ידוע ומפורסם אחרת בפי מוצי''ם ששמעו ממנו ומתלמידיו שנים רבות.
ביררתי אצל אחד מגדולי תלמידיו, שכתב לי כך:

הרחבתי איתו את הנושא הזה.
ואמר לי כך, הרב עובדיה מיקל בזה כי הוא סבור שלא נוהגים (פה בארץ , לפני עשרים שנה) לבשל על פלטה חשמלית , ולכן הפלטה היא גרופה וקטומה וגם יש היכר שלא יהיה נראה כמבשל. ואז הוסיף שפה בארץ הם פרימיטיבים ומבשלים רק על גז, אבל אנחנו באמריקה מקובל לבשל על כיריים חשמליים ולכן זה לא נחשב היכר. ומשום כך הרב לא התיר זאת! (ניבא ולא ידע מה ניבא, היום אחרי עשרים שנה גם פה בארץ יש הרבה שמבשלים על כיריים חשמליות - אולי גם הרב עובדיה יודה שזה לא חשיב היכר). שאלתי על בלעך. ואמר לי בזה יש להקל שהבלעך יעשה שני תפקידים גם גרופה וגם היכר. ולכן יש להקל, כי אף אחד לא מבשל על בלעך. ולא כשיטת הגרשז"א שמחמיר בבלעך. זו התשובה המושלמת.

• הוסף לסימניות
ביררתי אצל אחד מגדולי תלמידיו, שכתב לי כך:

הרחבתי איתו את הנושא הזה.
ואמר לי כך, הרב עובדיה מיקל בזה כי הוא סבור שלא נוהגים (פה בארץ , לפני עשרים שנה) לבשל על פלטה חשמלית , ולכן הפלטה היא גרופה וקטומה וגם יש היכר שלא יהיה נראה כמבשל. ואז הוסיף שפה בארץ הם פרימיטיבים ומבשלים רק על גז, אבל אנחנו באמריקה מקובל לבשל על כיריים חשמליים ולכן זה לא נחשב היכר. ומשום כך הרב לא התיר זאת! (ניבא ולא ידע מה ניבא, היום אחרי עשרים שנה גם פה בארץ יש הרבה שמבשלים על כיריים חשמליות - אולי גם הרב עובדיה יודה שזה לא חשיב היכר). שאלתי על בלעך. ואמר לי בזה יש להקל שהבלעך יעשה שני תפקידים גם גרופה וגם היכר. ולכן יש להקל, כי אף אחד לא מבשל על בלעך. ולא כשיטת הגרשז"א שמחמיר בבלעך. זו התשובה המושלמת.
מעניין, סביר להניח ומאוד מובן שהיו ששמעו ממנו אחרת כי גם לדבריך הוא היה הולך ודן בעניין, יתכן שהם היו לאחר שאותו תלמיד דן איתו.

בכל מקרה לגופם של דברים ההיכר בפלטה זה לא בגלל שזה חשמל אלא בגלל שזה משטח בעל מצב סטטי חלש ללא אפשרות לשנות עוצמה, ובזה לא בישלו גם לא בחו''ל

• הוסף לסימניות
בכל מקרה לגופם של דברים ההיכר בפלטה זה לא בגלל שזה חשמל אלא בגלל שזה משטח בעל מצב סטטי חלש ללא אפשרות לשנות עוצמה, ובזה לא בישלו גם לא בחו''ל
לא ברור הענין הזה, ראה באג"מ

1655714577375.png

• הוסף לסימניות
מקפיצה...
מחפשת עוד רעיונות לבישול על פלטה חשמלית בחג

• הוסף לסימניות
מה אתם אומרים לגבי צ'ולנט???
לא שואלת הלכתית!
צ'ולנט עם בשר לא מבושל בכלל, תפו"א, שעועית שלוקח לה המון זמן להתבשל-
נראה לכם שאם נניח סיר כזה חי- לא מבושל- על הפלטה
מיום חמישי בלילה או יום שישי בבוקר זה יהיה מוכן לשבת בבוקר??

ממש ממש אשמח לתגובות מניסיון...........

• הוסף לסימניות
לא שואלת הלכתית!

גם אני אשמח לתשובות מבעלי ניסיון

• הוסף לסימניות
לא שואלת הלכתית!

מה הבעיה לבשל את הבשר, והקטניות מראש, ולהקפיא?

• הוסף לסימניות
אנחנו הולכים לנסות... נהיה בעלי ניסיון אחרי ראש השנה ונעדכן

• הוסף לסימניות
טוב בדקתי את זה עם מישהו מנוסה.
אם הפלטה טובה ולא מזגזגת,
והסיר מכוסה
הוא אמור להתבשל מעולה
בלי שום בעיה
מיום שישי ועד לשבת בבוקר.
גם כשהכול חי ולא מבושל.
כמובן שהשעועית הושרתה מראש.

• הוסף לסימניות
הכנתי על הפלטה
עוף ותפוא
בטטות
סלומון
יצא מעולה
תעדכנו איך יצא לכן הטשולנט

• הוסף לסימניות
מעדכנת:
ביום שישי ב8:00 בבוקר הנחתי הכול על הפלטה.
בכניסת השבת הכול היה כבר מבושל לחלוטין כולל השעועית.
נשאר ברצף עד לבוקר, היה מעולה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה