מתכוני פסח

• הוסף לסימניות
התחילו (התחלנה...) להעלות.

מינימום חומרים. עדיפות ללא שרויה.
עוגות. עוגיות. לסיר פלא ולתנור.
סלטים מומלצים - עדיפות במינימום תיבול: מלח. פלפל. מיץ לימון/ תפוז, סוכר...
וכן הלאה.

בתקוה להענות.
בציפיה להצפה.

וכמובן... תודה מראש בשם כולנו.;);)

• הוסף לסימניות
סלט שאני מאד אוהבת בפסח הוא סלט של פלפלים, או בלשון העם "מטבוחה של פסח".

2-3 פלפלים צהובים
2-3 גמבות
1 יח' רסק עגבניות
1 כף א. מרק בצל
1/4 כפית פלפל צ'ילי מיובש
1-2 כפות שמן זית
1/4 כוס מים

חותכים את הפלפלים הצהובים והגמבות האדומות לרצועות דקות. מטגנים אותם בסיר עם כף שמן זית, נותנים לזה להתבשל כ- 5 דקות על אש נמוכה ומוסיפים רסק עגבניות, פלפל צ'ילי [קמצוץ] ואבקת מרק בצל לפי הטעם ורבע כוס מים.
מי שלא אוכל אבקת מרק בצל בפסח, יכול לטבל עם מלח ופלפל במקום.

להשאיר עוד כ- 10 דקות על הגז.

זה פשוט מעדן.
אפשר גם פלפל ירוק למי שמעדיף את הטעם שלו.

• הוסף לסימניות
יש לי רעיון מאד טעים ומקורי לארוח ,אבל אין לי את המתכון מדויק הוא קבור לי למעלה בארון של פסח,
מכינים חביתה גדולה מאד במחבת הכי גדול שיש ,ובנפרד מכינים סלט חצילים/קישואים/אגוזים בטעם כבד
ומורחים על החביתה שכבה נדיבה ,מגלגלים את החביתה כמו רולדה וחותכים את זה לפרוסות כמו רולדה
ומגישים בתור תוספת למנה עיקרית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה