עזרה מתנת חתונה לחילוניה

• הוסף לסימניות
אני פעם קניתי למישהי (לבריתה, בגיל שלושה חודשים, כי רק אז הם החליטו על שם לתינוקת:p) בית מזוזה שכתוב עליה פסוק הנה לא ינום... והאותיות של הילדה השתלבו שם, אבל קניתי עם מזוזה בתוכו כי אחרת זה היה נתלה כך. והיא מאוד התרגשה

• הוסף לסימניות
לגבי המתנות- לדעתי זה מאוד תלוי בסוג של החברה.. אם יש לה הערכה וזיקה ליהדות- היא תעריך את כל המתנות שכתבו לעיל.
לי אמרה פעם חילונית שחתנה את הבת שלה- שהמקובל לתת מעטפה עם מינימום 200 ש"ח...
אם זה באמת מה שמקובל? לא יודעת...

• הוסף לסימניות
ישנם גם חילוניים השומרים מצוות...
אולי המעצבות פנים יגידו אם בעיצוב נמצאת נטלה בקרבת הכיור

• הוסף לסימניות
נטלה מעוצבת יפה.
יש כאלו מהממות עכשיו בכל חנות שנייה, ואני תמיד קונה את זה דווקא לחילוניות.
כי גם אני מצטרפת לדעה שצריך להביא משהו ממה שאת מייצגת.
אפשר לארוז את זה יפה עם מעטפה עם כסף.

• הוסף לסימניות
סכין לחלות שכתוב עליו לכבוד שבת קודש.

• הוסף לסימניות
ישנם גם חילוניים השומרים מצוות...
ואז הם כבר לא נקראים חילונים אלא מסורתיים.

בחורה חילונית ממש לא תשתמש בנטלה, אלא אם היא מתחזקת.
מהיכרות עמוקה עם העולם החילוני - לחתונה מקובל לתת כסף לפי רמת האולם (פחות או יותר). בד"כ זה לא נופל מ-200 ש"ח. באולמות יוקרתיים זה יכול להגיע גם ל300 400 ש"ח לאיש. אם תביאי מתנה שהיא לא כסף את תהיי היחידה שנותנת כך.
אם אין לך חובה להגיע לחתונה הייתי מתחמקת מלהגיע ונותנת לאחר החתונה/לאירוסין מתנה יפה כמו זוג פמוטים או תהילים עם חריטה של השם שלה, שזה כן מקובל ושימושי גם אצל חילונים.

• הוסף לסימניות
צריך גם לקחת בחשבון שמי שמחליטה להביא מתנה לחתונה עצמה, אין לכלה מה לעשות איתה במהלך הערב... היא לא תסתובב עם זה ביד, וכמובן שאין מושג כזה עגלת מתנות...

אם מגיעים לחתונה, כפי שכבר ציינתי, מקובל רק כסף!!!

אז אם לא מעוניינים להשקיע את הסכומים שכתבו מעלי, עדיף שלא להגיע, הם רואים את זה בצורה שלילית ולא מכבדת.

רובם אצלם משקיעים בחתונות כי רוצים את הכסף שלכם!!
סוג של ביזנס..

אם לא מגיעים אפשר אולי לשלוח משהו סימלי עם מכתב חמוד...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה