התייעצות נאסד"ק 100 ו-S&P 500 - נחשב פיזור?

• הוסף לסימניות
רציתי לברר מהמומחים, האם נאסד"ק 100 ו-S&P 500 - נחשב כפיזור, או שזה הימור כפול?
כי לפי איך שהבנתי, ה-S&P 500 כבר מכיל בתוכו את כל ענקיות הטכנולוגיה של הנאסד"ק (הן למעשה המנוע העיקרי שלו).
ואם כך, כשאני מחזיק את שניהם יחד, אני לא קונה "עוד חברות", אני פשוט קונה את אותן חברות פעם נוספת.

• הוסף לסימניות
חד משמעית.
אם אתה מחזיק נאסדק ורוצה לפזר לאס אנד פי יש הגיון.
אם אתה מחזיק אס אנד פי וקונה נאסדק אתה מקטין את הפיזור.
(אמנם אולי אתה מעלה את יחס הסיכוי סיכון, אבל לא מפזר בכלל, אלא להיפך)

• הוסף לסימניות
רציתי לברר מהמומחים, האם נאסד"ק 100 ו-S&P 500 - נחשב כפיזור, או שזה הימור כפול?
הימור כפול זה לא, בסוף אין כאן מינוף כלשהו.
אבל מצד שני אין כאן גם הגדלת פיזור כלשהי, מכיוון שכפי שציינת המניות שבנאסדק 100 נמצאות כבר ב S&P 500 (לפחות הרוב המוחלט שלהן).
כי לפי איך שהבנתי, ה-S&P 500 כבר מכיל בתוכו את כל ענקיות הטכנולוגיה של הנאסד"ק (הן למעשה המנוע העיקרי שלו).
ואם כך, כשאני מחזיק את שניהם יחד, אני לא קונה "עוד חברות", אני פשוט קונה את אותן חברות פעם נוספת.
אפשר להגיד שזה פשוט להשקיע במדד S&P 500 תוך כדי שאתה מעניק משקל גבוה יותר למניות שנכללות בנאסדק 100.

• הוסף לסימניות
ונאסדק 100 ומדד עולמי ? גם נחשב פיזור ?!

• הוסף לסימניות
זה 2 נושאים שונים
מה יותר פיזור
ואיך משפיע שילוב

1.
עולמי יותר מפוזר מסנפ
שיותר מפוזר מנאסדק

2.
שילוב של 2 מדדים מקטין את הפיזור באותו יחס של השילוב

נניח עולמי הוא 10 בסולם הפיזור
ונאסד״ק 5
והתיק הוא 50-50
הציון פיזור הוא 7.5 ;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה