נברשת יפה

• הוסף לסימניות
בה"י

@רותי וינברג , אין לי הרשאה באשכול של הדירה הקטנה והמהממת שעצבת, קראתי לך פה...

מאיפה הנברשת המסולסלת בחדר השינה? היא מקסימה, וכל הדירה גם!

• הוסף לסימניות
בה"י

@רותי וינברג , אין לי הרשאה באשכול של הדירה הקטנה והמהממת שעצבת, קראתי לך פה...

מאיפה הנברשת המסולסלת בחדר השינה? היא מקסימה, וכל הדירה גם!
תודה לך!
הנברשת הזו מחנות בשם לוקאס בקיבוץ גלויות בת"א
אם אני לא טועה הסניף הראשי שלהם בפ"ת

הם מייצרים לבד לפי הזמנה, בהמשך אולי אעלה תמונות מהדירה הגדולה הצמודה לזו הקטנה, יש הרבה מה לראות שם, בין היתר גם נברשת מאותו סגנון והרבה יותר מרשימה!

• הוסף לסימניות
תודה לך!
הנברשת הזו מחנות בשם לוקאס בקיבוץ גלויות בת"א
אם אני לא טועה הסניף הראשי שלהם בפ"ת

הם מייצרים לבד לפי הזמנה, בהמשך אולי אעלה תמונות מהדירה הגדולה הצמודה לזו הקטנה, יש הרבה מה לראות שם, בין היתר גם נברשת מאותו סגנון והרבה יותר מרשימה!
למעשה לפני כמה שנים ראיתי משהו בסגנון אבל גדול עם הרבה תלתלים בודדים לסלון - לא כמו זה שזה סליל אחד, אבל ממש אותו סגנון.
אבל זה היה יקר נורא בשבילי - בקבסו בתלפיות- מעל 6000 אם אני לא טועה.

התלהבתי פתאום לראות כזה דבר שוב. כמה זה עולה?

• הוסף לסימניות
אם אני לא טועה היא עלתה בסביבות ה-3000 ש"ח
השניה שהיא יותר גדולה- עלתה יותר מכפול

• הוסף לסימניות
אפשר תמונה בדיוק מחפשת גם

• הוסף לסימניות
ראיתי שיש עכשיו במחסני תאורה מבצע של 1+1 על המון מוצרים.
וכן 70% הנחה על חלק מהם שלא משתתפים ב1+1.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

בשנים האחרונות יש מהפכה בציבור החרדי בנושא החסכונות וההכנה מראש להוצאות נישואי הילדים. אנשים חוסכים במסגרות ופלטפורמות שונות כסף מידי חודש בתקוה שבהגיע עת דודים ויחתנו בעז''ה את ילדיהם יהיה להם את הכסף מן המוכן ללא צורך לגלגל גמחי''ם ולהכנס לסחרור של חובות וכאבי ראש בתקופה שאמורה להיות הכי יפה בחייהם כהורים.
אבל, לא כל אחד יודע כמה אמור לעלות חתונה, מתחילה ועד סוף, במיוחד אנשים שעדיין לא חיתנו ילדים, ורוצים לחשב כמה כסף הם צריכים להכין לכל ילד.
לצורך כך ערכתי כאן רשימה של כל ההוצאות שנכללות בחתונת ילד, החל מהתשלום לשדכן, עד סיום השבע ברכות האחרון (פלוס השתתפות בשכר דירה לשנה הראשונה).
לצד הסעיפים השונים אני רושם סכום שאני מעריך בהערכה ראשונית וגסה כמה היא אמורה לעלות, כמובן שאין לי מושג אם הסכומים נכונים, כי מעודי לא חיתנתי ילד, וגם אני יודע שיש רמות שונות בכל הסעיפים, המטרה שלי באשכול הזה הוא שאנשים שהם כבר בעלי נסיון, יתרמו פה מהנסיון והידע שלהם, וזה יהיה לתועלת עבור האנשים שאין להם מושג כמה זה אמור לעלות.

חלק מהסעיפים משותפים לחתן ולכלה, וחלקם הם רק עבור אחד מהשנים.

הסעיפים של ליל החתונה ושל שכר הדירה ואבזור הדירה וריהוטה כתבתי את המחיר לכל צד, לדוגמא קייטרינג צלם תזמורת, ריהוט הדירה, שכר דירה, מוצרי חשמל וכו', המחיר של נותן השירות הוא כפול 2, וכאן כתבתי כמה כל צד משלם.

אני מדגיש שוב, הסכומים שכתבתי הם הערכה גסה בלבד, ואינם משקפים מידע אמיתי על המחירים, אשמח שיתקנו אותי, ויכתבו פה כמה שיותר מחירים אמיתיים נכון להיום.

נ.ב. הרשימה מתאימה לסעיפים שיש במשפחות חסידיות, ייתכן שבחוגים אחרים יש סעיפים שונים. אשמח אם מישהו יעשה פה גם את ההתאמות לקהילות נוספות.
תודה רבה.

להלן הסעיפים:

דמי שדכנות - 5000

אירוסין - 8000

מתנות לחתן - 25000

מתנות לכלה - 28000

ביגוד לחתן - 15000

ביגוד לכלה - 15000

ביגוד לבני המשפחה - 6000

הזמנות - 2000

שבת אויפריף - 10000

שבת שבע ברכות - 15000

אולם לחתונה - 5000

קייטרינג לחתונה - 20000

תזמורת בחתונה - 6000

גראמער מצוה טאנץ - 3000

צלם - 3000

פרחים - 2000

כסא כלה - 1000

שטריימל - 10000

שמלת כלה - 5000

שבע ברכות - 5000

נסיעות - 5000

רישום נישואין - 500

הדרכה לחתן/כלה - 1500

נסיעות לחברים - 1000

שכר דירה שנה ראשונה - 25000

מוצרי חשמל לדירה - 5000

אבזור הדירה - 2000

נדוניה - 2000

רהיטים לדירה - 7000
פריקת תסכול בעיקר, נועד למי שחווה על בשרו

ראיתי אותו, את הרוע, הסתכלתי לו בלבן של העיניים. תמיד הוא מסתתר, מתגנב בשולי דרכים, קשה לראות אותו.
איך הוא מסתתר אתם שואלים? מאחורי רוע בולט. מפנה את המבט שלכם לרוע גדול, לאכזריות המוחלטת, כך לא תראו את הרוע הקרוב אליכם, האנושי. מספר על חטופים מזי רעב, מדבר על טבח המוני באפריקה, העיקר שלא תראו אותו, לא תשימו לב כמה הוא קרוב.

כולנו נתקלים בו בימי חיינו, כשהמסכה נופלת לרגע והרוע מציץ מן החרכים, זה יכול להיות השכן שבונה, בעל הרכב מהבניין הסמוך, אפילו האברך החייכן מבית הכנסת. גם אני לא ראיתי את זה בא, חיפשתי את הרוע במקומות הגדולים, הוא דווקא נראה לי בסדר, כובע מהוקצע, מהנהן בנימוס בחדר המדרגות.

יום אחד נתקלתי בו, יום אחד לא בא לו בטוב משהו שעשיתי, הוא ביקש ממני לוותר, למחול על דבר זה או אחר, ואני סירבתי, אז גיליתי מהו רוע. אתם חושבים שהוא התפרץ ברחוב? אתם כל כך טועים. הוא לא מפלצת, לא צ'חצ'ח מהמעברות, הוא מנומס עם נעלי אלגנט, אבל הוא רע. פתאום שמעתי ריכולים מאחרי הגב, הפסקתי לקבל עליות בבית הכנסת, אנשים המשיכו לדבר איתי, ברור, בעיקר הוא המשיך, אבל מה אפשר לעשות, הם לא ידעו שאני כזה, נו, חסר מידות כרוני.

לא התכוונתי לעשות משהו רע רק עמדתי על זכויותיי, אבל כולם השתכנעו שאני מושחת, רע מעללים, ככה עובד רוע.

הבוסית היא אישה מקסימה, מה זה מקסימה. היא תשלח עוגות ללידה, זה חשוב, היא מתרגשת איתי, רוע? היא? הצחקתם. היא עוזרת למשפחות נזקקות, מתנדבת ביד שרה, מפרישה חלה כל יום שישי, שילוב של שרה שנירר וחנה סנש בגוף אחד. נשמה גבוהה שירדה לעולם בערב שבת בין השמשות. זה אמיתי, עד שנמאס לה מעובדת.

היא מעולם לא פיטרה עובדת, זה לא מכבד ולא מכובד, הם כמו משפחה. אה, זה גם דורש פיצויים, וזה הרבה כסף. חוץ מזה, כדי לפטר צריך סיבה, זה שמתחשק לה להעסיק מישהי במקומה זה לא עילה לפטר עובדת מוצלחת, היא לא בעלי החברה, היא בקושי מנהלת. אז למה לפטר? אפשר להראות לה את הדלת, בנימוס כמובן.

יום אחד תגלה העובדת קיצוץ מינורי, אין ברירה חלוקה מחדש של תחומי התפקיד, ואז יום ועוד יום ועוד יום, הכל בחיוך, באהבה, בין התנדבות כאן למעשה חסד שם, והעובדת נשארת בלי תפקיד. לא פיטרו אותה רחמנא ליצלן, פשוט אין לה מה לעשות. עוד רגע ימצאו לך תפקיד, בינתיים חכי.

ואז, כשהעובדת עוזבת, היא לא מבינה למה היא לא רוצה מסיבת פרידה, איזו כפיות טובה, למה לעזוב ככה איפה הנימוס?

לא כתבתי את זה בשביל הרעים, הם לא יבינו מה אני רוצה, יגחכו עם כולם, יתחברו לסבל, לעולם לא יקשרו את זה לעצמם. הם? רעים? בחיים לא. זה נועד אליכם, ההמון. אלו ששותקים כשנעשה לחבר לספסל רצח אופי, אלו ששותקות כשהבוסית משפילה חברה. אתם מפחדים, לא רוצים שזה יגיע אליכם, אתן לא רוצות להסתכסך עם המנהלת, אולי אתן הבאות בתור.

יודעים מה, צודקים. לא רוצה לעמוד במקום שלכם, אבל בלילה לפני השינה, קחו איתכם את משא הבושה. הייתם שם ושתקתם. זו הבושה שלכם.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה