מידע שימושי נוהגים לסכך בענפי דקל ? כנסו לכאן !

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
ניסיתם פעם 'לנחש' מתי הם קטפו את הענפים הטריים האלו שאיתם אתם הולכים לקיים את המצוה?
אם באמת כדבריך שקטפו את זה ביו"כ (מופרך ביותר כי על פי החוק אסור וזה משהו שמרעיש)
אז לידיעתך כמעט כל עצי הדקל שמהם לוקחים את הענפים
גדלים ביישובים ערביים בבקעת הירדן שכמעט בוודאות מי שקוטף אותם הם ערבים שגרים שם באזור
ועדיין אני לא מאמין שזה נעשה ביו"כ

• הוסף לסימניות
אם באמת כדבריך שקטפו את זה ביו"כ (מופרך ביותר כי על פי החוק אסור וזה משהו שמרעיש)
אז לידיעתך כמעט כל עצי הדקל שמהם לוקחים את הענפים
גדלים ביישובים ערביים בבקעת הירדן שכמעט בוודאות מי שקוטף אותם הם ערבים שגרים שם באזור
ועדיין אני לא מאמין שזה נעשה ביו"כ
לא מוצא סיבה להתווכח, בפרט עם גדולים וטובים ממני.

אבל כבודו, כמה זמן לוקח להוביל ענפי דקל מבקעת הירדן עד חזו"א פינת עזרא בבני ברק?30 דקות מתקיעת השופר כבר פרקו שם את הסחורה, תהיה רגוע שלא חיללו עבורה את יום שבת שבתון? אם כן - תקנה.

אה, הם העמיסו מערב חג, החנו את המשאית העמוסה בפאתי בני ברק למשך החג, ואחרי הבדלה הגיעו לפרוק משאית שלמה בחצי שעה. נכון?

• הוסף לסימניות
אני היום קניתי ענפים טריים ורעננים
והם היו ברחבת בית הכנסת מעיו"כ (היו מכוסים עם בד)
דרך אגב הם לא מתייבשים כזה מהר אני מכיר אנשים ששומרים משנה לשנה זה אומנם די יבש אבל משהו שנקטף לפני כמה ימים אמור להשמר בצורה סבירה אם לא פרסת אותם בשמש

• הוסף לסימניות
אנחנו קטפנו פה מהחצר שלי, ענפי דקל, כמה ימים לפני כיפור, ורעננים ויפים , וירוקים.
אפשר לבוא לראות...

• הוסף לסימניות
תביא מסור לנסר אותם, יותר עדיף לי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה