ניטרול מחוברים לא רצויים מהראוטר שלי

• הוסף לסימניות
כשנכנסים אצלי במחשב לרשת, רואים חוץ מהמחשבים שמחוברים אצלי, עוד מכשירים ניידים שלא קשורים אלי, מצורף תמונה
upload_2018-8-26_9-50-15.png

המכשירים הללו מחוברים דרך הראוטר שלי?
התקשרתי לבזק, ענה שם נציג (היה נשמע שהוא לא כ"כ מבין)
שאף אחד לא על הרשת שלי, ואני סתם רואה את הרשתות של השכנים, כשאני רואה תצוגה כזו? זה אומר שהם על הרשת שלי, לא?
איך אפשר להגדיר בהגדרות הראטור, שרק כתובות מאק מסויימות יוכלו לגשת לראוטר?
איך אפשר לדעת, מה כתובת המאק של המדפסת שלי, היא גם מחוברת באלחוטי?
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
כמובן שגם שינתי ססמא לראוטר,
אך הכניסה לממשק הניהול של הראוטר נשארה Admin, בשם משתמש וסיסמא, יש אפשרות לשנות את השם משתמש והססמא בממשק הניהול של הראוטר? היכן?

• הוסף לסימניות
פתחתי מחשב>רשת בצד ימין
upload_2018-8-26_15-22-12.png

וזה מה שהופיע

• הוסף לסימניות
התקשרתי עוד פעם לבזק, הפעם ענה לי טכנאי יותר מבין, הוא הסביר לי איך לנשות את שם המשתמש והסיסמא של ממשק ניהול הראוטר, אך עדיין יש גולשים לא רצויים, האם הם גולשים על הרשת שלי, או סתם נראה לי?

• הוסף לסימניות
אם שינת סיסמא אין סיכוי בעולם שיושבים לך אנשים זרים אא"כ שינת למשהו קל שאפשר לנחש כמו מס' פלא' שלך, ואז יתכן שיש איזה שכן שרוצה לשבת על הראוטר שלך וניחש ששמת את הפלא' בתור קוד (כמו שגילתח שכך עשה שכן שלי). או שעשית אבטחה של WEP שאפשר לפרוץ בדקה. או אולי פעיל אצלך בראוטר WPS ואז שוב אפשר לפרוץ בלי יותר מדאי מאמץ למי שמכיר.
תראה בתוכנה זו אם יושבים עליך עוד אנשים. יש אפשרות פשוטה בכל ראוטר לעשות "סינון מק" ופי' הדבר לחסום מחוברים לעולם ע"י חסימת ה MAC (מס' מזהה ייחודי לכל כרטיס רשת) שלהם. כמובן שאם שינו את המק או הביאו כרטיס רשת אחרת שוב חזרנו לבעיה.
אבל אז ניתן לעשות הפוך שרק את המק שלך הוא יקבל ולא שום חיבור אחר. ושוב גם את זה הוא יכול לפרוץ כגון לזהות איזה כרטיס רשת מחוברת לרשת כרגע ולהחליף את המק שלו שיהיה כמו שלך בדיוק וככה יהיה לו ג"כ כרטיס כניסה להתחבר (אחרי שפרץ ויודע את הקוד)
בקיצור מה שהכי בטוח זה קוד קשה, נטרול שירות WPS אבטחה לא של WEP.
אההה עוד דבר כבר אם יש למישהו גישה למחשב שלך אפי' לכמה דקות הוא יכול להכנס לפרופיל של הרשת שלך ולראות מפורש מה הקוד ולחגוג על זה אחר כך ...

• הוסף לסימניות
אם שינת סיסמא אין סיכוי בעולם שיושבים לך אנשים זרים אא"כ שינת למשהו קל שאפשר לנחש כמו מס' פלא' שלך, ואז יתכן שיש איזה שכן שרוצה לשבת על הראוטר שלך וניחש ששמת את הפלא' בתור קוד (כמו שגילתח שכך עשה שכן שלי). או שעשית אבטחה של WEP שאפשר לפרוץ בדקה. או אולי פעיל אצלך בראוטר WPS ואז שוב אפשר לפרוץ בלי יותר מדאי מאמץ למי שמכיר.
תראה בתוכנה זו אם יושבים עליך עוד אנשים. יש אפשרות פשוטה בכל ראוטר לעשות "סינון מק" ופי' הדבר לחסום מחוברים לעולם ע"י חסימת ה MAC (מס' מזהה ייחודי לכל כרטיס רשת) שלהם. כמובן שאם שינו את המק או הביאו כרטיס רשת אחרת שוב חזרנו לבעיה.
אבל אז ניתן לעשות הפוך שרק את המק שלך הוא יקבל ולא שום חיבור אחר. ושוב גם את זה הוא יכול לפרוץ כגון לזהות איזה כרטיס רשת מחוברת לרשת כרגע ולהחליף את המק שלו שיהיה כמו שלך בדיוק וככה יהיה לו ג"כ כרטיס כניסה להתחבר (אחרי שפרץ ויודע את הקוד)
אההה עוד דבר כבר אם יש למישהו גישה למחשב שלך אפי' לכמה דקות הוא יכול להכנס לפרופיל של הרשת שלך ולראות מפורש מה הקוד ולחגוג על זה אחר כך ...
תודה על התשובה המפורטת, אחרי ששניתי את ססמת הכניסה לניהול הראוטר, אני כבר לא רואה גלישות של זרים, יש קשר?

• הוסף לסימניות
בנוסף לכל הפתרון המקצועיים שכתבת, לכאו' הפתרון הכי טוב זה רשת מוסתרת. כך שרק מי שיודע מה השם של הרשת יכול להתחבר אליה. ואז לקרוא לרשת בשם לא מצוי למשל kuiiwjhiw.
אני חושב שבזה אין סיכוי לשום פריצה.

• הוסף לסימניות
בנוסף לכל הפתרון המקצועיים שכתבת, לכאו' הפתרון הכי טוב זה רשת מוסתרת. כך שרק מי שיודע מה השם של הרשת יכול להתחבר אליה. ואז לקרוא לרשת בשם לא מצוי למשל kuiiwjhiw.
אני חושב שבזה אין סיכוי לשום פריצה.
איך מגדירים רשת מוסתרת?

• הוסף לסימניות
תלוי בראוטר שלך, אם תעלה צילום מסך אוכל אולי להראות לך.

תחפש את המילים hide ssid או משהו דומה

• הוסף לסימניות
לכן קוד מסורבל וארוך זה הכי הרמטי וגם אם יעשו BRUTE יצטרכו לעבוד ימים ע"ג ימים לפרוץ לו

• הוסף לסימניות
בכל ראוטר זה במקום אחר, צריכים לחפש שירות WPS בהגדרות הראוטר ולבטל אותו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה