התייעצות ניתוח לייזר בעיניים - אחרי לידה ובהנקה - מנסיון אישי בלבד

• הוסף לסימניות
אנחנו צריכים בדחיפות מידע בנושא.

בחיפוש באתרים יש שלש גישות:
1. בכל תקופת ההנקה אסור.
2. רק אחרי שלש חודשים מהלידה מותר.
3.מותר מיד אחרי הלידה (רק שיש כדור מסוים שאסור לקחת).

נשמח לדעת מניסיון אישי, האם מומלץ, האם בלי הכדור הזה - יש כאבים חזקים (וגם אולי תלוי במספר).
וגם ראיתי שיש שחוששים שאפילו הטיפות עיניים שמביאים לא מומלצים בהנקה.

• הוסף לסימניות
אני לפני שנתיים היתי בבדיקה להתאמה אצל לוינגר , והם אמרו לי שאין בעיה בהנקה
(בסוף לא עשיתי כי אמרו לי שהמספר יכול לחזור אחרי לידות)

• הוסף לסימניות
אין שום סיבה שיהיה אסור בהנקה.
מותר מניסיון!

• הוסף לסימניות
יש עוד מישהי שעשתה את הניתוח בהנקה??

• הוסף לסימניות
מתוך האתר של עין טל הדסה:

מה בדבר שינויים בראייה במטופלות שעברו ניתוח לייזר לתיקון ראייה ולאחר מכן הרו, האם עליהם להמתין לסיום תקופת ההריונות ?​

הסיבוך המרכזי, והלא שכיח, של ניתוח הרפרקציה הוא אקטזיה. גורמי סיכון לאקטזיה כוללים מרשם גבוהה, גיל, שארית קרנית דקה, ומיפוי לא סדיר טרום ניתוחי. הריון לא נחשב לגורם סיכון לפתח אקטזיה. מדובר בשינויים הורמונליים זמניים והראייה אמורה לחזור למצב טרום-הריוני בזמן התייצבות ההורמונלית. מספר מחקרים בוצעו בדבר ההשפעות הורמונליות והשפעתם על תוצאות הניתוח. במחקר פרוספקטיבי שבעקב אחרי 128 עיניים ופורסם בעיתון Journal of Refractive Surgery בשנת 2020 ובדק האם הריון מהווה גורם סיכון לפתח אקטזיה לא נמצא שינוי משמעותי סטטיסטי לפני ושנה אחרי ההיריון הן מבחינת מדדי קרנית ומבחינת יכולת תשבורת של העין.

הנקה אינה מהווה קונטראינדיקציה. מטופלת שילדה וכעת מניקה ויציבה רפרקטיבית יכולה לעבור ניתוח לייזר לתיקון ראייה עם הפקדה על הידרציה טובה של הקרנית.

• הוסף לסימניות
השאלה אם שווה לעשות כך...
אני מאוד מאוד רוצה לעשות וחשוב לי לדעת אם המספר חוזר באופן גורף...

• הוסף לסימניות
אני עשיתי 3 חודשים אחרי לידה בתוך תקופת ההנקה הסרת משקפיים בלייזר
ההבדל היחיד הוא שבהנקה אי אפשר לקחת כדור הרגעה לפני הניתוח,
אבל יש הרבה שלא לוקחים ואפשר בהחלט בלי זה (זה רק בשביל הלחץ, לכאבים שמים טיפות הרדמה בעיניים)
בינתיים ב"ה לא חזר לי המספר ואני רואה 6-6. ממליצה בהחלט!

• הוסף לסימניות
אבל יש הרבה שלא לוקחים ואפשר בהחלט בלי זה (זה רק בשביל הלחץ, לכאבים שמים טיפות הרדמה בעיניים)
תודה!
איפה עשית?
וסליחה על השאלה, כמה הריונות עברת מאז?

• הוסף לסימניות
לי בהנקה הביאו את הכדור לפני הניתוח ואמרו שאין בעיה (אצל לווינגר)

• הוסף לסימניות
מי עשתה פחות מ3 חודשים אחרי לידה.?
בלוינגר אין אופציה כזו...

• הוסף לסימניות
מי עשתה פחות מ3 חודשים אחרי לידה.?
בלוינגר אין אופציה כזו...
אני עשיתי חודש אחרי לידה, הנקה מלאה. היה לי צילינדר ומספר גבוה. עכשיו צריכה משקפיים עם מספר משמעותית נמוך (אין הוכחה לזה שחזר בגלל הריון ולידה נוספת ב"ה).

• הוסף לסימניות
אני עשיתי חודש אחרי לידה, הנקה מלאה. היה לי צילינדר ומספר גבוה. עכשיו צריכה משקפיים עם מספר משמעותית נמוך (אין הוכחה לזה שחזר בגלל הריון ולידה נוספת ב"ה).
כמה שנים אחרי?
תכלס ממליצה לחכות ל3 חודש?
איפה עשית?

• הוסף לסימניות
כמה שנים אחרי?
תכלס ממליצה לחכות ל3 חודש?
איפה עשית?
אני יותר מ 6 שנים אחרי,
לא יודעת אם להמליץ לחכןת או לא, לי התאים חודש אחרי הלידה ולא ראיתי בעיה עם זה. (בעיקר כשאת בחופשת לידה ולא צריכה יותר מידי לקרוא/להתאמץ עם העיניים בתקופה הזאת)
עשיתי באסותא אופטיק.
חייבת לציין שגם לאח שלי חזר מספר נמוך לאחר כמה שנים כך שממש לא בטח שקשור ללידה.

• הוסף לסימניות
אני יותר מ 6 שנים אחרי,
לא יודעת אם להמליץ לחכןת או לא, לי התאים חודש אחרי הלידה ולא ראיתי בעיה עם זה. (בעיקר כשאת בחופשת לידה ולא צריכה יותר מידי לקרוא/להתאמץ עם העיניים בתקופה הזאת)
עשיתי באסותא אופטיק.
חייבת לציין שגם לאח שלי חזר מספר נמוך לאחר כמה שנים כך שממש לא בטח שקשור ללידה.
תודה!
תכלס 6 שנים הכל היה חלק. ולא היתה בעיה בהחלמה בגלל הלידה.?

• הוסף לסימניות
אני עשיתי בהנקה. אבל אחרי 10 חודשים בערך מהלידה.
פשוט לא לקחתי כדור לפני.
ב"ה היה בסדר.
רואה מעולה עכשיו (ילדתי מאז ב"ה ילד נוסף).
אחד הדברים הטובים שעשיתי בחיים...

• הוסף לסימניות
תודה!
תכלס 6 שנים הכל היה חלק. ולא היתה בעיה בהחלמה בגלל הלידה.?
לא הייתה שום בעיה, כדור אחד נגד כאבים לא יכולתי לקחת, אבל ברוך השם לא היו כאבים חריגים יותר ממה ששמעתי מאחרים שכן לקחו את אותו כדור שאני לא זוכרת את שמו

• הוסף לסימניות
עשיתי בICLINIC אצל ד'ר ונדר. עשיתי ניתוח בגיל 18 ואז הייתי צריכה תיקון אחרי הלידה השניה - אז עשיתי שבוע לפני שחזרתי מחל'ד והיה נהדר.
עד היום מחזיק (הילד בן 4 וחצי)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה