- הוסף לסימניות
ב-ד-י-ו-ק את המתכון שלעיל, עם נסיכה.נכתב ע"י אפרתה;1047377:מה עשית? עדכני נא.
(אפיתי טיפה יותר זמן)
בסוף, ללא שום סלט לקישוט---- (זה היה כבר טו מאצ', בנסיבות הקיימות----
ב-ד-י-ו-ק את המתכון שלעיל, עם נסיכה.נכתב ע"י אפרתה;1047377:מה עשית? עדכני נא.
נכתב ע"י אפרתה;1047383:טוב, אולי עם תוספת זה היה נחטף בפחות טיל![]()
אויש נואו. הגשתי את הדג עם שלל דברים----------- רק שלא בער לי לקשט אותו, לאחר שהיו מספיק קשקושים בשטח, וזה היה נראה לי טו מאצ'----נכתב ע"י אפרתה;1047390:קצת יותר משביע.
יש בזה.נכתב ע"י אפרתה;1047390:לדעתי הביגדיל של המתכון הוא דווקא בנסיכה. לעומת הפילטים היפים של הפורל והמושט, הנסיכה חסרת הצורה מקבלת פה צורה ממש מדהימה.
נכתב ע"י ארבע;1006472:הידד, מצאתי גם את המתכון. לדעתי אפשר להשתמש באותה טכניקה ורכיבים גם כשהדג הוא נסיכה:
מנה זו היא אחת ממנות הדגל שלי. יש בה יחס הפוך בין מידת ההשקעה המינימלית ובין התוצאה הנפלאה.
היא תמיד קוצרת קריאות התפעלות, וכשמגלים כמה פשוט להכין אותה – אין מי שלא מנסה.
כל מה שצריך הוא להצטייד בתבנית שקעים ובדג פורל טרי ומפולט בלי העור. כל השאר – קלי-קלות, וכבר המחמאות בדרך…
עשיתי עם דג סול ,יצא מדהיייייייייייייייייייייייייייייייים!נכתב ע"י ארבע;1006472:הידד, מצאתי גם את המתכון. לדעתי אפשר להשתמש באותה טכניקה ורכיבים גם כשהדג הוא נסיכה:
מנה זו היא אחת ממנות הדגל שלי. יש בה יחס הפוך בין מידת ההשקעה המינימלית ובין התוצאה הנפלאה.
כל מה שצריך הוא להצטייד בתבנית שקעים ובדג פורל טרי ומפולט בלי העור. כל השאר – קלי-קלות, וכבר המחמאות בדרך…
לדג:
8 פרוסות פילה פורל (4 דגים, עדיף קטנים)
3 כפות שמן זית או שמן קנולה
3 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה
2 כפות רוטב סויה
1 כף דבש
2 כפות רסק עגבניות
½ כפית מלח
לפני חיתוך הדגים מקפיאים אותם חצי שעה. חותכים כל פילה לשניים לאורכו.
מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומשרים בו את רצועות הפילה כחצי שעה (עד 24 שעות). מסדרים רצועת פילה סביב דופנות השקע שבתבנית, וממשיכים ברצועה נוספת, למילוי כל השקע.
אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צ' עד השחמה נאה.
החומרים ל-8 מנות
טיפ:
להגשה נאה וצבעונית, אפרת מציעה – מכינים סלט קטן מעלי כוסברה ופלפלון חריף חתוך לרצועות דקיקות.
מתבלים את הסלט במעט שמן זית ומלח ומניחים תלולית קטנה של סלט על הדג האפוי.
נכתב ע"י אך;1049439:עשיתי עם דג סול ,יצא מדהיייייייייייייייייייייייייייייייים!
תודה למעלת המתכון!
אויש נו באמת... על סטיילינג שמעת?נכתב ע"י קטיפה;1049793:לא הבנתי למה זה יוצא יותר טעים מלאפות דג אותו דבר בתנור - השקע מוסיף לא טעם?
אני עשיתי בתבנית שקעים מתכת ח"פ פשוטה, יצא מעולה.נכתב ע"י קטיפה;1049793:ואשמח לדעת באיזה תבנית שקעים מדובר?
כן, חממתי אותו על הדוד בשבת בבוקר.נכתב ע"י קטיפה;1049855:יש לכם נסיון במתכון הזה לאחר קירור וחימום על הפלטה?
ארבוש, מתכון מעולה!! הגשה יפיפיה.הידד, מצאתי גם את המתכון. לדעתי אפשר להשתמש באותה טכניקה ורכיבים גם כשהדג הוא נסיכה:
לדג:
8 פרוסות פילה פורל (4 דגים, עדיף קטנים)
3 כפות שמן זית או שמן קנולה
3 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה
2 כפות רוטב סויה
1 כף דבש
2 כפות רסק עגבניות
½ כפית מלח
לפני חיתוך הדגים מקפיאים אותם חצי שעה. חותכים כל פילה לשניים לאורכו.
מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומשרים בו את רצועות הפילה כחצי שעה (עד 24 שעות). מסדרים רצועת פילה סביב דופנות השקע שבתבנית, וממשיכים ברצועה נוספת, למילוי כל השקע.
אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צ' עד השחמה נאה.
החומרים ל-8 מנות
טיפ:
להגשה נאה וצבעונית, אפרת מציעה – מכינים סלט קטן מעלי כוסברה ופלפלון חריף חתוך לרצועות דקיקות.
מתבלים את הסלט במעט שמן זית ומלח ומניחים תלולית קטנה של סלט על הדג האפוי.
זה מתכון של אפרת ליבפרוינד, לא שלי.ארבוש, מתכון מעולה!! הגשה יפיפיה.
שתפי עוד.
תודה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים