מידע שימושי נעים לעתיד- תוכנית התחבורה של בני ברק

• פותח הנושא MOM
  • פורסם בתאריך
השינוי של הקווים לאלעד-
מעצבן מאוד, וגם לא יעיל.
למשל 280 פונה שמאלה בכניסה בגשר לכיוון בירנבוים,
והנתיב השמאלי של הגשר פקוק נורא בבקרים,
לעומת השומר בכיוון עזרא- שממש פתוח בשעות הבוקר.
ועוד
ובשאר שעות היום הפקקים הפוכים
ואחכ כהנמן/עזרא פקוק מאוד
המטרה הייתה להקל על כהנמן לכיון עזרא ובחרו את 280 ו350

אני בהתחלה רטנתי כמו כולם על התחבורה לירושלים
מה לעשות אחרי 4 פעמים נסיעה בשני שליש זמן
אני אומר תודה!
תודה למי שחשב עלי וקלט את זה שבשביל לסוע לירושלים לא צריכים לשבת שעה וחצי על האוטובוס כשברכב פרטי זה לוקח פחות משעה
הקווים מתפצלים למסלולים יותר ממוקדים ולא כל אחד צריך לעבור בכל בני ובכל ירושלים
למרות שאני כואב את כאבם של שיכון ה' שגזלו להם את 422 לעזרת תורה ובעלזא ומקווה שיתנו להם תחלופה הוגנת
אבל ברעיון סוף סוף מישהו פה התעורר וקלט את הנקודה הזאת

אין לי בדל של מידע לגבי שינויים לערים אחרות אני מתייחס נטו לירושלים

עוד נקודה שצריך לקחת בחשבון
בסוף בסוף יש מגבלה כמה קווים אפשר לעשות
הוסיפו קווים לפרדס כץ וקרית הרצוג אז כן זה יהיה על חשבון מקומות אחרים כנראה שהגיעו למסקנא שהמצב שם היה מזוויע

סליחה מכל מי שחשב אחרת וכבר נסע בקווים החדשים ועד'יין חושב שאני טועה

אני בהתחלה רטנתי כמו כולם על התחבורה לירושלים
מה לעשות אחרי 4 פעמים נסיעה בשני שליש זמן
אני אומר תודה!
אין ברירה.
צריך להכניס לראש, שכל שינוי שיועיל לאחד, יפגע ברעהו. (חוץ מדברים קיצוניים ממש, דוג' החלפת העגלות וסוסים ברכבות מהירות, למרות שגם על כך יש שמצרים.....)
שינוי מוצלח, הוא כזה שתועלתו מרובה על הזיקו, וההפך, זהו שינוי גרוע.
אבל שינוי ללא כאלו שיפסידו בעטיו, קיים בכלל?
וזה = לא הופך אותו לגרוע!

ושיכון ה' לא קרוב לזבוטינסקי?:eek:
שיכון ה' קרוב גם לז'בוטינסקי וגם להשומר.
לא הבנתי. לפני כן האוטובוסים עברו לכם מתחת לבית?
שיכון ה קרוב לזבוטינסקי, אבל משום מה נראה לי שהתחנות בהשומר יותר קרובות לחלקים רחבים בשיכון ה'. אולי אני טועה.
בחזור התחנות של זבוטינסקי בודאי מאוד לא נוחות לחלקים נרחבים של שיכון ה' (תחנה במחלף גהה, או מול טרם).

אין ברירה.
צריך להכניס לראש, שכל שינוי שיועיל לאחד, יפגע ברעהו. (חוץ מדברים קיצוניים ממש, דוג' החלפת העגלות וסוסים ברכבות מהירות, למרות שגם על כך יש שמצרים.....)
שינוי מוצלח, הוא כזה שתועלתו מרובה על הזיקו, וההפך, זהו שינוי גרוע.
אבל שינוי ללא כאלו שיפסידו בעטיו, קיים בכלל?
וזה = לא הופך אותו לגרוע!
ברור.
אף אחד לא מתלונן על עצם התוכנית, ברור שהיה הרבה מה לשפר בפריסה של התח"צ בבני ברק.
אבל כידוע אין תוכנית בלי באגים, ס"ה מעירים כאן על נקודות ספיציפיות שיש טוענים שנפגעו מהתוכנית.

ברור.
אף אחד לא מתלונן על עצם התוכנית, ברור שהיה הרבה מה לשפר בפריסה של התח"צ בבני ברק.
אבל כידוע אין תוכנית בלי באגים, ס"ה מעירים כאן על נקודות ספיציפיות שיש טוענים שנפגעו מהתוכנית.
בקשר אליכם, זה אכן כך.
אבל קראתי כאן התבטאויות לא במקום....
"העבירו את התחנות מליד בתי העסקנים שליט"א, לליד בתי עוזרי הח"כים שליט"א".
או "סתם עשו סלט בתחנות ללא שום תועלת".
זה לא נכון, ולא בוגר בעקבות נזק מסוים שנוצר לאחוז מסוים, להתמקד רק בו ולמחוק את התועלת האדירה שנגרמה לאחרים.
שהרי, טיב השינוי לא נמדד באם הוא לא הזיק כלל או לא, או אם הוא מצא חן בעיני פלוני או לא.
אלא האם תועלתו מרובה.
ובעיני, איחוי צפון העיר על כל המרכז המסחרי שלה, עם מרכז העיר, היה צריך להיעשות ממזמן, לטובת התושבים המתגוררים הן צפונה והן דרומה לזבוטינסקי.
וכל ההתמקדות בנזקים, היא תפלה, ולא עניינית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה