כללי נקודה למחשבה.

• הוסף לסימניות
ראיתי פה הרבה פעמים, ניקים שהעלו עבודות לחוות דעת, בדר"כ לוגו. באמת יפים עכשויים ומושקעים, וקיבלו ע"ז פול מחמאות.
בסוף, במסגרת השיטוטים ה"לימודיים" שלי ברשת, אני מגלה את הלוגו ההוא שמורידים אותו(לא תמיד בגניבה), משנים את השם, ו-קדימה לפרוג (וללקוח).
לא שמפריע לי שאנשים מקבלים מחמאות, אבל זה בהחלט נראה לי לא מתאים ולא הוגן. גם כלפי הלקוח, שביקש עיצוב, אז הוא רוצה משהו מקורי במיוחד בשבילו, ולא משהו שכל אחד יוכל להוריד. וגם - זה לא מוסרי.("האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם") אם הורדת את הלוגו - תציין זאת!!! וראיתי כאלו שעשו זאת. אם זה מוריד מהערך של העבודה שלך - סימן שזה באמת בלי ערך!!!
נקודה למחשבה!!!

• הוסף לסימניות
לגבי הלקוח... מה זה משנה לו איזה לוגו או פלייר או באנר וכו'.. יש לו? מה זה מעניין אותו בדיוק מאיפה זה בא? העיקר שהתוצאה יפה ומתאימה מבחינתו בדיוק...
לגבי החברים בפרוג.. אני חושב שיש מקום לציין אם אלו הם לוגואים מבניה שלך עצמך או שהורדת אותם קומפלט מהרשת ורק נותר לבחור איזה מהם המוצלח. (לדוג: הלקוח בקש לוגו לחנות נעליים, דוגמאות 1, 2 ו-3 לקחתי מוכנות את 4 ו-5 בניתי לבד, מה לדעתכם המוצלח ביותר?)
לא שאכפת לי שיחשבו על מישהו שהוא יותר מוכשר ממה שהוא באמת, אבל כשאחרי שבוע אני רואה את הלוגו הנ"ל ברשת בהקשר אחר, זה מעורר בי גיחוך על הניק ההוא, לא חבל?

• הוסף לסימניות
אתה לא צודק מבחינת הלקוח,מאיר, ממש לא!!!
נגיד שאני קוסמטיקאית, ואני רוצה לוגו מיוחד וייחודי. לקחתי גרפיקאית מוכשרת, הביאה לי 3 דוג' אחת אחת... באמת מוכשרת!!!
אחרי שהדפסנו את הבלנקים, אני מגלה שמעבר לרחוב, לחנות של הפאנית, יש אותו לוגו בדיוק, אולי הצבעים אחרים.
נראה לך??? לי לא!!!
אם מעצבים לבד - נדיר שזה יקרה!!!
אני מורידה לוגויים מהאינטרנט - לצרכי השראה, וכדי ללמוד את הטרנד העכשוי, אבל ממש לא כדי להשתמש!!!
יום נעים לך,

• הוסף לסימניות
את צודקת, אם כי נדיר שזה יקרה...
(מילא קוסמטיקאית ופאנית אבל חנות נעליים וחברת הייטק?)

• הוסף לסימניות
מקצוע הגרפיקה הוא 'יצירתי' נטו.
מעצב שאינו מקורי מומלץ לו לחפש מקצוע אחר, ומהר.

כל התחרות בעיצוב זה רק על המקוריות.
יותר מזה: אותו גרפיקאי שעיצב לוגו ענק, לא יעתיק מעצמו.
אז שאחר יעתיק את שלו?

אבל נראה לי שכל האשכול הזה מיותר, רובם כאן עושים עבודות מקצועיות ומקוריות.

• הוסף לסימניות
לא נעליב כאן שום ניק, אבל ראינו ועוד איך ראינו כאן דברים כאלו...
יכול להיות שלא ראית את המקור.. אבל זה לא אומר שהוא לא קיים.

• הוסף לסימניות
נשאלת בעצם השאלה - האם יש בכלל דבר כזה "מקוריות" של עבודות? האם יש כזה דבר עבודות שאין בהם שום שמץ של רעיון שצץ מראייה של עבודה אחרת?

שאלה קשה ולדעתי, אין כזה דבר "מקוריות". כל אחד ספג סגנון וכיוון מדברים שראה ומצאו חן בעיניו וגם אם הביצוע שונה מאדם לאדם וגם אם האלמנטים מוצגים בצורה שונה, בסופו של דבר הרוב מחקים את הרוב לפחות בחלק מהעבודות חלק במודע, וחלק שלא במודע.

• הוסף לסימניות
גם זה יכול לקרות: יש השראה שאי אפשר לדעת מה מקורה. לפעמים המקור הוא באמת עבודה של עמית, שנלקחה בלי כונה (ובלי רשות), ללא שום קשר למידת היצירתיות של המעצב עצמו. רק זה שעבד יצר רעיון 'מקורי' על סמך חברו.

נקודה למחשבה!!! :)

• הוסף לסימניות
אם כבר אתם מדברים על לוגואים והעתקות אז תראו את הלוגו של
מכוני רישוי יד יצחק
ושל good price מבית מידות טובות
(לדעתי זה פאדיחה ברמה)

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    KB 672.1 · צפיות: 14
  • br_up.png
    KB 14.2 · צפיות: 34
  • הוסף לסימניות
הם פשוט קנו את הלוגו מוכן מאותו אתר רק בשינוי צבע...

• הוסף לסימניות
נו, מה אתה רוצה ממפגרים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איזוטופ;240416:
נו, מה אתה רוצה ממפגרים?

איזוטופ, אני ממש חולק עליך, הם ממש לא מפגרים, תוצאות הביאו לנו קמפיינים ומודעות פרסום מאוד קרייאטיבים ומעניינים...
הם עשו פאשלה, ואת האמת פאשלה גדולה, תוצאות, לא מתאים!
תחזרו להיות המקוריים:)

• הוסף לסימניות
הוא כנראה התכוון שהם מפגרים אחרי משרדי הפרסום האחרים---

וזה די נכון, 'תוצאות' נמצאים בירידה, מענין אותי לדעת את הסיבות לכך!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה