קורונה נשארו עוד כמה כמונו?

מצב
הנושא נעול.
נדמה לי שכל וירוס rna יודע להשתלב עם ה dna של התא
את בטוחה שלא?
סטינו מנושא הדיון, אבל אני בטוחה.
רנ"א לא משתלב בדנ"א (למעט באופן זמני בזמן שכפול הדנ"א, אבל זה לא רלוונטי לכאן).
ם לוירוס אין מנגנון שיהפוך את הרנ"א שלו לדנ"א הוא לא יוכל להשתלב בו.

סטינו מנושא הדיון, אבל אני בטוחה.
רנ"א לא משתלב בדנ"א (למעט באופן זמני בזמן שכפול הדנ"א, אבל זה לא רלוונטי לכאן).
ם לוירוס אין מנגנון שיהפוך את הרנ"א שלו לדנ"א הוא לא יוכל להשתלב בו.
נדמה לי שיש לך טעות.

מחזורי ההכפלה כוללים חמישה שלבים עיקריים:

1. היצמדות- הנגיף נצמד למולק' ייחודית על פני התא.
  1. חדירה- הנגיף בשלמותו או רק חומר התורשה חודרים לציטופלזמת הפונדקאי. אם חודר בשלמותו עובר פירוק של הקפסיד.
  1. הכפלה וסינתזה- החומר התורשתי של הוירוס משתלט על מנגנוני התא ומאלץ אותו לייצר עותקים רבים של ח. הגרעין והחלבונים הנגיפיים.
  1. התארגנות- ח. הגרעין והחלבונים הנגיפיים יוצרים ויריונים = וירוסים שעוד לא השתחררו מהתא.
  1. שחרור- הנגיפים החדשים משתחררים מהתא. ויכולים לעבור לפונדקאי הבא, או להשאר על אותו מארח.

הכפלה וסינתזה- החומר התורשתי של הוירוס משתלט על מנגנוני התא ומאלץ אותו לייצר עותקים רבים של ח. הגרעין והחלבונים הנגיפיים.
בנגיפי רנ"א רגילים (לא רטרו) הסינתזה היא של רנ"א על בסיס רנ"א (ע"י אנזים שנמצא בתוך הקפסיד). הרנ"א נשאר בציטופלזמה עד לארגון הויריונים החדשים. הוא לא משתלב בגנום.
(מרשה לעצמי להשתמש במושגים ביולוגיים בלי לפרש, כי אני רואה שיש לך רקע)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה