התייעצות נשים חכמות למדנה אותי....

• הוסף לסימניות
איך אורזים מזוודות מדי שבוע כשמתארחים שבת.
זה פשוט מתסכל אותי לשבור את הראש כל שבוע מחדש מה לקחת,(ניסיתי לעשות רשימה- וזה לא הלך..) לא לשכוח אף אחד- עד הגרב האחרונה, ובסוף לגלות ששכחת אותה או את החגורה או מוצץ.... וכד'...
בכל אופן, אחרי מסע האריזות, לכי ותפרקי במוצ"ש את כל המטענים האלו....
זה באמת קשה לכולן? או רק לי?
יש דרכים להקל על הפרויקט האריזות והפירוק?
אשמח לשמוע ממנוסות...
כמה דברים.
א- לקחת כמה שפחות. קרי- עפ"י רוב- לך ולבעלך למזווה נכנס רק פיג'מה, טלית, אולי גם חלוק בשבילך. זהו. את יוצאת מהבית לבושה, ואם לא הספקת אז גם זה נכנס. חפצים אישיים קטנטנים- בכיס/ בתיק/ בארנק. לילדים- 2 בגדים ופיג'מה, כולל מה שעליהם. ילד בגמילה- עדיף לא ליסוע. ואם חייבים- 5 בגדים.
ב- טיטולים, מטרנה, בקבוקים, מוצצים- בתיק של העגלה.
ג- להחזיק בבית של הסבתא חבילת טיטולים ומצצים בשפע! ומטרנה אם לא מפריע לה. (מטרנה אם באמת נוסעים כל שבוע והילד אוכל בעיקר מטרנה. כי זה מחזיק חודש פתוח).
ד- ביום רביעי חמישי- כשאת מקפלת כביסה לשים בצד ערימה למזוודה. כל מה שאת מוצאת שאמור להכנס למזוודה- שימי בצד. אבל לא במזוודה, ואז כשאת מכינה מזוודה, את מכניסה מה ששמת בצד ורואה מה חסר עדיין. (חולה למוישי שמת, אבל לא גופיה, סוודר יש אבל הוא יהיה עליכם, צריך עוד אחד רזרבה, וכן על זו הדרך).

• הוסף לסימניות
סתם טיפ -
יש תיקים ייעודיים לאריזה,
עושה המון סדר במזוודה, ולכל ילד ברור מאיפה לקחת.

• הוסף לסימניות
לי יש שיטת אריזה מאד נוחה
אני מסדרת לי שקיות במזוודה לפי הזמנים
שקית לפיז'מות שקית לשבת בבוקר וכו'
וככה לא יוצא שאני שוכחת דברים כי כל שקית מסודרת לפי נושא
בלתק חלקי
זו השיטה שהייתי עושה באמת כשהילדים היו קטנים יותר ואני הייתי אחראית על ההלבשה שלהם
ככה בכל שלב ביום את שולפת את השקית המתאימה ומלבישה את כולם
היום כשהם מתלבשים לבד - נח לי יותר לחלק לפי ילדים

• הוסף לסימניות
אני עשיתי טבלת אקסל עם כל הדברים שצריך לקחת לשבת לפי שמות בני הבית
ויש לי כעין שקיות מארז למזוודה

לפני שבת אני פשוט הולכת ותולשת את הפריטים מהארונות וב10 דקות המזוודה ארוזה
ובמוצ''ש זה אפילו יותר פשוט,
במהלך השבת את כל הכביסה אני שמה בשקית אחת
וכל השאר מאורגן הרי לפי שקיות

וסאלאמת

• הוסף לסימניות
בלת"ק
ראיתי שרשימה לא עזרה,
בכל אופן מציעה
אני עשיתי רשימה במשך תקופה כל פעם שגילינו שחסר משהו (כמו פתאום בחורף יש תוספות וכו') הוספנו
כשראינו שזה מספיק
הקלדתי, עשיתי למנציה
הכנת המזוודה (אפשר גם ביום חמישי)
לכל אחד שקית מרשרשת בצבע אחר
לטיטולים וכל הציוד שקית נפרדת
גרביים בשקית הקפאה כדי שלא יאבדו
שמה כמה שקיות מיותרות -שקית לפח, שקית לכביסה
מכינה את המזוודה עם הרשימה וטוש מחיק
מה שמכניסה מוחקת
לבסוף תולה את הרשימה על המקרר וביום שישי מסיימת את ההכנה
אם אני צריכה להביא דברים חריגים כמו חגים וכו'
מתחילת השבוע מוסיפה בלורד מחיק לרשימה כל מה שאני נזכרת
או לפעמים בפתק נפרד
גם שם מוחקת מה שכבר הכנסתי ומוסיפה מה שצריך להוסיף
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
בלת"ק
ראיתי שרשימה לא עזרה,
בכל אופן מציעה
אני עשיתי רשימה במשך תקופה כל פעם שגילינו שחסר משהו (כמו פתאום בחורף יש תוספות וכו') הוספנו
כשראינו שזה מספיק
הקלדתי, עשיתי למנציה
עשיתי משהו דומה במחשב.
בקובץ גוגל דוקס בדרייב יש לי טבלת בסיס עם דברים לאריזה בחלוקה לכל אחד.
לפני נסיעות אני נכנסת לטבלה, מורידה או מוסיפה פריטים בטבלה ולכל בן משפחה- מסמנת בצבע אחר כל פריט שהכנסתי למזוודה.
לי זה יותר נוח וברור לעבוד ככה מאשר רשימה ידנית.
לגבי האריזה עצמה- כמו שכתבו, מחלקת בשקיות לכל אחד חוץ מהדברים הכלליים- מצעים, נעלי בית וכו'.
זה עוזר לא רק באירוח, אלא גם אחרי:
מביאה לכל אחד (מהגדולים יותר) את השקית שלו שיחזיר את כל הפריטים בה למקום.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
קודם כל חינוך מהשוויגער טלית ומטפחות .
אני מסדרת לפי ערמות .
ערימות של סטים
סט סעודה ראשונה
סט סעודה שניה
סט סעודה שלישית
סט רזרבה
פיג'מות
ערימה גופיות
טיטולים
ברשת גרבים גרביונים הלבשה אישית וכו'.
מצעים אם צריך
שקית נעלים ונעלי בית
שקית נורופן אקמול מטרנות בקבוקים ומוצצים.

• הוסף לסימניות
למה אתם נוסעים כל שבוע?...

• הוסף לסימניות
שיטה שעזרה לי גם באריזה וגם בפירוק-
לסדר בארון את בגדי השבת של כולם במדף נפרד, כולל גרביים, כיפות, קשתות וכו'.
לגבי כביסה מלוכלכת, מחלקת לשני אשפתונים-אחד להלבשה אישית, והשני לכל השאר.

• הוסף לסימניות
אם את עדין נוסעת כל שבוע
שווה לשקול להשאיר את המזוודה ארוזה.

כלומר:
בגדי שבת כולל גרביים- להוציא, לכבס, להחזיר למזוודה.
נעליים בתוך שקית- חוזרים במוצ"ש למזוודה (אלא אם יוצאים מאורגנים לשבת)
ציוד של הגיינה- להשאיר קבוע במזוודה בנוסף לציוד שבבית (מברשות שיניים, טישו, מגבונים, מסרקים, גומיות, סיכות וכד'. שווה המחיר החד פעמי והרוגע ביציאות, אם הן מרובות)
ציוד רפואי- יש תמיד: נרות נורופן (תוקף ארוך משמעותית וקל לאכסון), כדורי אקמול, פלסטרים.

אצלינו לא יוצאים כל שבוע
אבל המזוודה עם ציוד רזרבה שנמצא בה באופן קבוע:
מצעים (יוצאים מדי פעם לכביסה), הלבשה בסיסית, גרביים, מגבת אישית.
כשהיינו עם תינוקת (כבר גדלה) אפילו שמפו קטן רזרבה היה קבוע במזוודה! וכמובן גם כמות של טיטולים.
[מקסימום נתקעתי עם המלאי בבית לוקחת מהמזוודה..]

היו פעמים שהרזרבה הזו הצילה אותנו, כי לא בונים עליה ביום יום, ויש לנו מרווח זמן הגיוני עד לרכישה/ כביסה.

אגב, כמו הנ"ל
יש לי תיק ארוז ליציאות לבריכה/ים. אין לי מדף לציוד הזה. הבגדים עוברים כביסה ונכנסים ישירות לתיק
(שנמצא קבוע בתוך המזוודה שחלקית מפונה ונשאר מקום לתרמיל מלא)
זה כולל שמפו קטן, מקדם הגנה, נעלי חוף, שקיות בכמה גדלים, חד פעמי בסיסי , טישו ועוד.

כנ"ל תיק עם ציוד מינימלי לטיולים- כובעי שמש, נעלי הליכה במים, בגדים המיועדים לטיולים, אולר, חד פעמי מינימלי, שקיות בכמה גדלים, אפילו חבילת טישו קרה שנשארה שם..
לא מספק את צרכי היציאה עם הילדים אבל גם כך הם לא צריכים מכנסיים מיוחדות לטיול..

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה