- הוסף לסימניות
נכתב ע"י גפ"ן;1698118:כתוב : כל המענג את השבת יזכה לנחלה בלי מיצרים, הכוונה(אני לא זוכרת בשם מי) שיזכה לבנים ת"ח. ומה נקרא לענג את השבת? בתבשילים מיוחדים ולהדר בהדלקת הנר.
אם יש למישהו את המקור להנ"ל - אני אשמח לקבל
נכתב ע"י גפ"ן;1698118:כתוב : כל המענג את השבת יזכה לנחלה בלי מיצרים, הכוונה(אני לא זוכרת בשם מי) שיזכה לבנים ת"ח. ומה נקרא לענג את השבת? בתבשילים מיוחדים ולהדר בהדלקת הנר.
אם יש למישהו את המקור להנ"ל - אני אשמח לקבל
גמרא שבת קיח.
א"ר יוחנן משום ר' יוסי כל המענג את השבת נותנין לו נחלה בלי מצרים, שנא' אז תתענג על ה' והרכבתיך וגו', ופירש"י בלי מצרים, כלומר אין לה קץ [מצר =גבול, נחלה בלי גבולות]. וכה"ג איתא בפ"ח דברכות (נא.) דאמר ר' יוחנן כל המברך על כוס מלא נותנין לו "נחלה בלי מצרים" שנא' ומלא ברכת ה' וגו' יעו"ש.
רבות בנות עשו כן ולא עלתה בידן.שלא יראו אפילו קירות ביתה שערות ראשה
?רבות בנות עשו כן ולא עלתה בידן.
(גמרא שם)
הרבה בנות נזהרו שלא תיראנה קורות ביתן את שערן ולא זכו למה שקמחית זכתה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים