סגולות להורדת צהבת

• הוסף לסימניות
יונים זה לצהבת מבוגרים!!! וההשפעה שלהן שם - מדהימה!
וצהבת מבוגרים וצהבת ילודים הם שני דברים שונים!!! למרות השם הזהה.
מענין מאד הענין עם הקרפיון (לא הייתי מעיזה לשים את שניהם יחד!!!!) ליד עוד מילא...
כי הוא מזכיר את היונים. ופה כן מדובר על תועלת לילודים.

ענין ההאכלות התכופות - מועיל, למיטב ידיעתי.
נטילת ידיים (מהסבתא שלנו שמענו - מספל צהוב בדוקא)
ויש קשר לסוג הדם. יולדת עם סוג דם O+ בהדרכת האחות בביה"ח קיבלה "עידוד" שבלידות המתקדמות, ירבו הסיכויים יותר ויותר לצהבת ילודים. כך לפי דבריה.
לבינתיים (5 במספר) לא היתה אף פעם שאלה ממשית לגבי קיום ברית, למרות שהם השתחררו קצת 'צהובים' מביה"ח, אבל לא במס' מפחידים...

הרבה מזל"ט, והרבה נחת יהודית!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א.ר.ז.;1157377:
ויש קשר לסוג הדם. יולדת עם סוג דם O+ בהדרכת האחות בביה"ח קיבלה "עידוד" שבלידות המתקדמות, ירבו הסיכויים יותר ויותר לצהבת ילודים. כך לפי דבריה.
לבינתיים (5 במספר) לא היתה אף פעם שאלה ממשית לגבי קיום ברית, למרות שהם השתחררו קצת 'צהובים' מביה"ח, אבל לא במס' מפחידים...

הרבה מזל"ט, והרבה נחת יהודית!

אני עם סוג O- לשני הבנים שלי היתה צהבת, ואחות בתינוקיה אמרה לי: אל תבני אף פעם על בריתות בזמן :(

• הוסף לסימניות

אני באמת עם O+ ולא חשבתי אף פעם שזה קשור.
מה שכן שמתי לב, שלכל הילדים חוץ מאחת יש סוג דם שונה משלי וכולם היו צהובים - מתחת לאור וכו'.. היחידה שלא היתה עם צהבת זו הבת שיש לה סוג דם כמו שלי,
(בענין הברית דוקא היתה בזמן תודות לאחות מקסימה בבית החלמה שיומיים לפני הברית, ביקשה לקחת אותו תחת חסותה, האכילה אותו מטרנה בכמויות, שמה לו במיטה כל מיני סגולות וירד מ15 ל11.5)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;1157958:
אני עם סוג O- לשני הבנים שלי היתה צהבת, ואחות בתינוקיה אמרה לי: אל תבני אף פעם על בריתות בזמן :(
אופס. יש כאן בלבול:
יש שני סוגי צהבת. כך גם אמרה המורה לביולגיה, ומכאן לניסיוננו האישי:
יש צהבת הנגרמת בגלל הבדלים של סוג דם, של האימא והתינוק. זו צהבת שעולה כבר ביום הראשון של הלידה.
ברגע שלהורים אין את אותו סוג דם, הם כבר לוקחים דם מיד אחרי הלידה. (ב"מעייני הישועה") וכך התינוק נכנס לאור מיידי. במקרים חמורים שזה לא עוזר צריך להגיע למצב של החלפת דם. אבל זה נדיר מאוד. (קראתי את זה בדפי ההסבר שקיבלתי עת זערורי השתזפו ב"פוטו")
כזו צהבת הייתה לשניים מילדי, הם היו שלושה ימים באור, השתחררנו בזמן ולא הייתה בכלל בעיה בברית.
השילוב הכי חזק של ניגוד סוגי דם- הם O וB. כה אמרו לנו בבית החולים.
הצהבת מהסוג השני קשורה לכבד לא בשל. הבילורובין לא עולה מיד ביום הראשון, אלא יותר מאוחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1157982:
אופס. יש כאן בלבול:
יש שני סוגי צהבת. כך גם אמרה המורה לביולגיה, ומכאן לניסיוננו האישי:
יש צהבת הנגרמת בגלל הבדלים של סוג דם, של האימא והתינוק. זו צהבת שעולה כבר ביום הראשון של הלידה.
ברגע שלהורים אין את אותו סוג דם, הם כבר לוקחים דם מיד אחרי הלידה. (ב"מעייני הישועה") וכך התינוק נכנס לאור מיידי. במקרים חמורים שזה לא עוזר צריך להגיע למצב של החלפת דם. אבל זה נדיר מאוד. (קראתי את זה בדפי ההסבר שקיבלתי עת זערורי השתזפו ב"פוטו")
כזו צהבת הייתה לשניים מילדי, הם היו שלושה ימים באור, השתחררנו בזמן ולא הייתה בכלל בעיה בברית.
השילוב הכי חזק של ניגוד סוגי דם- הם O וB. כה אמרו לנו בבית החולים.
הצהבת מהסוג השני קשורה לכבד לא בשל. הבילורובין לא עולה מיד ביום הראשון, אלא יותר מאוחר.

יש לי שני בנים ולשניהם היתה צהבת - לא מהיום הראשון!!!! תמיד היא עלתה להם ממש לפני השחרור.......
ועפ"י מה שאמר הרופא זה בגלל שלי יש סוג דם O- ולהם B (אחד + ואחד -).
לילדים עם סוג דם A או B ולאמא יש O אז יש להם יותר סיכוי לצהבת , אבל לא חושבת שזו דוקא צהבת מסוג אחר. שעולה ביום הראשון.

צהבת ילודים נגרמת לכל הילדים מאותה סיבה- של כבד לא בשל.
אך יש ילדים בקבוצות סיכון גבוהות יותר לפתח צהבת ילודים.

מתוך האתר של כללית:

תינוקות נולדים עם כמות כדוריות דם גדולה יחסית לילדים או למבוגרים. כדוריות אלה מתפרקות באופן נורמלי, ואחד מתוצרי הפירוק שלהם הוא הבילירובין. הבילירובין מסולק מהגוף על ידי הכבד. לכל אחד מאתנו ישנה רמה מסוימת של בילירובין בדמו, אולם רמתו נמוכה בגלל פעילות טובה של הכבד. אצל תינוק שזה עתה נולד הכבד עדיין אינו מפותח מספיק. עם זאת אין סיבה לדאגה, משום שתוך כמה ימים הכבד מתפתח דיו, ובהתאם יורדת רמת הבילירובין.

אצל אילו תינוקות קיים סיכוי גבוה יותר לפתח צהבת ילודים?
תינוקות אשר סוג דם אמם הוא O וסוג דמם הוא A או B. במצב כזה יכולים להיות נוגדנים בדם האם (נגד קבוצת דם A או B) שיכולים לעבור דרך השליה ולגרום לפירוק מהיר יותר של כדוריות הדם; פגים (תינוקות שנולדו לפני שבוע 37 ); תינוקות עם חסר G6PD ("רגישות לפול"); תינוקות אשר נולדו בלידה מכשירנית שכתוצאה ממנה נוצרו שטפי דם בעור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;1158111:
יש לי שני בנים ולשניהם היתה צהבת - לא מהיום הראשון!!!! תמיד היא עלתה להם ממש לפני השחרור.......
ועפ"י מה שאמר הרופא זה בגלל שלי יש סוג דם O- ולהם B (אחד + ואחד -).
לילדים עם סוג דם A או B ולאמא יש O אז יש להם יותר סיכוי לצהבת , אבל לא חושבת שזו דוקא צהבת מסוג אחר. שעולה ביום הראשון.

צהבת ילודים נגרמת לכל הילדים מאותה סיבה- של כבד לא בשל.
אך יש ילדים בקבוצות סיכון גבוהות יותר לפתח צהבת ילודים.

מתוך האתר של כללית:

תינוקות נולדים עם כמות כדוריות דם גדולה יחסית לילדים או למבוגרים. כדוריות אלה מתפרקות באופן נורמלי, ואחד מתוצרי הפירוק שלהם הוא הבילירובין. הבילירובין מסולק מהגוף על ידי הכבד. לכל אחד מאתנו ישנה רמה מסוימת של בילירובין בדמו, אולם רמתו נמוכה בגלל פעילות טובה של הכבד. אצל תינוק שזה עתה נולד הכבד עדיין אינו מפותח מספיק. עם זאת אין סיבה לדאגה, משום שתוך כמה ימים הכבד מתפתח דיו, ובהתאם יורדת רמת הבילירובין.

אצל אילו תינוקות קיים סיכוי גבוה יותר לפתח צהבת ילודים?
תינוקות אשר סוג דם אמם הוא O וסוג דמם הוא A או B. במצב כזה יכולים להיות נוגדנים בדם האם (נגד קבוצת דם A או B) שיכולים לעבור דרך השליה ולגרום לפירוק מהיר יותר של כדוריות הדם; פגים (תינוקות שנולדו לפני שבוע 37 ); תינוקות עם חסר G6PD ("רגישות לפול"); תינוקות אשר נולדו בלידה מכשירנית שכתוצאה ממנה נוצרו שטפי דם בעור.
מוזר.
הייתי תובעת את המורה לביולוגיה על רשלנות.
הבעיה היא: שאני אפילו לא זוכרת איך קוראים לה.
קראתי על הנושא חומר רפואי שהצדיק את דבריה, וגם הניסיון האישי שלי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה