דרוש מידע סדר יום לנערה בת כמעט 17

• הוסף לסימניות
אני כן חושבת שכאימא אני אמורה לארגן פעילות חוויתית כלשהי לילדים ולא לצפות מהם להעסיק את עצמם שבוע שלם במטבח או בבהייה בחלון.
בייחוד שגרים רחוק מחברה ומשפחה מורחבת כפי שאני מבינה .
לא 24.7, לא
אבל כן לנסות למלא את השבוע בתכניות, גם אם זה משחק משפחתי בשולחן בסלון .
כך שבזמן שנשאר הם לא ירגישו בשיעמום הגדול.
זה לא קל
אנחנו אחרי עבודה מאומצת של ערב חג ובישולים בתוך החג
אבל הילדים בחופש ימים שלימים, אין כ"כ ברירה
זה שילוב באמ. אני חושבת שצריך לייצר נקודות עוגן ועניין באמצע היום (אירוח, התארחות, יציאה, משחק משפחתי) ושאר הזמן.
וכמובן יש שוני בין ילדים לבוגרים, וגיל 17 כבר גולש לכיוון הצעירים הבוגרים יותר. אצל ילדים האחריות יותר אצל ההורים, אצל בוגרים יותר האחריות אצל הצעירים עצמם.

• הוסף לסימניות
(נ.ב. זה נשמע שהיא יושבת על הספה ומחכה שימיצאו לה תעסוקה,
זה מתכון בדוק לא למצוא כלום,
כי כשבן אדם דורש מאחרים שימציאו לו תעסוקה - אין לו סיבה להתפשר ולהסכים להתעסק במשהו שהוא לא כל כל מלהיב, והוא כל הזמן ידרוש תעסוקה אקסטרא, וירגיש שהסביבה לא מחפשת עבורו מספיק,
בשונה ממישהו שדואג לעצמו - שהוא חייב למצוא תעסוקה לעצמו, והוא מתאמץ לחפש אז כשהוא מוצא משהו גם אם זה לא משהו מיוחד ומלהיב - הוא יתעסק בזה בגלל שהוא יודע שלא קל למצוא תעסוקה והוא יודע שהאלטרנטיבה היא להמשיך להשתעמם ולחפש תעסוקה.
נ.ב. חכם מאד.

• הוסף לסימניות
לא קראתי פה הכל, עונה לשאלה הפותחת
קודם כל- מה כן משמח אותה ומעניין בכללי בחיים (אם אין שום דבר כזה- זו כבר בעיה אחרת. עמוקה יותר לטעמי וצריכה בדיקה)
כי תעסוקות לשעות הפנאי שעולה לי- יש כ"כ הרבה: קריאה, משחקי חשיבה/ מחשב מעניינים, סרטים, שיחות טלפון, פקסוס של הבית ומטבח- פחות כיף ברשמי אבל מלאא סיפוק, שמיעת שיעורים/ מוזיקה/ פודקאסטים תוך כדי, למידה של דברים חדשים, שחייה, כושר וספורט, נגינה,
יש כמובן גם סגנון של התנדבות/ עבודה בתחומים מסוימים, אפשר בכללי לא בחול המועד ללמוד דברים כמו צילום או תסרוקות- פתרון למימון לימודים של דבר כזה ששמעתי ממישהו שעשה- חלק ל3: שליש על הנערה שליש כהלוואה שהיא חייבת להחזיר מתוך מה שתעבוד, ושליש מההורים
גם חוסך להורים וגם מלמד את הילדה לקחת אחריות בצורה הגיונית והדרגתית
מקווה שהועלתי, בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאחת המיומנויות החשובות שילד צריך ללמוד זה להעסיק את עצמו
זה חלק מניהול עצמי ולקיחת אחריו על החיים
נערה בת 17 שכל כך הרבה דברים לא מעניינים או רלוונטיים לה,
מראה שאין לה את היכולת הזו עדיין
הפתרון לא נמצא בלקטוף לה את הירח
זה ריגוש שיעבור מהר.
הטוב, כמה קלישאתי, נמצא בפנים.
לא אומרת שההבנה הזו תעזור לכאן ועכשיו, לא משתנים ביום.

• הוסף לסימניות
לא הצלחתי להבין @dag מי את בסיפור, האמא או הנערה. אם את האמא, שחררי. אם את הנערה - תדעי שזה עלייך.

לי היה נשמע אחות או משהו
אם

ולגבי לשחרר חשבתי לשחרר לאחר שאתן כלים או משהו להתמודד עם השיעמום
לכן נפתח האשכול
שהתובנות בו מאד עזרו לי אגב - תודה!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לחג הבא שתתכונן עם מכשיר טכנולוגי חדש
נגיד מכשיר נינג'ה חדש ושתתנסה במטבח- גם אם היא לא אוהבת מדי את המטבח זה נותן חשק
מצלמה\ רחפן מצלמה ושתצא לטייל ולתעד את הנוף.
וכו

• הוסף לסימניות
אני כן חושבת שכאימא אני אמורה לארגן פעילות חוויתית כלשהי לילדים ולא לצפות מהם להעסיק את עצמם שבוע שלם במטבח או בבהייה בחלון.
בייחוד שגרים רחוק מחברה ומשפחה מורחבת כפי שאני מבינה .
לא 24.7, לא
אבל כן לנסות למלא את השבוע בתכניות, גם אם זה משחק משפחתי בשולחן בסלון .
כך שבזמן שנשאר הם לא ירגישו בשיעמום הגדול.
זה לא קל
אנחנו אחרי עבודה מאומצת של ערב חג ובישולים בתוך החג
אבל הילדים בחופש ימים שלימים, אין כ"כ ברירה
מסכימה.
לדאוג ליציאה אחת ליום של כל המשפחה לטיול או לפארק או לבקר/לארח בני דודים/סבאסבתא. (זה מה שעשינו השבוע, כל יום יציאה אחת)
לשבת שעה ביום למשחק משפחתי בוגר של קטאן או אליאס/אנדרלומוסיה וכו'.
לעודד אותה למצוא עם מי ללכת לסרטים של חול המועד ואם אין אז שהאמא תלך.

מעבר לזה תעסוקות קטנות של מחשב/צעצוע חשמלי/ספרים/תחביבים או הכנת ארוחות מענינות למשפחה או שאר הדברים שהעלו פה יתנו מענה לשעות פה ושם.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאחת המיומנויות החשובות שילד צריך ללמוד זה להעסיק את עצמו
כ״כ נכון...

ובשלב הזה צריך להאמין בבישול איטי,
לא למהר למצוא פתרונות, לא למהר להדחיק את הענין וגמרנו
לא להפציץ אירוחים ותכניות ובלה בלה שיסיח דעתה או דעתנו,
להשתדל כמה שאפשר לא להרגיש עם זה מצוקה או אוי ואבוי...

בשביל שיצמח רצון בפנים, להעסיק את עצמה,
היא צריכה קודם כל להרגיש מה זה בלי...
היא צריכה קודם כל לחוות בעצמה, (לא ע״י שליח) אם ועד כמה זה נחמד לה ללכת לישון אחרי כלום..

יש מצב בהחלט שמתאים לנערה סדר יום פחות מלא או שונה ממה שהוריה חושבים או רוצים, וזה בסדר גמור..
אבל להגיע לנקודה שרוצה להתמלא, להנות, לעשות, זה צריך להיות משהו שלה עם עצמה,
תוצרת עצמית,
והדרך אליו, היא שלה בלבד...
זה מצריך מרחב פעולה והתנסות עם טווח לטעות, לטעום ולהסיק מסקנות, בקצב שלה..

חשוב כמו שכתבו, להכניס עוגנים או תזמוניים משפחתיים בלוז, אבל לצאת מהמשחק בתור מעורבת מאוד וקשורה מידי ולעשות ענין עם הכיוון שהיא לוקחת את זה, או מנסה אותו...
זה יעזור לה לקחת את עצמה לידיים, לראות בזה התמודדות אישית שלה (לא מול משפחה או הורים), לעשות מה שטוב לה בזמן הזה.. ולמצוא בעז״ה את הרצון (קודם כל), את הכוחות ואת הדרייב להתניע..

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ואוהו, רק אני בגיל הזה הרגשתי תמיד שחול המועד קצר מידי?
ואצלנו לא כתבו, לא ציירו, לא היה מחשב, ולא עשו קניות, בחול המועד.

לגבי "אין חברות" - אפשר למצוא משהיא באותו סטטוס קטנה או גדולה בשנה, לא חייבים אותו גיל בדיוק בת.ז.
וגם אין גם אותן - אפשר לטייל עם אחים קטנים, ילדות של השכניים וכו.

היכולת למלא את היום ולא להשתעמם היא לא רק של חול המועד.
נסו לעודד אותה למצוא מה כיף. זה לא בריא  שאתם מוצאים לה.
.ויש עוד אופציה, אולי היא נהנת מהשיעמום?
אולי התלונות על השעמום זה הדרך היחידה לקבל יחס מההורים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה