סולמות בפסנתר

• פותח הנושא RBH
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני רוצה לדעת לנגן את כל הסולמות
יש למישהו איך לעזור לי?
אולי בחומרים כתובים או הסברים או משהו כזה

• הוסף לסימניות
עשית חיפוש כאן בפורום? כמדומני שעסקנו בזה אי פעם.

• הוסף לסימניות
הייתי רוצה חומרים כתובים ותמונות של הסולמות

• הוסף לסימניות
אני למדתי את הסולמות כי ניגנתי שירים ישר מהנגן ללא טרנספוזיציה.
ממליץ מאוד לנגן ככה את כל השירים.
בהתחלה זה קשה, אחר כך מתרגלים וזה יותר קל מהסולם הרגיל (!).

• הוסף לסימניות
אתה מתכוון שלא שינית טון בפסנתר אלה ניגנת בסולם של השיר?
אין לי בעיה בלנגן את הסולו של השיר.הבעיה שאני צריכה להתאים את האקורדים המדוייקים בכל סולם וזה הבעיה. אני חייבת לדעת לנגן חופשי סולמות ואז יהיה לי קל.
אבל אני צריכה תרגילים או טיפים.כי זה מלחיץ אותי...

• הוסף לסימניות
אפשר לנגן לפי ספרי נגינה שיש להם שירים בסולמות מגוונים.
נגיד אני ממש אוהבת את האקורדים של -Fm-Cm-G#-Db-Eb-C7
אפילו שזה לא קל, מתרגלים.
בעיקרון אפשר ללמוד כל סולם על בסיס סולם שכבר יודעים טוב.
קשה לי להסביר כי לא למדתי תיאוריה, זה רק התמדה אצמית

• הוסף לסימניות
בעיקרון אפשר ללמוד כל סולם על בסיס סולם שכבר יודעים טוב.
לא הבנתי

נגיד אני ממש אוהבת את האקורדים של -Fm-Cm-G#-Db-Eb
אני מכירה מלא מלא אקורדים.זה לא הבעיה
הבעיה היא-אומרים לי לנגן למשל את סולם פה מינור-אין לי מושג.רק אם אנגן כמה פעמים אני הגיע איכשהוא לסולם. אבל אני רוצה לדעת בעל פה!!!

• הוסף לסימניות
כמו שכתבתי, לא למדתי את הנושא הזה אבל שמעתי שמרחק התווים בין סולם לסולם זהה. לא בדקתי.
הבעיה היא-אומרים לי לנגן למשל את סולם פה מינור-אין לי מושג.רק אם אנגן כמה פעמים אני הגיע איכשהוא לסולם. אבל אני רוצה לדעת בעל פה!!!
את יכולה להתיישב ולהתחיל לנגן איפה שבא לך? אם האקורדים המתאימים? חושבת שזה ענין של תרגול.

• הוסף לסימניות
יפה'לה-צודקת.אני כנראה באמת צריכה להתאמן וצריכה הרבה סבלנותתתת
עוד בעיה.אני מכירה אקורדים ולא תמיד מצליחה למצוא את הנכונים לנגן בו.
אני יודעת שבסולם פה מזור זה-F Bb C GM וכו
ומה עוד הלאה בסולמות האחרים?

• הוסף לסימניות
יפה'לה-צודקת.אני כנראה באמת צריכה להתאמן וצריכה הרבה סבלנותתתת
עוד בעיה.אני מכירה אקורדים ולא תמיד מצליחה למצוא את הנכונים לנגן בו.
אני יודעת שבסולם פה מזור זה-F Bb C GM וכו
ומה עוד הלאה בסולמות האחרים?
יש לי מאמר בשם "תכתוב לי אקורדים על סולם G#m...", בו אזכרתי את הבעיה המעצבנת הזאת, עיי"ש.
הדרך שלי היא שבראש יש לי סולם אחד - Am-C ועליו אני מחשבן את כל המעברים וכדו', כלומר אם אני רואה את האקורדים Am, Dm E7, בראש אני רואה ככה: אקורד בסיס, אקורד בדרגה רביעית (+2.5 טונים), אקורד בדרגה חמישית (לעלות עוד טון) בתוספת תו שביעי ממנו, וככה אם אני נמצא על סולם F# (ככה יצא לי בראש...), אני ישר יכול לזרוק שהאקורדים יהיוF#, Bm, C#7X וככה זה קל.
והאמת, שלא צריך בכלל לחשוב על השמות של האקורדים, זה אמור לבוא לבד, בטבעי, פשוט להתאמן על כל תו ותו, איך האקורד המינורי שלו נשמע ואיך הוא עם תוספות של 7 ו-6 וכדו', ואז כשמנגנים על סולם קשה, יודעים שכמו שב-Am הדרגה השלישית זה אקורד מז'ורי (C), כך ב-Eb הדרגה השלישית F# תהיה מזו'רית, ובגלל שאנו כבר יודעים איך נשמע F# מז'ורי (כי התאמנו על זה הרבה זמן) השירים נשלפים בקלות, יותר קל לי לעשות אקורדים בסולמות קשים מאשר סולו!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה