סטייליסטית, צלמת, והדינמיקה בינהן

• הוסף לסימניות
לאחר מספר ימי צילום עם סטייליסטית, וקצת התלבטויות.....

הייתי שמחה לשמוע מכם-
איפה עובר הגבול בין תפקיד הסטייליסטית לתפקיד הצלמת בנוגע להעמדת המנה לצילום?
האם הסטייליסטית אמורה להניח את המנה בצורה יפה, עם כלים וכו... ולתת לצלמת לשנות את המיקומים לפי הפריים והקומפוזציה
או שהצלמת אמורה לקחת את העמדה של הסטייליסטית ולהוציא אותה הכי טוב שאפשר.

אני חשבתי (ועד עכשיו חושבת) שזכות העמדה הסופית שייכת לצלמת, אבל אולי אני טועה?

• הוסף לסימניות
אני מניחה שהשינויים שהצלמת מבצעת הם על מנת שהתמונה תצטלם טוב יותר. מה שאומר בחישוב הגיוני שאלו לא תזוזות משמעותיות. לא אמור להיות פה גבול ברור, זה עבודה שצריכה להיות בהרמוניה משותפת לצלמת והסטייליסטית, כל אחת עם הכבוד השמור למקצוע שלה.
בכל אופן זכות ההחלטה שייכת ללקוח, הוא תמיד ידע הכי טוב (?) באיזה תמונה המוצר שלו נראה יותר טוב.

• הוסף לסימניות
תפקיד הסטייליסטית הוא להחליט את כל זאת ,ולצלמת לא נותר אלא לצלם זאת הכי טוב שאפשר.

• הוסף לסימניות
מי שכר את מי כאן?
מי שמחליט זה ההוא שמשלם בסוף....

• הוסף לסימניות
גם הצלמת וגם הסטיליסטית נשכרו על ידי מישהו- והוא עצמו לא נמצא במקום ע"מ להחליט (למה? שאלה טובה....:rolleyes:)

וכאן השאלה- הסטייליסטית אחראית גם על העמדה של המזלג/כוס/מפית בצורה סופית- או שאת הזוויות הסופיות והמיקום הצלמת יכולה לשנות לפי הקומפוזציה שהיא רוצה לקבל?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;818351:
גם הצלמת וגם הסטיליסטית נשכרו על ידי מישהו- והוא עצמו לא נמצא במקום ע"מ להחליט (למה? שאלה טובה....:rolleyes:)

וכאן השאלה- הסטייליסטית אחראית גם על העמדה של המזלג/כוס/מפית בצורה סופית- או שאת הזוויות הסופיות והמיקום הצלמת יכולה לשנות לפי הקומפוזציה שהיא רוצה לקבל?

להבנתי
הסטייליסטית תפקידה לסדר ולארגן את הסצנה
הצלמת תפקידה לבחור את הזווית, התאורה ואת כל מה שקשור לצילום

• הוסף לסימניות
הרופא שולח מטופל לצילום.
הרופא מחליט מה לצלם (יד, רגל וכדומה). סוג הצילום (CT, MRI, XRI וכדומה).
הטכנאי מצלם בציוד הנדרש ובידע שיש לו על מנת לתת את התוצאות הכי טובות.

אז מה הייתה השאלה?

• הוסף לסימניות
מה שכן, סטייליסטית חכמה תקבל רעיונות מהצלם ותפעיל שיקול דעת נוסף.
כי ההחלטה שלה קובעת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;818133:
לאחר מספר ימי צילום עם סטייליסטית, וקצת התלבטויות.....

הייתי שמחה לשמוע מכם-
איפה עובר הגבול בין תפקיד הסטייליסטית לתפקיד הצלמת בנוגע להעמדת המנה לצילום?
האם הסטייליסטית אמורה להניח את המנה בצורה יפה, עם כלים וכו... ולתת לצלמת לשנות את המיקומים לפי הפריים והקומפוזציה
או שהצלמת אמורה לקחת את העמדה של הסטייליסטית ולהוציא אותה הכי טוב שאפשר.

אני חשבתי (ועד עכשיו חושבת) שזכות העמדה הסופית שייכת לצלמת, אבל אולי אני טועה?
לדעתי הצלמ\ת קובע איך ואיפה ממוקם הפריים וזאת מישום שתאורה לא מזיזים , ואותו הדבר עם העיצוב אם לדעת הצלם הוא לא יוצא יפה בתמונה היא צריכה לשנות עיצוב , אל תשכחו שהתלונות מגיעות בסוף לצלם ולא לסטייליסטית. בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י BM;821359:
לדעתי הצלמ\ת קובע איך ואיפה ממוקם הפריים וזאת מישום שתאורה לא מזיזים ,

למה לא מזיזים?

ברור ששת"פ פורה מומלץ.
אך במקרה והסטייליסטית עקשנית, כצלמת את צריכה להוציא את הבליל שהיא עיצבה בצורה המחמיאה ביותר.

כאשר יהיו טענות על תכולת התמונה הטענות יופנו לסטייליסטית,
וכאשר יהיו טענות על איכות התמונה זה יופנה לצלם,

מה לא ברור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;821571:
למה לא מזיזים?

ברור ששת"פ פורה מומלץ.
אך במקרה והסטייליסטית עקשנית, כצלמת את צריכה להוציא את הבליל שהיא עיצבה בצורה המחמיאה ביותר.

כאשר יהיו טענות על תכולת התמונה הטענות יופנו לסטייליסטית,
וכאשר יהיו טענות על איכות התמונה זה יופנה לצלם,

מה לא ברור?
קודם כל יש דברים שכל מה שלא נעשה בתור צלמים הם פשוט לא מצתלמים יפה , וגם מניסיון התמונות מגיעות לצלם ולא לסטייליסטית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה