דרוש מידע סייעת רפואית בגן, מה העבודה שלה?

מצב
הנושא נעול.
@משתמש משודרג ביררתי איתה וזה מה שיצא-
חוקית-הסייעת נמצאת רק בשביל הילד הזה (או 2 ילדים) אבל לפעמים הכסף הולך מהעיריה לסייעת הרפואית ואז גם הפיקוח מתייחס לשהות שלה שזה רק בשביל הילד, ולפעמים זה עובר דרך העמותה והעמותה חותמת חוזה עם הסייעת והיא לא יודעת אם זה חוקי או לא חוקי אבל בפועל אם זה סיבה רפואית קלה שלא דורשת הרבה מהסייעת, אז הם מסכמים איתה מראש על 'הרחבת התפקיד' בצורה שלא פוגעת בצורכי הילד.
תודה רבה על הבירור.

אגב, אני כבר יודעת מי הסייעת הרפואית שתהיה (אחת משתיים) וב"ה טפו טפו...- שאלו אותי את מי אני רצה? ואמרתי- אין לי אפשרות לבחור כי כל אחת טובה יותר מהשניה- כל אחת ביתרונות שלה, בסוף ביקשתי שישאלו את הסייעת הקבועה- ומי שהיא תעדיף אני אשמח איתה - כי בסופו של דבר הן הרבה ביחד ואני רוצה שיהיה להן כיף.

ההורים בגן מצידם בד"כ נתנו לה שוקולד או משהו קטן לכבוד פורים ולא משלוח מנות, והיא גם לא היתה רשומה בדף קשר.
אני מקווה מאוד מאוד (גם בשבילי וגם בשביל הסייעת שאצלינו לא יעשו איפה ואיפה - ומה שיתנו לי שיתנו לסייעות שלי, ואם זה יגרום להוריד לי את הרמה- אדרבה!!! אני חושבת שאין כמעט הבדל בין עבודת גננת לעבודת הסייעת (ולפי איך שאני מכירה את הסייעת הרפואית העתידית- גם היא לא תשב בחיבוק ידיים- אז גם לה יגיע הרבה!)

ואצלי הסייעת הרפואית תהיה כתובה בדף הקשר בין אם תסייע ובין אם לא- מה אכפת לי לכתוב?

נערך לאחרונה ב:
לא בשביל לבדוק את הסוכר של הילד פעמיים ביום...
דווקא סוכרת- נדרש בה סיוע רפואי ומעקב ממש לאורך כל היום וכן טיפול באיזון הסוכר- להעלות את רמת הסוכר כשהוא נמוך, להוריד - כשגבוה- וילד לא מאוזן- זה מזנק ברגע...- מנסיון אישי שלי, היה לי בצהרון ילד שהיה סוכרתי ובצהרון כידוע אין סבסוד של סייעות ואני זאת שנדרשתי לעשות את תפקיד הסייעת הרפואית - זה דורש המון תשומת לב, מעקב וידע כיצד לטפל.
אלרגיה - (לדעתי האישית) דורשת פחות התעסקות סביב הילד.

בואו נגדיר ברור
תפקידה זה להיות עם הילד הזה בלבד שזכאי לסייעת רפואית.
אם היא גם מציעה את עצמה לעזרה ורוצה להשתלב עם הצוות זה נהדר
אבל להגיד שהיא נחשבת כמו כל סייעת אחרת רגילה? מאיפה הבאתם את זה?
הכסף שהיא מקבלת זה על האחריות שלה.

ואוהו,
מבינה שעברת גננות זוועה, שולחת את רחמי ותנחומי.
שריתאליז ממש לא נשמעת כזו.

אם כל הצער שבהרגשתך, עדיין, מה שבסלנג החרדי נקרא "גננת" בכללים של משרד החינוך זה "מנהלת גן"... וכשמה כן היא - מ נ ה ל ת.
למי שקשה לעבוד בהיררכיה - שתלך להיות עצמאית....
התכוונת למי שלא מסוגלת להתמודד עם חוסר צדק - כי הדגשתי שוב ושוב שענייני הגן - שתנהל בכיף אבל אינטרסים אישיים לא - חבל להתעקש ולהתמקד בטפל שבמילותיי,
אז כנראה התכוונת ךלמי ששאינו מסוגל להתמודד עם חוסר צדק של ניהול ללא הבחנה.

אני מקווה מאוד מאוד (גם בשבילי וגם בשביל הסייעת שאצלינו לא יעשו איפה ואיפה - ומה שיתנו לי שיתנו לסייעות שלי, ואם זה יגרום להוריד לי את הרמה- אדרבה!!! אני חושבת שאין כמעט הבדל בין עבודת גננת לעבודת הסייעת (ולפי איך שאני מכירה את הסייעת הרפואית העתידית- גם היא לא תשב בחיבוק ידיים- אז גם לה יגיע הרבה!)

ואצלי הסייעת הרפואית תהיה כתובה בדף הקשר בין אם תסייע ובין אם לא- מה אכפת לי לכתוב?
כשוועד ההורים שואלים אותי מי צוות הגן היא מופיעה בצוות הגן
ובהחלט קיבלה כמו כל שאר אנשי הצוות
מתנה ביום המורה,פורים וסוף שנה.
זה חלק מתפקידי מנהלת הגן לדאוג שתקבל ותהיה חלק מהצוות.

בלת"ק.
אני שוחחתי עם אחראית על הסייעות (עיר בצפון) והיא אמרה לי בפרוש שאפשר לבקש מהן לסייע בכל מה שצריך בגן או בכיתה כל עוד כמובן שהילד שהיא אחראית עליו לא ינזק...
עם כל הכבוד היא מקבלת משכורת לא בשביל לבדוק את הסוכר של הילד פעמיים ביום...
זה מאוד מוזר, אני עבדתי אחרי כמה שנים של סיוע רגיל -בתור סייעת רפואי במועצה דתית - שהם בחיל וברעדה ניצמדים לחוק ובראיון אמרו לי - מתוקף תפקידך אין לך שום תפקיד מלבד שמירה אבל אם את רוצה להרבות סיכוים שתקבלי שנה הבאה גם כן תפקיד - תדאגי שהגננת תהיה מרוצה
(נראה לכן היה לי ברירה?....שוב, בדיוק זאת טענתי...רוצה משכורת?תעשי מעבר לתפקידך! ועוד אומרים את זה בפה מלא.)

זה מאוד מוזר, אני עבדתי אחרי כמה שנים של סיוע רגיל -בתור סייעת רפואי במועצה דתית - שהם בחיל וברעדה ניצמדים לחוק ובראיון אמרו לי - מתוקף תפקידך אין לך שום תפקיד מלבד שמירה אבל אם את רוצה להרבות סיכוים שתקבלי שנה הבאה גם כן תפקיד - תדאגי שהגננת תהיה מרוצה
(נראה לכן היה לי ברירה?....שוב, בדיוק זאת טענתי...רוצה משכורת?תעשי מעבר לתפקידך! ועוד אומרים את זה בפה מלא.)
אז כל הטענות הרבות שיש לך זה לא כלפי הגננת אלא כלפי הרשת המפעילה, בעצם היית כפופה לגננת מטעם המועצה המעסיקה...
אגב, זה רק מראה מה תפקידה של סייעת (בעיני המועצה המעסיקה/ הרשת וכו')- להיות כפופה לגננת בכל מה שמבקשת.
(ברור שאני מסייגת בקשות אישיות שאינן קשורות לתפקוד הגן)

אז כל הטענות הרבות שיש לך זה לא כלפי הגננת אלא כלפי הרשת המפעילה, בעצם היית כפופה לגננת מטעם המועצה המעסיקה...
אגב, זה רק מראה מה תפקידה של סייעת (בעיני המועצה המעסיקה/ הרשת וכו')- להיות כפופה לגננת בכל מה שמבקשת.
(ברור שאני מסייגת בקשות אישיות שאינן קשורות לתפקוד הגן)
לא הבנתי,
הטענות שהיו לי כלפי הגננת היה כשהייתי סייעת רגילה.
עכשיו אני מוסיפה משהו אחר - שחוקית זה לא מתבקש שתעבוד אבל אם אני רוצה קביעות - תהיי מעבר......
בלי קשר לכל הטענות הרבות שהיו לי.
רק הוספתי עוד משהו. בלי קשר - מדובר בכלל ברשת אחרת.

סייעת רפואית זה אכן משהו אחר מסייעת רגילה.
לנקות חלונות מלמעלה - זו התעמרות של גננת (אלא אם הגיע לשם מקק והילדות מפחדות וכו, או סיבה הגיונית אחרת, מה שלא נשמע מהסיפורים שכתבת, אכן נפלת על גננת מפלצת), אבל מסייעת רגילה באמת דורשים הרבה יותר, ולרוב יותר מגננת---

יש לי סוד לגלות לך: טרם גילתי תפקיד* שלא דורשים בו מעבר לתפקידך,
כשתמצאי אחד כזה תגלי לנו. בחינוך והוראה זה הכי נפוץ ולרוב גובל בניצול.
חפשי מקום שתאהבי ואז ה"מעבר לתפקיד" לא יפריע לך.

*הייתי בצעירותי (לכי מלא מלא שנים אחורה) מורה מ"מ בביה"ס קירוב, והיה ידוע שמורות לכיתות א-ד חובה להגיע ב7.5 בבוקר ולא ב8, וחובה לצאת ב15.5 ולא 13.5 או 14 (לא זוכרת אם למדו שם רשמי עד אחת וחצי או עד שתיים), כי התחייבו להורים למסגרת בשעות הנ"ל, תוך ידיעה שלהם שלימודים ממש זה רק בשעות של. משרד החינוך. מיותר לציין שמעולם לא שלמו על שעות שאינן 8-13.5, ורווקות סונג’רו יותר (הייתי בסמינר, לא הפריע לי, רווקות בוגרות סמינר רתחו מזעם על זה, ובצדק!!!).
עברתי לעבודה משרדית וגילתי, שיכולים להעביד אותי עד 24 שעות נוספות בחודש ללא תשלום (סעיף שהיה חוקי בחוזה), אבל אם החסרתי 5 דקות מהתקן יורידו לי בשכר. כמובן שהיום אני לא שם והיום  החוק תיקן את העוולה (המשמעות של השעות הנ"ל היה לצאת מהבית במחשבה שב17 את חוזרת הביתה, ואז לחזור ב23 בלילה. למה לא 24? כי אחרי בעיות קבעו כלל בחברה-חילונית שאם עובדות-נשים נשארות אחרי 23 בלילה אז לפחות מנהל בכיר אחד חייב להישאר גם, זה מה שהציל אותנו מחזרה בשעה מאוחרת יותר. מדמיינת איך גברים כעסו על הכלל הזה--- קרה שהשאירו אותם לישון על מזרון במשרד עד שהעדכון יסיים לרוץ על המחשב)
יש לי ככה דוגמאות לניצול ולסעיפים קטנים דוחים בכל מקום עבודה. היום אני עצמאית תודה לה’ (וגם עצמאיים מנוצלים לעמים, אבל פסיכולוגית זה מרגיש החלטה "שלי").

בדקתי שוב את כל ההודעות של @משתמש משודרג , והיא מעידה ע"ע מפורשות שמעולם לא היתה לה סייעת רפואית בגן ובודקת מה היא יכולה לדרוש ממנה לעבוד בגן כדי שלא תהיה כמו עציץ וכו'.
כל הפרשנות על סייעת שמתערבת בחינוך או מעכבת את הסייעות לא מנסיון אישי שלה, כך שכל התשובה שלך טובה בתאוריה אך לא עונה לשאלה הפותחת: מה מותר לגננת לדרוש מהסייעצת הרפואית בגן.
היא רשמה זאת על סייעת הרפואית מהגן ליד. שמתערבת ולוקחת חלק (שגורם להפרעה) רק מתי שנח לה ונהיית עציץ כשצריך עזרה...

מסייעת רפואית בכללי אסור לדרוש כלום.
ברמת העיקרון היא אמורה לשבת צמוד לבת עליה היא משגיחה ולהשגיח.
ומכיון שכל בקשה ''עלולה להסיח את דעתה מההשגחה'' - אסור לבקש כלום.......
יש ילדות שזה אכן נדרש ויש ילדות שלא.
ולא כל מי שצודק הוא חכם...

צריך להתפלל על זה, כמו על כל דבר בחיים,
שתיהיה הרבה ס''ד וקשר טוב וזורם בין העובדים וזה נכון לכל מקום עבודה שהוא.
בהצלחה לכולם עם שפע ס''ד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה