סעיף 14 לטובת העובד או המעביד??

• הוסף לסימניות
רוצה לדעת אחת ולתמיד!!
מה המשמעות של סעיף 14 לגבי העובד??

ידוע לי שאני חתומה על סעיף 14 והמעסיק מפריש לי 6% לפיצויים מידי חודש, לאחרונה שמעתי שאין אפשרות כזאת
ז"א שאם אני חתומה על סעיף 14 המעסיק מחוייב להפריש 8.33% ולא 6%.

חיפשתי ברשת וראיתי מיליון דעות ורעיונות, לא הצלחתי להבין מה המשמעות האמיתית של זה.

אשמח אם תעשו לי סדר בדברים :)

• הוסף לסימניות
טוב או לא טוב זה תלוי בנסיבות.
לי הופרש לפי 8.33% והפסדתי כי התפטרתי אחרי לידה
ולהלן ההסבר
החל משנת 2008 ומכח צו הרחבה לפנסיה חובה חל סעיף 14 שמחייב הפרשה לקופת פיצויים אישית, לעובדים שלא היו מבוטחים קודם לכן.
חובת ההפרשה היא חלקית (6%).
ובמקרה של התפטרות הכסף שייך לעובד גם אם זה לא התפטרות שמזכה בפיצויי פיטורין עפ"י חוק. רק שבסיום העסקה המעביד צריך לאשר שהוא משחרר את הכסף לעובד להשתמש בכסף כדי שהוא יוכל למשוך אותו ואם לא זה נשאר בקופה ומתווסף לפנסיה.
במקרה של פיטורין או התפטרות מזכה בפיצויים עפ"י חוק המעביד משלים את החלק החסר (2.33%) שלא הופקדו בגובה המשכורת האחרונה (ז"א אם בתחילת העבודה המשכורת היתה 5 אש"ח ובסיומה 8 אש"ח הפיצויים יחושבו עפ"י חודש סיום העבודה) ועל 6% שהופרשו הוא לא משלם הפרשים בהתאם לעלית השכר.

• הוסף לסימניות
זה גם לטובת העובד וגם לטובת המעסיק:
לטובת העובד- כי הוא מקבל גם אם הוא מתפטר את מה שנצבר לו בקופת הפיצויים ולא רק במקרה פיטורין
לטובת המעסיק- כי הוא לא צריך להשלים לפי השכר האחרון (שיכול להיות הרבה יותר גבוה מהשכר ההתחלתי) אלא מפריש כל חודש 6% או 8.33% וזהו.

• הוסף לסימניות
זה גם לטובת העובד וגם לטובת המעסיק:
לטובת העובד- כי הוא מקבל גם אם הוא מתפטר את מה שנצבר לו בקופת הפיצויים ולא רק במקרה פיטורין
לטובת המעסיק- כי הוא לא צריך להשלים לפי השכר האחרון (שיכול להיות הרבה יותר גבוה מהשכר ההתחלתי) אלא מפריש כל חודש 6% או 8.33% וזהו.
לא מדויק.
אם המעסיק מפריש 6% והעובד זכאי לפיצויים, המעסיק משלים לו 2.33% לפי משכורת אחרונה

• הוסף לסימניות
לי הופרש לפי 8.33% והפסדתי כי התפטרתי אחרי לידה
למה הפסדת???

סעיף 14 אומר כך -
מעסיק חייב להפריש לעובד 6% לפיצויים.
הכספים שמופרשים - שייכים לעובד!
כאן באה טובת העובד, שגם אם הוא מתפטר מעצמו, כל הכספים שהופרשו במשך תקופות עבודתו - שייכים לו. הקופה על שמו ולאף אחד אין אפשרות להשתמש בכספים מלבד העובד.

אם עובד מפוטר או מתפטר וזכאי לפיצויים - המעסיק צריך להשלים ל - 8.33% (כך שאם הפריש עד היום 6, צריך להשלים 2.33%, אם הפריש 8.33% לא צריך להשלים כלום!)

לא הפסדת, כי בכל מקרה היית מקבלת לפי 8.33% ולא יותר מזה... (ז"א גם אם היו מפרישים לך 6 היו משלימים לך ל 8.33.. בכל מקרה הכספים כבר בקופה, אז מה זה משנה אם קיבלת אותם עכשיו או במשך התקופה..)

המעסיק מרוויח מזה - כי אם עובד מפוטר הוא לא צריך להוציא בבת אחת סכום כסף גדול אלא רק השלמה. (לפעמים ההשלמה היא לבד המון כסף.. אבל ביחסיות זה סכום נמוך..)
מה שכן, מעסיק מפסיד אם הוא הפריש כל התקופה 8.33% ובסופו של דבר העובד התפטר מעצמו.

• הוסף לסימניות
למה הפסדת???

סעיף 14 אומר כך -
מעסיק חייב להפריש לעובד 6% לפיצויים.
הכספים שמופרשים - שייכים לעובד!
כאן באה טובת העובד, שגם אם הוא מתפטר מעצמו, כל הכספים שהופרשו במשך תקופות עבודתו - שייכים לו. הקופה על שמו ולאף אחד אין אפשרות להשתמש בכספים מלבד העובד.

אם עובד מפוטר או מתפטר וזכאי לפיצויים - המעסיק צריך להשלים ל - 8.33% (כך שאם הפריש עד היום 6, צריך להשלים 2.33%, אם הפריש 8.33% לא צריך להשלים כלום!)

לא הפסדת, כי בכל מקרה היית מקבלת לפי 8.33% ולא יותר מזה... (ז"א גם אם היו מפרישים לך 6 היו משלימים לך ל 8.33.. בכל מקרה הכספים כבר בקופה, אז מה זה משנה אם קיבלת אותם עכשיו או במשך התקופה..)

המעסיק מרוויח מזה - כי אם עובד מפוטר הוא לא צריך להוציא בבת אחת סכום כסף גדול אלא רק השלמה. (לפעמים ההשלמה היא לבד המון כסף.. אבל ביחסיות זה סכום נמוך..)
מה שכן, מעסיק מפסיד אם הוא הפריש כל התקופה 8.33% ובסופו של דבר העובד התפטר מעצמו.
תודה על ההסבר.
אני חושבת ש @hds התכוונה שהפסידה כי אם לא היתה חתומה על סעיף 14 המעסיק היה צריך לשלם לה פיצויים לפי משכורת אחרונה. וכיון שהיתה חתומה יש לה רק את מה שנצבר בקופה ללא השלמת המעסיק.

השאלה שלי, אם מפרישים לי 6% ואני זכאית לפיצויים כשאני עוזבת, ההשלמה של המעסיק 2.33% היא לפי משכורת אחרונה?

• הוסף לסימניות
השאלה שלי, אם מפרישים לי 6% ואני זכאית לפיצויים כשאני עוזבת, ההשלמה של המעסיק 2.33% היא לפי משכורת אחרונה?
כן... (לפעמים את המשכורת הקובעת היא ממוצע של 12 חודשים אחרונים).
אם יש צורך בהשלמה וכן יש הפרשים משמעותיים בשכר - אז כן צריך ללכת לפי תקופות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה