התייעצות ספרות אומנותית המבוססת על רקע היסטורי מול ספורי ההסטוריה בעצמם.

• הוסף לסימניות
אני בחורה שספרות לכל סוגיה היא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי.
לפני ימים ספורים היה לי דיון ארוך מאד עם דמות חכמה ועמוקה עם נסיון חיים רב שנים.
היא טענה שהספרות האומנתית גזלה את הקריאה של כתבות בעיתון, מאמרים בנושאים שונים ועובדות היסטוריות.
היא הוסיפה שלדעתה ספרים עלילתיים המבוססים על אירועים היסטוריים כמו שואה, מלחמת תש"ח וכו' נותנים מידע לא מדויק.
לשם דוגמא : המציאות מצטיירת כהרבה פחות נוראית בסיפורים המבוססים על השואה.
אני טענתי שסיפורים אלו נותנים מידע רב על התקופות ההיסטוריות גם אם לא מדויק לחלוטין וזה עדיף מכלום.
היא השיבה לי שאם לא היו הספרים הללו הו קוראים את ספורי ההסטוריה עצמם.
מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
אני בחורה שספרות לכל סוגיה היא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי.
לפני ימים ספורים היה לי דיון ארוך מאד עם דמות חכמה ועמוקה עם נסיון חיים רב שנים.
היא טענה שהספרות האומנתית גזלה את הקריאה של כתבות בעיתון, מאמרים בנושאים שונים ועובדות היסטוריות.
היא הוסיפה שלדעתה ספרים עלילתיים המבוססים על אירועים היסטוריים כמו שואה, מלחמת תש"ח וכו' נותנים מידע לא מדויק.
לשם דוגמא : המציאות מצטיירת כהרבה פחות נוראית בסיפורים המבוססים על השואה.
אני טענתי שסיפורים אלו נותנים מידע רב על התקופות ההיסטוריות גם אם לא מדויק לחלוטין וזה עדיף מכלום.
היא השיבה לי שאם לא היו הספרים הללו הו קוראים את ספורי ההסטוריה עצמם.
מה דעתכם?
השאלה אם עשו תחקיר מקיף לפני כתיבת הסיפור.

• הוסף לסימניות
תלוי מי, אני כן (ואני ממילא עושה את זה)
אחותי לא,
וגם ספרים רגילים היא קוראת רק אחרי שאני מאשרת לה שזה מעניין והיא תאהב את זה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה