כללי ספר לימוד קריאה לילדים

• הוסף לסימניות
ספר של לימוד קריאה לילדים. שבוא אמורים להיות כל הא-ב, עם ציורים. [כל עמוד אות אחת, וטבלת לימוד למטה]

יש לי בעיה קטנה - הלקוח עקשן על הרבה פרטים, אבל מוכן להתגמש אם אני יוכיח לו שחור על לבן שיש חיסרון בעיצוב כלשהו.

אז זה מה שיצא בנתיים לפי הדרישות שלו
אשמח לשמוע הערות לשיפור

קבצים מצורפים

• סקציה.jpg
    1.6 MB · צפיות: 54
  • הוסף לסימניות
סליחה על אי ההבנה אבל מה הקשר בין כתר למם סופית?
וכן כל הרקע? מה זה ספר על נפלאות הבריאה?

אני לא צינית שואלת ברצינות!

• הוסף לסימניות
הצבעוניות יפה אך לא הבנתי את הקשר שבין האות לרקע...
ודבר שני שמאוד בלט לי בתור אמא לילד שלומד אותיות, זה העיגול בצד ימין ב -ם. כי זה הרמז שיש להם בהתחלה עד שהם מתרגלים העגול של ה-ס והישר של ה-ם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלומי;790921:
סליחה על אי ההבנה אבל מה הקשר בין כתר למם סופית?
וכן כל הרקע? מה זה ספר על נפלאות הבריאה?

הכתר, הוא לא למם סופית בלבד, אלא בכל האותיות.

ועכשיו הסבר ששכחתי לומר: הספר עשוי לילדים עם קשיי למידה, ויש צורך להכניס בשבילהם תמונות נוף ותמונות של עולם החי -כדי שזה ימשוך את ליבם.
אני לא מבין גדול מידי בחינוך [אמנם בפסיכלוגיה כן, אבל לא לגיל הרך] אז אני לא יודע בדיוק כמה עומס מותר שיהיה.
הלקוח שהוא כן מבין בחינוך אומר שזה לא נראה לו עומס, אלא אדרבה יפה ונקי [-לילדים].

עכשיו, זכרו, ילדים אינם גרפיקאים, רק סתם ילדים. אבל כמובן שיש צורך שיהיה יפה היות והמטרה היא שההורים יקנו את החוברת, לא?:)

אז תכלס, מה אתם אומרים, מה להוסיף, לתקן, לשנות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pinati;790923:
ודבר שני שמאוד בלט לי בתור אמא לילד שלומד אותיות, זה העיגול בצד ימין ב -ם. כי זה הרמז שיש להם בהתחלה עד שהם מתרגלים העגול של ה-ס והישר של ה-ם.

זה ליברונה,
אני עדיין מתלבט ללכת על וילנא רגיל או ליברונה.
[כמובן זה לא תלוי רק בהחלטה שלי...]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף הול;790935:
הכתר, הוא לא למם סופית בלבד, אלא בכל האותיות.

ועכשיו הסבר ששכחתי לומר: הספר עשוי לילדים עם קשיי למידה, ויש צורך להכניס בשבילהם תמונות נוף ותמונות של עולם החי -כדי שזה ימשוך את ליבם.

ימשוך את ליבם ועיניהם, אכן כן.

משה'לה מה זה?
-שעפס'לה
-לא לא הציור "זה" (מראה עם האצבע)
- יונה? כתר?
- נו, משהלה, את יודע, זה זה שלוס...
- אוף, אני לא אוהב את זה.

• הוסף לסימניות
טוב אז ככה
למה הוא נועד הכתר מה הוא בא לאמר? אם הוא אמור להיות קשור לאותיות אולי תקרב אותו יותר אליהם אני מבינה שאתה לא יכול להצמיד אותו לאותיות אבל לפחות לקרב בינתיים זה נראה כתר תלוי ומעופף...
לגבי הרקע הירוק הקדמי מלאכותי מידי מידי פליז תעבוד עליו בפוטושופ ותהפוך אותו לריאליסטי יותר
העצים שתולים בצורה מרשיעה..
והייתי מורידה את העיטורים האלו שרק מבלגנים עוד יותר את הרקע מי צריך אותם?הרבה יותר יפה בלי!

• הוסף לסימניות
בלי להיות קשת למידה, יש כאן פרטים רבים מידי שמושכים תשומת לב.
כדאי לוותר על העיטורים, אם חייבים את החיות להמחשה וליצירת עניין.
בנוסף, אם כבר נותנים ציור, עדיף שיהיה קשור לאות. (או שהיא כבר קשורה ואני לא מבינה?!)
כמו כן, גם הכתר גונב את ההצגה.
בקיצור, תכין ש"ב ללקוח ותסביר לו שלמרות כל החלומות, הוא יהיה חייב לוותר על חלקם. למען הספר.

• הוסף לסימניות
כבר אמרתי, הלקוח [קצת עקשן] אבל אם תתנו הסברים משכנעים זה אכן יכול לעזור לי לשכנע אותו.

ושוב תודה, מחכה לעוד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף הול;790950:
כבר אמרתי, הלקוח [קצת עקשן] אבל אם תתנו הסברים משכנעים זה אכן יכול לעזור לי לשכנע אותו.

ושוב תודה, מחכה לעוד...

עדיף צבעוניות ממין הענין,

מסגרת יפה,
כל אות בצבע אחר.

ללא נופים ובע"ח שאינם קשורים לענין,
זה לא חוברת נפלאות הבורא.

• הוסף לסימניות
לדעתי ליבורנה מידי מקושט לזה, פרנקריהל הישן והטוב בגרסא המודגשת והיפה (פלרון) יספק את הסחורה, או וילנא אם רוצים משהו קצת אחר...
גם לדעתי, לילד עם קשיי למידה צריך לעזור והרבה, אבל לא להסיח את דעתו, אולי דווקא זה יגרום לקושי מסויים, אמנם האות המושחרת בולטת, אבל מאידך נבלעת בין כל ריבוי העיצוב והפרטים. אני מבין את גישת הלקוח, אבל אולי אפשר לתת קצת שקיפות לרקע, ולעדן את העיטורים, אם הוא צריך ראיות והוכחות חותכות, שלח אותו לבן גסנר, הבן אדם לא חותם את השם שלו על דבר שהוא לא הסכים לקו העיצובי שלו, והעיצוב שלו פשוט נקי ומובן. אתה לא צריך להיות מחנך של הלקוח, אלא רק מייעץ. הדבר דומה למוזיקאי שעובד בלהקת חתונות או במופע אקוסטי - הבדל שמים וארץ, על אף הכיף שבשניהם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;790960:
עדיף צבעוניות ממין הענין,

מסגרת יפה,
כל אות בצבע אחר.

ללא נופים ובע"ח שאינם קשורים לענין,
זה לא חוברת נפלאות הבורא.

אבל זכרו, זה לא ספר מסורת קלאסית עם צבעים רגילים, אלא לילדים עם קשיי למידה - שיש צורך למשוך את תשומת ליבם במיוחד...

• הוסף לסימניות
אני מבינה את הצורך למשוך את עין הקורא הצעיר אבל יש צורך יותר חשוב למשוך אנשים לקנות את זה. העיצוב כעת לא משכנע אותי לקנות בתור ספר אותיות אולי בתור ספר יפה על בעלי חיים...
אם כבר זה ספר אותיות היה מתאים וראוי לכל אות לתת דברים שמתחילים באותה האות ולשלב בצורה יפה כך יהיה ערך מוסף לציורם מושכי העין. ואם כבר כן תמשיך עם זה צורם לי חוסר ההצללות הכל תלוש ומודבק מידי..

בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
מנסיוני בעריכת ספרי לימוד, במיוחד לקשיי למידה, יש חשיבה רבה על כל פרט שמוצג שם - הכלל הוא: מה שלא עוזר מיותר ואף מפריע!
אני מציעה לקחת כמה ספרים כאלה ולהראות ללקוח, המציאות תסביר טוב יותר מאלף מילים.
מה גם, שאני מאמינה כי הוא נצמד לשיטה מסויימת שאמורה לעבור גם בדרך ויזואלית.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;790989:
אני מבינה את הצורך למשוך את עין הקורא הצעיר אבל יש צורך יותר חשוב למשוך אנשים לקנות את זה. העיצוב כעת לא משכנע אותי לקנות בתור ספר אותיות אולי בתור ספר יפה על בעלי חיים...
אם כבר זה ספר אותיות היה מתאים וראוי לכל אות לתת דברים שמתחילים באותה האות ולשלב בצורה יפה כך יהיה ערך מוסף לציורם מושכי העין.

לשנות כיוון לגמרי, לא נראה לי שבא בחשבון מצד הלקוח, אבל שינויים במבנה הקיים - בהחלט שכן

• הוסף לסימניות
קצת מוזר שהשיטה של הלקוח שלך ללימוד קריאה לקשיי למידה מסתכמת בלמשוך אותם ויזואלית, מה עוד שזה ממש ההיפך מהנכון. תמליץ לו ללמוד דבר או שניים בהקניית קריאה לפני שהוא מוציא משהו.

• הוסף לסימניות
גם לי מוזר שהספר נועד לילדים עם קשיי למידה, זה לא נכון לשלב כ"כ הרבה אלמנטים שיגנבו את ההצגה מהעיקר, נסה להישאר עם צבעוניות אך עם ויתור על רוב האלמנטים, מקסימום לתת לכל אות משהו שיתאים לה, את הכתר אפשר לשלב בצורה פחות מרחפת אולי על איזה מסגרת, אני מבינה את הכיוון שהלקוח הלך אליו-סגנון שילדים באמת אוהבים(וקסברגרי)ומשהו שעדיין אין, אבל לטובת הילדים ולטובתו עצמו(ספר טוב יומלץ בחיידרים) אני חושבת שהדרך הכי טובה ליצור את זה היא להתייעץ עם אנשי חינוך נוספים מהתחום על אופן העיצוב האופטימאלי.
ובכלל כדאי ליצור קבוצת מיקוד שמורכבת מילדים ולבדוק יעילות.

• הוסף לסימניות
ילדים עם קשיים צריכים נקי. אחרת כמו שאמרו הראש שלהם לא יהיה באות אלא.. בציורים.
צריך רקע נקי, אם אתה רוצה צבעוני בקשה עשה רקע של צבעים לא מוגדר דשא ושמים אלא....
מסגרת יפה ועדינה והאות הגדולה בפנים.

• הוסף לסימניות
הבע"ח לא יעזרו להם, אלא יבלבלו אותם, חשוב שיהיה נקי כשמדובר בילדים

• הוסף לסימניות
והנה דוגמא
טוב מראה עיניים ממשמע אוזן.(אולי לכזו הוכחה הוא צריך.
מחד מרשים זהב בורדו וכו'....
אך עשיתי גם צבעוני אך לא מוגדר.

קבצים מצורפים

• ללא שם-2.jpg
    1.9 MB · צפיות: 38

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה