מידע שימושי ספר מומלץ בנושא זוגיות-שלום בית

מקפיצה שוב
יש למישהו להשאיל בירושלים את ״לדעת להיכנע״ ?

יש למישהי את הספר לדעת להכנע להשאלה בבני ברק?

הי
גם אני משוגעת על לדעת להיכנע..
ותאמיני או לא- אותי זה לימד שאסור לי להיכנע..בעיני השם של הספר מטעה קצת...הוא הרבה יותר מללא להכנע, הוא ללמוד את כל הבסיס במערכת יחסים נכונה (ולא רק זוגיות...)
אסור לי להכנע להגיד לא לחלומות שלי, לרצונות שלי לתשוקה ולמילוי שלי...אני חייבת למלא אותם...
וכל מי שכותב למה רק אישה צריכה לעשות עבודה וכו'
יש מלא אשכולות כאלה בפרוג אז כמה דברים:
א. העבודה של אישה היא פנימית, ואצל גבר העבודה היא חיצונית רק במעשה ולא בכוונות ובצמחשבותת
ב. מה לעשות? אותנו הרסו... סתם,, כאילו המציאות חיים שלנו שכל התקשורת הרסה את מהותה האמיתית של אישה ( אני מתכוונת לאלו כמוני, שהרסו את הילדות שלהם עם שטיפת מוח של סרטים ויודעות היטב למה אני מתכוונת..) וגם העבודה והמציאות שלנו שלמדו אותנו שכדי להצליח אנחנו חייבות לשרוד ולנהיות חזקות ולא לשחרר (שימו לב כמה נשים היום חיות בפחד מתקיפה ולא נותנות לעצמן להשתחררר) לא הסבירו לנו שהכל נכון אבל לא בתוך הבית!! הבית זה המקום המוגן שלנו!!
ולמי ששרד עד פה- שאלה : מה אתם חושבים? אני מאוד לקחתי מהספר הזה את הקטע שלכל אחד אחראי על עצמו במובן מסוים
ולא נוטלים אחריות על הבן אדם השני... לי זה קצת קשה בקטע ההלכתי: לדג' אישה יודת שבעלה נוהג על משהו לא לפי ההלכה. צריכה להגיד לו? לקחת אחריות על זה? או להפך זה הרבה יותר מצוי- אישה רוצה ללבוש בגד שמבחינת בעלה אינו צנוע , מה עליה לעשות?

לקחת אחריות זה לא דווקא להגיד או ללבוש בדווקא
לקחת אחריות זה לחשוב - מה אני יכול לעשות כדי לשפר/לתקן את המצב
לפעמים זה להגיד
לפעמים זה להבליג
ולפעמים דרכים אחרות - כל מקרה לגופו

נערך לאחרונה ב:
שלום רב!
אשמח לקבל המלצה על ספר מומלץ בנושא זוגיות-שלום בית, לא חסר לי שמות של ספרים בנושא, אני מעוניין בספר שאנשים יכולים לומר שעזר להם/שינה להם את ההסתכלות וכו'
תודה רבה
בלת"ק
"לדעת להכנע"
"משלום בית לשלמות הבית"-הרבנית רות וולדמן
הספר של הרבנית רות וולדמןן מקיף ,מלא במקורות ,עמוק ויפה
אך "לדעת להכנע" משלים אותו באופן מעורר התפעלות לנשים"רגילות מהדור הזה..."כי הוא יותר פרקטי ומעשי
לי ממש שינה את ההסתכלות
אך להסתפק ב"לדעת להכנע" זו ממש בדיחה לטעמיכי העיקר חסר מן הספר במיוחד מהבחינה הרוחנית.
הוא משלים את הספר של הרבנית רות וולדמן.

מה מספר הקו של הרבנית וולדמן לשמיעת השיעורים משלום בית לשלמות הבית?

ממליץ על להיות זוג ראוי של אמיתי מגד (כדאי להציץ קודם בספר, יש שם ניסוחים לא עדינים)
או על גירסה יותר עדינה: להיות ראוי של הנ"ל

יש כאן מגוון ספרים למגוון נושאים בענין הבית היהודי.
כדאי שכל אחד יפרט באיזה נושא הספר מדבר.
הספר זכו של הרב דיאמנט, והספר בנין הבית של הרב שוחטוביץ זה 2 נושאים שבכלל לא קשורים.
של הרב דיאמנט זה ספר שמדבר באופן כללי איך להתנהג עם בן זוג, וזה נכון כלפי על קשר בינאישי בחיים, רק הוא שם את הדגש על בני זוג, הספר של הרב שוחטוביץ מדבר על החלק האישי של בני הזוג.
שניהם ספרים טובים, אבל כל אחד למטרה וסגנון אחרים.

אגב, הרב שוחטוביץ טוען שמי שמיישם את ספרו כל שאר הספרים מיותרים. וזה נכון אבל לא נכון תמיד. וזה דורש הרבה עבודה לא קלה.

יש 2 ספרים שיצאו לאחרונה מאוד יפים לגבר לכה דודי ולאשה לקראת כלה של הרב ישראל יצחק בזנסון
מאוד מומלץ מנסיון אישי ומהמלצות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה