כללי סקריפט חדש ל"חלון" (מילת פתיח) באינדיזיין

• הוסף לסימניות
לא ניסיתי עדיין את הסקריפט הנ״ל,
אבל מעבודה בעבר עם חלונות בשיטה של dropcaps
היתה לי בעיה עם המרווחים שבין השורות, ביישור אנכי של justify
הרווח שבין 2 השורות הראשונות, לא היה תמיד זהה למרווחים בשורות הבאות.

• הוסף לסימניות
אישית אני אף פעם לא משתמש ביישור תיבות בספר -- זה הדבר הראשון שהורס עיצוב של ספר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1423470:
אישית אני אף פעם לא משתמש ביישור תיבות בספר -- זה הדבר הראשון שהורס עיצוב של ספר.

למה הורס?

• הוסף לסימניות
ספר יפה מובנה על גריד של קווי בסיס של הטקסט. יישור מבטל את הגריד הזה. בנוסף, מהצד הטכני, אם משתמשים בגריד, שורות הטקסט משתי עברי הדף ממוקמים זה מול זה, וכך הלבן בין השורות נקי יותר (שהרי רוב הנייר בדפוס פחות או יותר שקוף).

הפתרון המקצועי (בעולם הרחב -- כמובן שאנחנו יודעים יותר טוב מכולם ;)) כדי שטורים וצמדי עמודים יסתיימו בצורה אחידה זה לקצר או להאריך כמה עמודים (לפי הצורך) בשורה אחת (שורה אחת בלבד -- ואו שמאריכים בספר, או שמקצרים, אבל לא את שני הפתרונות בספר אחד).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1423522:
לקצר או להאריך כמה עמודים (לפי הצורך) בשורה אחת (שורה אחת בלבד -- ואו שמאריכים בספר, או שמקצרים, אבל לא את שני הפתרונות בספר אחד).

אם אני מבין אותך נכון, אם הוצרכתי בעמוד אחד להאריך את העמוד עם הוספת שורה, לא אוכל בעמוד אחר לקצר עם הפחתת שורה?

• הוסף לסימניות
אם הבנתי אותך נכון, אז נכון. מחליטים שבספר הזה מקצרים בלבד בשורה אחת בלבד. אם הגעת למצב שחייבים להאריך -- אז תחזור אחורנית כמה שצריך, ותתחיל לקצר עמודים עד שיפתר הבעיה. לרוב די ב-2-3 עמודים בלבד מנסיוני.

• הוסף לסימניות
לאחר התנסות בכמה וכמה סקריפטים של חלון, אני רוצה להמליץ בחום על הסקריפט של אריאל וו.
הוא מהיר, יעיל ונוח!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה