- הוסף לסימניות
העלת נקודה מאד מאד חשובה, ואפילו קריטית,אני קוראת כאן את הדיון
וחייבת להוסיף סיפור שהיה לי לפני כחודש.
הגיע אלי לקוח חדש. הוא עוסק פטור, פתח לבד (כהצעת היועץ העסקי לחסוך כסף) מתנהל לבד (כנ"ל) ועכשיו צריך אישור למשכנתא. הוא צריך חתימה. את זה היועץ העסקי כבר לא יכול להביא לו.
ביקשתי ממנו את הקבלות, לראות מה ההכנסות וכו', אני רואה שהוא עבר את תקרת העוסק פטור כבר לפני חודש.
כלומר הוא חייב להפוך למורשה. טכני. ב"ה מרוויח יפה (בזכות היועץ העסקי)
אמרתי לו את זה.
אחרי 20 דקות מתקשר אלי היועץ העסקי (ואגב הוא מישהו ממש מוכר בציבור, פשוט הייתי בהלם) מתחיל להגיד לי, מה פתאום, איך את רוצה להפוך אותו למורשה, אין כזה דבר, זה יגרום לו להפסדים וכו' וכו'
אמרתי לו - טכנית, הוא לא יכול חוקית. זה לא שאלה של כן ולא.
ואז הוא שואל אותי למה? הסברתי לו שהוא עבר את התקרה. היועץ היה בהלם! הוא בכלל לא ידע שזה קשור.
ואומר לי בלי להתבלבל - את בטוחה?
אז חבל שהרוויח כזה הרבה, עכשיו יפסיד הכל...
שאלתי אותו כמה הוא משלם לו לחודש על הליווי. 4,000 ש"ח
אמרתי לו שיתבייש לו. עוסק פטור מכניס באזור ה8,000 בחודש (לא רווח, הכנסות) מתוך זה אתה רוצה שיביא לך 4,000?
לכן, כלל ראשון ביועץ עסקי - ידע פיננסי וחשבונאי!!!
אותו יועץ גם לא הבין שהסברתי לו שהלקוח עובד עם חברות. אז שיתמחר מהיום + מעמ, והוא לא מפסיד כלום. והחברות ישלמו לו בלי בעיות מיוחדות, כי הם גם מזדכים על זה. לקח קצת זמן להבין, בסוף נראה לי שכן חידשתי לו כמה דברים.
המלצה שלי - מתוך הסתכלות והתעסקות עם מאות עסקים, יועץ עסקי מצוין מזנק את העסק, בשני תנאים -
1. יועץ עסקי מצוין
2. בעל העסק לוקח חלק בלתי נפרד בתהליך, ומשתף פעולה.
בהצלחה לכולם!
יש כמה נקודות שהנושא הזה מצריך מחשבה לפני שבוחרים יועץ עסקי.
א. לא כל יועץ מבין בכל תחום, או יותר נכון אף יועץ לא מבין בכל תחום,
ב. אחרי ניתוח העסק לדעת באיזה תחומים רוצים לקחת יעוץ, ועליהם להתמקד עם היועץ.
מכיוון ואני עובד חברה ולא פרטי [כיום] בכל ייעוץ יש ישיבת צוות, וכל נושא מקבל מיקוד מהאיש המבין בתחום,
לא לכל עסק צריך כזה פורום מכובד, אבל כן לדעת שהיועץ מייעץ בתחום שהוא מכיר ושוחה בו.
הנושאים החמים