סרטים, סרטונים, קבצי שמע, חומרי קריאה וכו'

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
תהנו...

קבצים מצורפים

• שומרים על השקט.wmv
    5.5 MB · צפיות: 296
  • לא רוצה שאח שלי יגדל!.mp4
    12.8 MB · צפיות: 405
  • רוצה להתחתן.mp4
    7.3 MB · צפיות: 393
  • הוסף לסימניות
--

• הוסף לסימניות
...

..

קבצים מצורפים

• חיקויים.mp4
    10.9 MB · צפיות: 342
  • הוסף לסימניות
לצערנו בורות יהודית

קבצים מצורפים

• בורות ישראלית חילונית.mp4
    2.1 MB · צפיות: 353
  • הוסף לסימניות
למה פרוג צריך לההפך לאתר של העלת סרטים?
אם כל זה שהסרטים נקיים וכשרים.
פרוג הוא אתר מקצועי
מי שמחפש סרטים שיפנה לאתרים המתאימים...

ברגע שמגישים את הסרטים על כפית של כסף
וכל מה שנשאר זה רק להוריד את הסרט ולצפות
אז היצר הרע עובד שעות נוספות (כן גם אני נכשלתי...)
וגורם לבזבוז זמן וביטול תורה.

יש עוד מישהו שהעניין מפריע לו?
מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Aאילה;1339117:
למה פרוג צריך לההפך לאתר של העלת סרטים?
אם כל זה שהסרטים נקיים וכשרים.
פרוג הוא אתר מקצועי
מי שמחפש סרטים שיפנה לאתרים המתאימים...

ברגע שמגישים את הסרטים על כפית של כסף
וכל מה שנשאר זה רק להוריד את הסרט ולצפות
אז היצר הרע עובד שעות נוספות (כן גם אני נכשלתי...)
וגורם לבזבוז זמן וביטול תורה.

יש עוד מישהו שהעניין מפריע לו?
מה דעתכם?
עד הרגע הזה האשכול הלך כמו שצריך...... ומעכשיו.......

• הוסף לסימניות
אוסיף משהו אישי- (לא מנסה לחזק אף אחד, רק בגלל שכבר העלו את הנושא)
בעקרון במחשב אצלנו בבית אין בכלל סרטים / סרטונים / קליפים וכד'.
אבל מאז שיש את 'פרוג', כעסקת חבילה נכנסו גם קליפים רבים. (במיוחד עכשיו, בזמן המלחמה)
ברגע שמורידים משהו אחד- זה לא נראה כ"כ נורא... אבל כשפתאום אני קולטת שיש לי מאגר עצום של הורדות ובזבוזי זמן ללא מסרים כמעט....

שמתי לב לזה בעיקר, כאשר בחורונת צעירה, קרובת משפחה, באה לבקרני. ולמראה ה'אוסף' שלי, שלפה את הדיסק און קי עם האוסף שלה... אוסף קליפים ומערכונים... שלא מתאימים לרוח בית יהודי שמור.
שאלתי את עצמי- איך היא מרשה לעצמה? ואח"כ קלטתי, שקו הגבול בין הקליפים שלה לקליפים שלי ממש מטושטש. (במיוחד שהיו לה דברים שהיו גם לי)
ולכשיגדלו ילדי, הם ידעו להבחין מה הגבול?
ואני בעצמי, אדע בשעת מעשה?

אז אני מתמודדת עם שאלות מול עצמי. אולי יום אחד אני אעזוב את השיטוט בפרוג בגלל זה.
(ולא, בפרוג אין בעיה. כי לכשעצמו הוא אתר מדהים. שאין לו תחליף מקצועי!)

סליחה על ההשתפכות. אבל אחרי הדיונים עם עצמי, האשכול שנפתח הקפיץ אותי. וחשבתי לא להגיב... בסוף אני רק מצטרפת לAאילה.

(אגב, אם יש למישהו רעיון איך ליצור לעצמי / לביתי גבולות ברורים בנושא זה, אשמח)

• הוסף לסימניות
אני רואה באשכול הנוכחי סוג של המשכיות בלגיטימציה להעלות סרטונים שנוצרה בעת ה'מצב חירום' בעת מבצע צוק איתן, מסתבר שיש צורך לרענן את הכללים ולהזכיר שב'שגרה' זה בכלל לא מתאים לאופי של אתר פרוג שאני הכרתי עד כה, מיותר להכביר במילים מה המניע של הצורך בקליפים, ולאן זה יכול להוביל, אי לכך, עדיף שאלו שמצאו להם אתר נקי מכל סוגי פנאי לא רצויים, שימשיכו להרגיש שיש להם עדיין אתר מסוג זה, ולא שיביאו את עצמם למצבים שלא רצו להגיע אליהם.
[ואפשר להניח שאלו שמשום מה עונים על הפרופיל של צרכני מדיה, בוודאי לא יתאכזבו אם באתר פרוג לא יועלו קליפים ממוחזרים...]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיטי 123;1339153:
(אגב, אם יש למישהו רעיון איך ליצור לעצמי / לביתי גבולות ברורים בנושא זה, אשמח)

לעולם לא תתן למישהו שינהל אותך,
אדם ששולח לך קליפ במייל בעצם נותן לך סוג של פקודה,
הנה, שלחתי, תסתכל, תגיב, תהנה כמוני,
וכתגובה, אתה אמור לומר לעצמך,
האם אני הזמנתי את זה?
ביקשתי ממישהו שיספק לי חומרים בשביל השעמום שלא קיים ב"ה אצלי?
האם אני מנהל את עצמי וקובע בעצמי את דפוסי ההתנהלות שלי ואת הצרכים שלי?

כל זה גם תקף גם כשמדובר בסרטונים עם תוכן לא פסול,
על סרטונים עם חלקיקי חומרים לא רצוים מבחינה ערכית ורוחנית, צריך להיות חסר זהות ושדרה להיסחף לפתוח אותם.

אז בקיצור, הגבול הברור אמור להיות שאתה קובע בעצמך את מהלך ההתנהלות שלך בחיים, ולא נגרר ונסחף.
המסקנה האישית אתה אמור לומר לעצמך.
בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה