סרטים, סרטונים, קבצי שמע, חומרי קריאה וכו'

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
יש לי הצעה פשוטה!
לקבוע שאין להעלות קבצים של סרטים ,אלא אם הם קישורים שממילא חסומים למנותבים- והם בעיקר אלה שאכפו את עצמם לשמור חזק על הגבולות, כך מי שמעונין יצפה, ולמנותבים\ ללא מעונינים לא יהיה פיתוי.
רק צריך לבקש מההנהלה של הפורום -שסרט שיועלה בצורה שפתוחה לחסומים יוסר.
ככה גם לא תהיה"כפיה דתית"..

• הוסף לסימניות
מתחברת לרעיון.

• הוסף לסימניות
לפעמים יש לי תחושה שהפורום נועד רק למקצועיות עם 10-15 שנות נסיון ולמתחילות אין דריסת רגל ואם יש מתחילה שמשוועת לעבודה וסוף סוף יש לה משהו והיא מתייעצת על תמחור כולם צועקים לה חמס כי "היא מקלקלת את השוק אם היא דורשת מעט", וזה הרבה הרבה יותר צורם לי ומפריע לי מאשר הבקשות לסרטים שהבחירה היא שלי אם להוריד או להמשיך הלאה
איך היא תכנס לשוק אם תקח מחירים בשמים???
גם הנהלת פרוג ראו צורך לפתוח את פורום איש לרעהו שהרבה מעשי חסד ותהלים מתגלגלים דרכו אפילו שזה לא קשור למקצועיות אלא ליום יום
גם בגאולה שכולו חרדי מסתובבים כל מיני טיפוסים ובמקום להתעצבן מה הם עושים באזור חרדי אני ממשיכה הלאה כי מחר אזדמן לצורך סידורים ביפו ולא רוצה שינהגו איתי באותה מידה
נ.ב. גם אני לא מראה לילדים אבל בכ"ז המחשב שלי מפוצץ עם כל מיני שמאנצעס

***​
לענינינו יש לי המון המון קליפים מכאן ומ-JDN ועוד, מי שרוצה לבוא אלי אם משאית בשמחה...

• הוסף לסימניות
שני ספרים להגברת היעילות האישית

קבצים מצורפים

• אומר ועושה.pdf
    KB 860.7 · צפיות: 304
  • שבעת ההרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד.pdf
    KB 308.5 · צפיות: 177
  • הוסף לסימניות
לחזור עם תשובה - סדרה של הרב אהרן לוי מערכים בשיתוף ארגון הדברות.

סדרה מדהימה שבו מוסברים עיקרי היהדות בטוב טעם.

להורדה לחץ כאן!

• הוסף לסימניות
בס"ד

שימו לב לדבר אחד:

"שרשרת הסרטים"

1. רואים את הביקור של הרב שליט"א.
2. רואים את ההצגות החרדיות.
3. רואים את שאול חיון וכדומה.
4. רואים את גרובייס וכדומה.
5. רואים סרטים מצויירים.
6. רואים משהו לא בדיוק חרדי.
7. רואים משהו עם קצת פריצות. (שאסור מדאורייתא גם לנשים, "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם". כן כתוב בספר החינוך).
8. רואים משהו עם יותר פריצות. (כי חושבים מה כבר ההבדל בין הדרגא הקודמת לזה...).
9. סרטי תועבה רח"ל. (שנפסק בהלכה שאסור באיסור דאורייתא של יהרג ואל יעבור, כדין אביזרייהו דג"ע, ואם מגיע גוי ומכריחו באיום אקדח לראות סרט כזה, מחוייב למסור עצמו למיתה על קידוש ה' ולא להסתכל).
וכדאי לציין שמספיק שאדם יראה רח"ל סרט כזה במשך 10 דק' - והוא גמור לשנתיים הבאות. וזה במקרה הטוב. וכנראה יצטרכו התערבות אנשי מקצוע וטיפולים וכו'.

זהו הסדר איך אדם נמשך ונמשך יותר ויותר מכביכול "טוב", עד עומק התהום.

מופיעים כאן 9 שלבים, אבל במקרים רבים מדובר על 4-5 שלבים בלבד.

לא תמיד קורה כך, אבל במקרים רבים מאוד, זה כך.

תראו: הדבר הבסיסי במה שכתבתי הוא, שסרט זה דבר מושך. נקודה. כל סרט מושך לראות עוד ועוד, וכמובן שלאט לאט מה שהיה מעניין אתמול עכשיו כבר לא מעניין, ומחפשים משהו יותר יפה, יותר מעניין, ועם יותר ריגושים, וכו'.

יתכן אולי, שאם אדם אחראי באמת יעשה לעצמו קו אדום מוחלט: אני לא עובר את שלב 2 או 3, בשום פנים ואופן, אולי זה פיתרון.
אך מי אמר שהילד ג"כ יעשה לעצמו את הקו האדום?
לדוגמא: אני מכיר בני נוער שכאשר החבר משך לראות סרט טרף, אז מכיוון שבעיקרון אבא מרשה לראות סרטים, אז גם זה לא בדיוק אסור, ומכאן נפלו עמוק מאוד.

תמיד דברים אלו, בכל דרגא שהיא, הולכים מדחי אל דחי, מה שאתמול לא רציתם בשפו"א לראות, היום זה לא כ"כ נורא, ובעוד תקופה זה כבר לגטימי.

שימו לב: זה כתבתי מתוך נסיון מתוך עיסוק בנושא זה עם בני נוער (ובזה גם מבוגרים לא שונים הרבה...).

ותזכרו עוד כלל שהילד תמיד יחקה את ההורה, אפילו אם ההורה לא רוצה ולא מרשה לו לחקותו.

בהצלחה רבה

נ.ב. מבחינתי עכשיו מי שרוצה יכול להתווכח עד אין קץ על מה שכתבתי, אך זה המציאות מתוך נסיון רב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה