כללי סתירה בגרפ!

• הוסף לסימניות
חידה:
ברצוני למחוק מעבר שורה כפוי בתחילת שורה.
אני מחפשו...

האם התוצאות של החיפוש הזה:
קוד:
\r\n
זהות לתוצאות של זה:
קוד:
^\n
(חוץ מהפסקה הראשונה במסמך, שעליה לא נדבר כרגע)

תשובה: אצלי במסמך הנוכחי לא!!!
בהבדל של עשרות תוצאות. שאין לי שום מושג מה ההבדל.. ונראה למראית עין זהה לחלוטין.
(ולא חפשתי עם עיצוב או משהו)

• הוסף לסימניות
מעניין, רוצה לשלוח קובץ לפני ואחרי?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תודה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
חידוש מעניין!
בדקתי ^. וראיתי שפסקאות שיש בהם רק \n הוא לא מוצא.
צריך ללמוד את זה.

• הוסף לסימניות
\r מחפש סימן סוף פסקה, ולכן הוא מוצא כל מקום שיש סימן סוף פסקה שאחריו מעבר שורה כפוי

לעומת זאת ^ מחפש תחילת פסקה - ומעבר שורה אינו מוגדר כתחילת פסקה, אלא המשך של הפסקה הקודמת [למרות שיש לפניו סימן סוף פסקה]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GOLDRING;1451344:
\r מחפש סימן סוף פסקה, ולכן הוא מוצא כל מקום שיש סימן סוף פסקה שאחריו מעבר שורה כפוי

לעומת זאת ^ מחפש תחילת פסקה - ומעבר שורה אינו מוגדר כתחילת פסקה, אלא המשך של הפסקה הקודמת [למרות שיש לפניו סימן סוף פסקה]

לא הבנתי דברה"ק כנראה. כי לענ"ד מה שיש לפניו סוף פסקה בהכרח הוא התו הראשון בפסקה הבאה.

ממילא כאשר בתור מעבר שורה נוסף הקלידו מעבר שורה ידני, אז חיפוש שלו בתחילת שורה אמור למצוא.
ואכן בפועל מוצא.

אבל לא בכל המקומות!!
ולא מצאתי שום הבדל ביניהם...

• הוסף לסימניות
גולדרינג, ברור שיש הבדל במהות. השאלה למה יש הבדל בפועל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1451342:
חידוש מעניין!
בדקתי ^. וראיתי שפסקאות שיש בהם רק \n הוא לא מוצא.
צריך ללמוד את זה.

נכון גם החיפוש הזה:
.
לא מוצא מעבר שורה ידני, ולא אנטר כך שזה עצמו לא כל כך פלא.
ש^. לא מוצא דבר בפסקה שכולה מעבר שורה ותו לא. הרי אין מענה לנקודה. אבל כאשר אני בפירוש מחפש מעבר שורה הרי הוא כן מוצא אותו, ולכן החיפוש ^\n הוא תקין. ואכן החליף כמו עשרות מקומות. אבל.. לא כולן.

מצורף דוגמה קצרה שהעתקתי (בשיכול אותיות) מהמסמך

קבצים מצורפים

• דוגמה.zip
    KB 523.8 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
אתגר מעניין אליעזר, אהבתי מאוד.
נראה שיש קונפליקט בין 2 תווי המיקום (\n הוא כנראה תו פקודה, ו^ תו מיקום)
אגב, אני חושב שאם תרצה נוסחה, זה יוכל לעבוד עם Control.
לא ישבתי על זה מספיק זמן, אבל אתה כבר תמצא את הדרך הנכונה של החיפוש.
קוד:
^[[:control:]\r]??\n

• הוסף לסימניות
אינני יודע מדוע לפי דבריך חלק הוא מוצא וחלק לא.
אני כן יודע שבתוכנה מוגדר שמעבר שורה כפוי הוא תמיד תמיד חלק מהפסקה הקודמת [וזה חל גם אם יש לפניו סימן סוף פסקה]. ולכן אני מתפלא שבחלק מהמקומות הוא כן מוצא.

האמת שעכשיו ראיתי שכשיש מעבר שורה כפוי שאחריו מעבר שורה כפוי - את השני הוא כן מגדיר כתחילת פסקה, מעניין מאוד למה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1451451:
למה לחפש בגרפ ולא חיפוש רגיל?

מתוך הרגל. זה יותר נח.

רבי גולדרינג. אני לא מצליח להבין כונתך...
בוודאי זה חלק מהפיסקה. מדובר שזה התו הראשון בה ויש לפני כן אנטר. וזה בדיוק מה שחפשתי...

רבי נתן תודה על הנוסחה. אנסה להבינה בהמשך היום בע"ה. מעולם לא יצא לי שימוש בחלק הזה של התוי חיפוש.

תודה

• הוסף לסימניות
ההגדרה בתוכנה היא שמעבר שורה כפוי תמיד מוגדר חלק מהפסקה הקודמת, ולכן אפילו שיש אנטר קודם, חיפוש מיקום של תחילת פסקה לא ימצא אותו....
החידוש שראיתי בעקבות דבריך, זה שכאשר יש פעמיים [או יותר] מעבר שורה כפוי, לאחר אנטר - לפעם השניה כבר התוכנה מתייחסת כפסקה חדשה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה