מידע שימושי עבודה בסביבה מאתגרת מבחינה רוחנית

• הוסף לסימניות
טיפ לבנות
לא לחשוב שאם אני צנועה ועם כיסוי ראש לא יהיה נסיונות עם גברים
אני לא שמה איפור ובושם והכי נראה שאני חרדית ואני לא מסתכלת אפילו לכיוון גברים ובכל זאת הם מנסים לדבר איתי
להיות ממש חזקות וללמוד הלכות שקשורות לנושא
אצלנו בעבודה יש גם ערבים לכן שאלתי רב אם מותר להשתמש במקירו ה "חלבי" וה "בשרי" והתמי 4
אני לא השתמשתי עד שהרב ענה לי
הרב אמר שמותר במים החמים ובנס סוכר חלב וכד', ובמיקרו אסור רק אם ממש חייבים אז לאטום עם שקית
כל רב ואיך שהוא פוסק
ראיתי בעבודה "חרדיות" שמשתמשות חופשי במיקרו ועוד דברים שהם יותר מרשות לעצמם
לא ללמוד הלכות מאחרים, לשאול דעת תורה

• הוסף לסימניות
במיקרו אסור רק אם ממש חייבים אז לאטום עם שקית
שאלתי היום את בית ההוראה "אהבת שלום"
לנו בעבודה יש 3 מיקרוגלים- על אחד כתוב שהוא לא כשר ועוד שתיים לחלבי ובשרי אבל אין אף אחד שבודק אם הערבים משתמשים רק בלא כשר.
הרב אמר שמותר להשתמש במיקרו כשעוטפים את האוכל ב3 כיסויים אטומים.
אין הבדל בהלכה בין ספרדים לאשכנזים.

• הוסף לסימניות
עוד משהו חשוב שלי עזר מאד -
תצאי מנקודת הנחה שאת נסיכה.
נסיכה לא מדברת עם כל אחד, לא מתערבת בכל החבר'ה, לא אוכלת עם כולם.
כשהיא מדברת עם מישהו זה בצורה מכובדת ועניינית.
(לא מתנשאת - כי היא כבר מכובדת בפני עצמה. לא צריכה כבוד מהסביבה.)
אם תבואי בגישה הזו - ככה גם יגיבו לך חזרה, ממקום מכבד ומעריך ולא מחפש קשר אישי.
אני מדגישה את זה כי לפעמים ההתנהגות המרוחקת יכולה ליצור הרגשה מסכנה ומנודה ולפעמים אפילו מחוקה.
וזה מה שבעיקר יוצר את הסבל ואת השחיקה - וממילא קשה יותר לעמוד בזה.

• הוסף לסימניות
לפנות לגברים בלשון רבים
אולי נשמע מגוחך לפעמים
אבל אם מקפידים על זה זה יוצר מרחק.
(כשממש לא מתאים לפנות כך אני משתדלת להפוך את הפעולה לשם פעולה או לפעולה סבילה. למשל: במקום "מתי שלחתם את המייל?" אני שואלת "מתי המייל נשלח?" או "מתי היתה שליחת המייל?")
יש גברים, שפשוט לא קולטים מה את רוצה מחייהם, ומחפשים את מי עוד את כוללת במילה "אתם"

אצלנו בעבודה- מקפידים לכנות רק בשמות משפחה- זה הוראה כללית, והגברים החילוניים בהחלט מכבדים את הנוהל, הגם שצוחקים עליו מידי פעם

• הוסף לסימניות
יש גברים, שפשוט לא קולטים מה את רוצה מחייהם, ומחפשים את מי עוד את כוללת במילה "אתם"

אצלנו בעבודה- מקפידים לכנות רק בשמות משפחה- זה הוראה כללית, והגברים החילוניים בהחלט מכבדים את הנוהל, הגם שצוחקים עליו מידי פעם
עליהם בדיוק דיברתי בהמשך.
כשהפניה בלשון רבים מגוחכת או לא לעניין - אז אני משתמשת בשיטה שכתבתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה