עבודה ברינה

• הוסף לסימניות
בס"ד

לא סולחת למורה מרים, שמעתם, לא סולחת לה.

המורה מרים המורה המהוללה שכל הבית ספר מושתת ועומד עליה, המורה שמעריצים אותה מכיתה ג' ועד ח' .. המורה שהאמהות חולמות עליה והכי הכי חשוב שהיא המחנכת של טובי שלי.

אני מרגישה אליה קשר ישיר חם ואוהד, כי מי אם לא אני עונה יום יום על שאלות בתורה?!

מי אם לא אני, אמתכם הנאמנת, פותרת תרגילים בחשבון?! שלא לדבר על עלים צהובים שאספתי בסתיו ונוצה שהדבקתי במחברת נושא, אני כ"כ פגועה ממנה, ומעשה שהיה כן היה.

"איזה כיף עוד מעט חנוכה" אמרתי לעצמי והתחלתי לפזם בזיופים קלילים שיר ילדים עתיק.

"למה את כל כך שמחה?!" שואל בעלי. בטח שהוא שואל כי בזמן שהוא לומד בכולל אני יושבת ולומדת למבחנים, פותרת תרגילים ואפילו מחברת חיבורים.

"כי סוף סוף טובי יוצאת לחופש, נמאס לי כבר מהשיעורים האלו, אין לי כח עוד לעבודות, מבחנים ושיעורים. חופש של שבוע ככה, יהיה לי מצויין" אמרתי. הוא המהם משהו לא כ"כ ברור על נשים שבלימודים רוצים חופש, ובחופש צועקות הצילו ועוד כל מיני דברים מפוהקים כאלו.

באותו יום חזרה טובי עם שעורי בית בצורת עבודת הכנה ביהדות, אין ספק הבחורה שלי גדלה, בהתלהבות יתרה אמרתי לה "יופי, בואי נפתח ספרים, נכתוב מאמרים, אפילו שיר אני אחבר לך".

הנושא היה סולידי ביותר "אהבת ישראל". הסתערתי על חומר, בשעה שילדתי עצמי ובשרי קפצה בחבל. בליתי בספרייה שכונתית, כשבתי מחליפה מדבקות. כל זה לא הפריע לי. אני אוהבת לעשות עבודות ביהדות.

"דבר ראשון שיר" הסברתי לטובי, והיא כמו אוטומט מהנהנת לי בראש. התרגלה הבחורה שאני מכינה לה שעורי בית אז מה איכפת לה שיהיה שיר.

אהבת ישראל

כך ציוה הקל

אלוקי קל אמונה

תן לנו אהבה ברינה

שיאהבו כל ישראל

ואז בטוח יבוא גואל

כי אין כמו אהבת ישראל

אז "שים שלום על ישראל".

שיר חזק, אין מה לומר. כתבתי סיפורים, העתקתי מאמרים, מצאתי תמונות (שילמתי על כל אחת שקל).

הקלדתי את הכל אצל גיסתי ו... העבודה יצאה מושקעת במיוחד. ביום שטובי הגישה את העבודה לא הצלחתי לעשות כלום בבוקר, הלכתי מהדלת לסלון ומהסלון לדלת עד שהצדיקה שלי נכנסה.

"נו, מה היא אמרה?!"

"שהנעליים שלי בסוף כן יפות" עונה לי הדרדקית.

"מה?!" אני שואלת ומפחדת שקרה לה משהו לבכורה שלי.

"דינה אמרה שהנעליים שלי כן יפות". (דינה זאת מלכת הכיתה הבלתי מוכתרת שלהן).

"מה המורה אמרה לך על העבודה, אה?!"

"כלום", חד וחלק. שתקתי. אחרי שבוע היא החזירה אותה בפנים חתומות, פתחתי, תאמינו לי שרעדו לי הידיים, אני זוכרת את עצמי בבי"ס פותחת את העבודות שלי והמורה בעט דיו אדומה (איפה משיגים אותו?!) כותבות "רעיון מקסים" "נפלא" "פירוש עמוק" "מקורי" וכו' וכו' ובסוף העבודה ציון פלוס כמה מחמאות אישיות ואין דומה ציון לציון, ואין דומה הערה להערה. פתחתי את העבודה ועד העמוד האחרון לא היה כתוב מאומה. בדף האחרון היה מוצמד דף מוקלד אחוז אחוז היטב בסיכת משרד.

תלמידה יקרה, "וכאשר תקום מן הספר תחפש בו אשר למדת..." "לא המדרש עיקר אלא המעשה"

בכל הכבוד, מורתך.

לטובי זה לא מפריע, היא משחקת חבל, אני יושבת מתוסכלת. אבל מצד שני אני מבינה אותה, למי יש כח לקרוא 30 עבודות ביהדות?! אבל על דבר אחד אני לא סולחת, לפחות שהייתה נותנת מילה על השיר, נכון שהוא מיוחד?!

• הוסף לסימניות
השיר - סוף!
תודה שחייכת אותי ביום סער.
חייכת אותי גם בים סועררר של חורף.
ועל כך אתגמל אותך בשיר
מעלה כתבה לפרוג
מנסה להרגיש אתרוג
יוצאת עלובה כערבה

שקט בקהל, דממה.

לייק שניים ושלושה
פתאום הודעה חדשה!!,
לא תגובה עבשה יבשה

@ארבע מחייכת בזכות הכתבה

• הוסף לסימניות
אוהבת את ההומור שלך. יש בו משהו מרענן ואחר.

• הוסף לסימניות
מעלה כתבה לפרוג
מנסה להרגיש אתרוג
יוצאת עלובה כערבה
שקט בקהל, דממה.
לייק שניים ושלושה
פתאום הודעה חדשה!!,
לא תגובה עבשה יבשה
@ארבע מחייכת בזכות הכתבה
סליחה על הנוקדנות, אבל זו לא כתבה. זה טור.

אה, והטור מעולה.

• הוסף לסימניות
ואני ממש אבל ממש אוהבת שאת מחמיאה לי

• הוסף לסימניות
סליחה על הנוקדנות, אבל זו לא כתבה. זה טור.

אה, והטור מעולה.
חיכיתי למוסר בעניין הדקדוק.
ו...אם זה תחביר אז שיהיה.
כי אין לי מושג לאיזה קטגוריה זה שייך

• הוסף לסימניות
מאיפה את מייצרת את הסיטואציות האלו?
את מעבירה לי אותן כאילו את ממש חייה את זה.
אבל מהתרשמות שטחית,
לא מאמינה שאת מכינה לבנות שלך שיעורים...
הטור הזה באמת גורם לחייך...

• הוסף לסימניות
מקסים
יש כאן יותר ממסר אחד. והוא כתוב יחסית לא מידי מוחצן.

• הוסף לסימניות
אז גילוי נאות...
זה נכתב לפני עשר שנים. [ומעט שוכתב שיתאים להיום]
כתבתי תחת שם של משהי מסויימת, מתוך נקודת מבטה. פורסם בעיתון מקומי קטן
היות והתעורר בי רצון לכתוב שוב פעם טור שכזה אני מנסה את כוחי שוב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

סיפור בהמשכים ביקשתי לבחור
"ש-לום!" מבלי לראות את שרה, אני שומעת שהיא מרוצה. כמה שניות אח"כ ראש שחרחר נדחף למטבח ואחות קטנה מבררת, להוטה: "איפה אמא?"
"אצל סבתא", אני עונה לה בנחת. מכירה את אחותי, מסרבת להתרגש מחיפושית כלואה בקופסת אכסון או מעשה בחתולה שחדרה לחצר בית הספר. "איך היה היום בבית הספר?" אני שואלת בכל אופן, אחות נהדרת שכמוני.
הילדונת חוככת בדעתה; אני יכולה לשער שהיא כמהה לספר לאמא את החדשות המסעירות, אבל סבלנות מעולם לא היתה ממעלותיה...
"המורה יהודית", היא לוחשת הישר לאזני כעבור רגע, "אמרה לי שכל הכבוד שאני כ"כ צנועה! היא אמרה שאני נראית ממש בחורה". היא מסיימת בהתרגשות.

אני סוקרת אותה במבט זר: בת שמונה שנראית בחורה. צדקה המורה שלה. בחצאית כפלים ארוכה בהרבה משל חברותיה, בחולצה שגדולה ממידתה. מבטי מתרומם, מדלג לצמה מבולגנת. אי אז, כמה שעות אחורה, סֵרקה אותה אמא.

שרה מחכה, אני קולטת פתאום. מתאמצת להעלות חיוך ומכריזה: "את ילדה צדיקה ומתוקה!" במילים הספורות הללו אני מכניסה את מלוא אהבתי. מחכה עד שהיא פונה לחדר בדילוגים ומניחה לחיוך לנשור מפני.
המורה יהודית, אני נאנחת בתסכול. לא יכולת להחמיא לה על השער המושקע שציירה למחברת תורה? ומה עם המבחן המצוין בחשבון?
הרהורון חצוף חולף בראשי, נאבק על זכותו להשמיע קול:
את הבנות שלך, המורה יהודית היקרה, את לא מלבישה ככה. הן מופיעות בבית הספר בסרפנים יפהפיים, בנעלי מותג ובסרטי שיער תואמים.
אני נבהלת מעצמי. ילדה טובה שכמוני, לא אחת שמתחצפת למורות, גם לא במחשבה.

'די רחל', קולו של אבא עולה בי, בטוח בעצמו, 'אנחנו לא עובדים את המורה יהודית, ואפילו לא את רב בית הכנסת. זה אנחנו, מולו יתברך. וזהו.'
קולו של אבא מהדהד בתוכי בעוצמתו הטבעית, ואני מוצאת את עצמי מהנהנת בצייתנות למטבח הריק.

אשמח מאוד לתגובות מכל סוג שהוא, כאן:
ביקשתי לבחור // נספח
 תגובה אחרונה 
אני אוחזת את ההגה בין ידיי המזיעות, מנסה לייצבן למרות החלקלקות באזור.
מגרד לי בקצה האף.
ממש.
משאת נפשי כרגע היא לחכך את אצבעותי קלות באפי.
הייתי מוכנה למכור גם שלום עולמי תמורת הזכות לתת גירודון אחד פצפון בכיוון החוטם.
מנסה לקמט אותו קצת, אולי התחושה תעלם.
היא לא, רק מתגברת.
עיניה של המורה נעוצות בי, גורמות לפלגי מים לנטוף לתוך צווארוני.
נראה לי שחם לי, לא, בעצם קפוא לי, בעיקר באצבעות הידיים.
המזגן מכוון ישירות אליהן.
מותר להזיז אותו?
הכביש מתגלגל מתחתי, כל רכב המגיע בנתיב מולי הוא תאונה פוטנציאלית, מרגישה אופטימית מתמיד.
המורה מפטפטת משהו על איתותים וזכויות קדימה, אני מתלבטת אם היא מתכוונת אלי או מכריזה עובדות לחלל האוויר החנוק גם ככה, יותר מידי בושם.
למה היא שמה את הבושם הזה למען השם? יותר מידי מתקתקות בפחות מידי מטרים מרובעים.
כתפיי מזדקפות, אני אתפוס אומץ ואקח אחריות על החיים שלי! ידי נשלחת לעבר פתח יציאת המזגן, הרכב סוטה כמה מילימטרים ימינה, אני יכולה להתנגש במכוניות חונות!
טראח, שוברת את ההגה שמאלה, הצרחה של המורה מפלחת את אוזני ומזרימה בגופי אנדרנלין, או שמא זה המבט המבוהל של הנהג שבא ממול?
רגלי לוחצת בעוצמה על הברקס, שתינו עפות קדימה, מזל שאנחנו חגורות, בטיחות זה חשוב.
היא מיישרת את משקפי השמש תוך רטינה, "אמרתי לך שזה רחוב צר וצריך להאט, ומומלץ לא להרוג את כולנו בדרך".
אני מהנהנת בהתנצלות.
"תמשיכי ליסוע" מסמנת לי בידה, כנראה שמשחק עם מלאך המוות זה דבר שבשגרה עבור מורי נהיגה.
אני לוחצת שוב על הגז, מקפצת לי כמו עז הרים ממוצעת מעל הבמפרים, וישרה כמו סרגל של ילד בכיתה א' אחרי ששיחקו בו 'משוך בחבל'.
השיעור מסתיים לבסוף, כל גופי דואב, כתפיי תפוסות, אצבעותיי אדומות ממאמץ.
הטלפון שלי מצלצל, אני עונה.
"נו, איך היה השיעור?".
חיוך עולה על פני "נהדר, בצ'יק אני עוברת טסט".

כמובן שלא מתיימרת להגיע לקרסולי
@הווה פשוט , אך הקטע נכתב בהשראת קטעיו המעודדים כל לומד נהיגה באשר הוא
אם המורה בנימין היה מודע להשפעה האדירה והאבסולוטית שיש למילותיו על הקהל, היה שוקל לעשות הסבה לתפקיד שיבטא יותר את הכושר הרטורי הנדיר שלו.

אבל הוא לא היה מודע לכך, ולכן עמד בכיתת לימוד חנוקה וקטנה, ובזבז את קולו כדי לנאום בפאתוס בפני קומץ תלמידים.

הוא הסביר להם בקולו העמוק על חשיבות האיזון וההליכה בדרך האמצע, בשביל הזהב. "יש המלצה בדוקה לשבירת מידה רעה", אמר כממתיק סוד, "לעקם אותה לגמרי ולהיות קיצוניים בכיוון הנגדי, וכך להתיישר". בתור אמצעי המחשה, עשה שימוש ידידותי בסרגל שנועד להכות ידיים סוררות. כמה ילדים פלטו אנחת רווחה שקטה. נראה שהסרגל יצא מכלל שימוש.

"האמינו לי, הוא עוד יתיישר", צינן המורה בנימין את ההתלהבות, "רק צריך לעקם אותו לצד השני".

הוא ביקש מהתלמידים שיכתבו על פתק מידה רעה או הנהגה שלילית שהם מעוניינים לשנות, והביט בשביעות רצון בפתקים שהחלו להיערם על שולחנו.

"ואל תגידו – נשתנה עוד חודש, עוד שנה..." הניף המורה את הסרגל בדרמטיות, "מחר, על הבוקר אתם לוקחים את עצמכם בידיים, ומעקמים בקיצוניות את המידה שבחרתם!"

הילדים הביטו בו ברצינות תהומית, והנהנו בעיניים בורקות.

בבוקר למחרת, כשנכנס המורה בנימין לכיתה, גילה שהיא ריקה מאדם.

הוא תופף בעצבנות בסרגלו, והמתין.

כעבור שעות ארוכות, החלו התלמידים להיכנס לכיתה בזה אחר זה, חבולים וסתורים.

"מה קרה לכם?" שאל בזעזוע את התלמידים המרוטשים, "ולמה הגעתם רק עכשיו?"

כולם החלו לדבר בבת אחת, והמורה בנימין בקושי הצליח לעשות סדר בבליל הקולות הגועשים.

נתן היה הראשון שקיבל את רשות הדיבור. "כשצחצחתי שיניים הבוקר, לחצתי חזק מידי על השפופרת, ויצאה כמות גדולה משחה..."

"ובגלל זה הגעת רק עכשיו?" שיסע אותו המורה.

נתן הסמיק והשפיל את ראשו. "פעם הייתי פזרן מידי... והרי המורה אמר ש..." הוא התנשם, "אתה יודע כמה זמן לוקח להחזיר את המשחה לשפופרת דרך חור קטן כל כך? ואחר כך אמא שלי גם אמרה לי למרוח קרם ידיים..."

"ואני איחרתי", התוודה איתן, "כי בירכתי לשלום כל אדם שעבר ברחוב. לא תאמינו כמה אנשים עוברים ברחוב אחד! וכמובן, גם כשהשיחה החלה להתפתח, התאמצתי להישאר נחמד. מה לא עושים בשביל לשבור את הרוגז..."

"אני איחרתי כי יש המון קבצנים בדרך מהבית שלי לכיתה", אמר איצי, "אתם יודעים כמה זמן לוקח לעבור בין כולם בשביל לשבור את הקמצנות? וכשנגמר לי הכסף, הייתי צריך למצוא דרכים יצירתיות להשיג עוד..."

ירחמיאל, שעד היום ראה מקרוב מקלחת פעם בעשור, ישב על מקומו, מדיף ניחוח רענן. בגדיו היו נקיים מרבב, מגוהצים למשעי. את פניו כיסתה מסיכת היגיינה הרמטית, ידיו היו עטויות כפפות, ואלכוג'ל אימתני בצבץ מתיקו. 'מעניין', חלפה מחשבה מהירה בראשו של המורה, 'הייתי בטוח שהוא מתולתל במקור'.

יאיר, שאמש עוד היה גאוותן יהיר, החליט לאמץ את דברי הרמב"ן ולא להביט בפני אדם כשדיבר עמו. הוא צעד לבית הספר בראש מושפל ומהר מאוד נתקל בעוצמה בעמוד בטון, ונפל מעולף על אם הדרך.

דובי, העצלן הכבד והגמלוני, החליט לרוץ כל הדרך לכיתה. כשנחבט גם הוא בעמוד הבטון והתעלף על גבי חברו, הנחיתה שלו לפחות הייתה רכה יותר.

צבי הפזיז והנמהר, החליט ללכת במתינות וברוגע, צעד צעד. להביט בכל עשב ולבחון כל עלה, ולהרהר במשמעויותיהם העמוקות לחיים. כשהגיע לעמוד בטון מסוים, ונתקל בשני עצמים דוממים לצידו, נוסף לו עוד חומר מעניין רב למחשבה.

המורה בנימין הביט בזעזוע במה שעולל לתלמידיו, והתלבט כיצד להגיב.

לבסוף, ניסה להסביר להם שיש לכבד את דבריו של המורה, אבל לא לקחת אותם רחוק מידי, לאבד פרופורציות. לא לנהוג בהתבטלות כה גמורה ולאבד את העצמיות.

למחרת, שוב מצא המורה בנימין כיתה ריקה.

הוא שחרר אנחה עמוקה, ופנה להתעלל בסרגל שלו.

חלפו שעות, ימים, שבועות וחודשים, הסרגל הפך לגוש מתכת בלתי מזוהה, והתלמידים טרם הגיעו לכיתה.

'שוב הסיפור של אתמול?... הם לא הפנימו מה שאמרתי להם?!' התפלא.

לפתע הבריק הברק במוחו.

הם כן הפנימו. הפנימו יותר מידי.

הוא נזף בהם על ההתבטלות המוחלטת שלהם למורה, וכעת הם בעיצומה של פעולה קיצונית נגדית. הם לא יתבטלו יותר לשום מורה באשר הוא. לא יפקדו לעולם אף מוסד לימודי.

פעם, המורה בנימין לא היה מודע להשפעה האדירה והאבסולוטית שיש למילותיו על הקהל. כעת כבר כן. הוא קיפל ציוד, ונפרד מהכיתה החנוקה והקטנה וממשכורת הרעב.

כיום, הוא עוסק בפוליטיקה להנאתו, משתעשע במוצא פיו במדינות רבות ובמיליוני אזרחים. הוא מכניס משכורת לא רעה בכלל, ועושה הרבה כבוד וגאווה למשפחת נתניהו.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה