עדות המזרח | לוביא

• הוסף לסימניות
משהו מעדות המזרח יכול לספר לי מה נוהגים לאכול בסימן לוביא בראש השנה?

תודה

• הוסף לסימניות
רוביא - שועית ירוקה?

• הוסף לסימניות
אין מנהג לאכול אבטיח או בננה?

• הוסף לסימניות
זה בדיחה, נכון?

• הוסף לסימניות
בננה אוכלים יהודי צרפת כי בצרפתית זה דומה לbonne annee= שנה טובה.

• הוסף לסימניות
רוביה = לוביה = שעועית
ועליה מברכים שירבו זכויותנו ותלבבנו (ויש המוסיפים ותשעשענו)

• הוסף לסימניות
grn האם יהודי צרפת אומרים איזה יהי רצון על הבננה?

• הוסף לסימניות
ובאמריקה אוכלים סלרי,
כדי שהsalary (משכורת) תגדל....
(:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שירונית;630809:
grn האם יהודי צרפת אומרים איזה יהי רצון על הבננה?

אני לא צרפתיה במקור. הרב ויא מביא את הדברים בשיעורים שלו.

• הוסף לסימניות
יש רוביא ויש לוביא.
רוביא- שומשום.
לוביא- שעועית.

ולכל מי שחשב שזה בדיחה שיפתח את סדר ר"ה בסידורו של הרב מזוז. יש שם עוד המון סימנים שאפילו אצל המרוקאים לא נוהגים אותם... יש שם לב, ריאה ועוד... (דווקא מעניין...;))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;630862:
יש רוביא ויש לוביא.
רוביא- שומשום.
לוביא- שעועית.

ולכל מי שחשב שזה בדיחה שיפתח את סדר ר"ה בסידורו של הרב מזוז. יש שם עוד המון סימנים שאפילו אצל המרוקאים לא נוהגים אותם... יש שם לב, ריאה ועוד... (דווקא מעניין...;))

רוביא-שומשום???????אני לא בטוחה!!!

• הוסף לסימניות
רוביא ולוביה זה אותו דבר ציטוט מויקיפדיה:
רוביא
ביחס לרוביא קיימים זיהויים רבים מאוד. הזיהוי המקובל ביותר הוא מין של שעועית הקרוי בערבית "לוביה". לעומת זאת, רש"י מזהה אותה עם התלתן אלא שכוונתו כנראה לתלתן המשנאית שהיא בעצם צמח החילבה ובהתאם לשיטה זו נהוג אצל יהדות תימן לקחת חילבה[12]. בתשובת רב האי גאון באוצר הגאונים[13] היא מזוהה עם פול המצרי, ויש אף מיהודי צפון אפריקה שנוהגים לאכול פול ממש[14] אך הרשב"ץ בחידושיו לראש השנה[15] מזהה את הפול המצרי הנזכר עם המין הנקרא בערבית "לוביא", וכפי שכתבנו לעיל - זהו הזיהוי הנפוץ. יש המזהים אותה עם השומר ויש עם השומשום[16]. יש שנהגו לאכול כרוב בראש השנה והציעו טעם למנהג אכילת הכרוב בזיהוי של הכרוב עם הרוביא, אך ככל הנראה אין לזיהוי זה על מה שיסמוך, וייתכן שהמנהג נובע מטעמים אחרים[17
ואתם רציניים לגבי הבננות והאבטיח?? נכון שיש עוד סימנים שלא כולם נוהגים לאכול אבל על אבטיח ובננה מעולם לא שמעתי....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;630862:
יש רוביא ויש לוביא.
רוביא- שומשום.
לוביא- שעועית.

ראשית - רוביא ולוביא חד הם, שעועית (אצלנו זה שעועית ירוקה עם ה"תרמילים" שלה).

ויש הבדל מהותי לדעתי בין אבטיח ללב או ראה, את לא חושבת?
שמעתי גם על כליות, לשון ועוד, נראה לי שזה מנהגם של התוניסאים.

חוץ מזה איזה אבטיחים מוצאים בדיוק בתחילת הסתיו? נשמע מוזר...
הדבר היחיד שעלה לי לראש זה שבחלק מהספרים יש איור בקערה כמין אבטיח אבל זו בעצם דלעת שחלק אוכלים אותה בסעיף של קרא כמדומני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;631117:
ראשית - רוביא ולוביא חד הם, שעועית (אצלנו זה שעועית ירוקה עם ה"תרמילים" שלה).

ויש הבדל מהותי לדעתי בין אבטיח ללב או ראה, את לא חושבת?
שמעתי גם על כליות, לשון ועוד, נראה לי שזה מנהגם של התוניסאים.

חוץ מזה איזה אבטיחים מוצאים בדיוק בתחילת הסתיו? נשמע מוזר...
הדבר היחיד שעלה לי לראש זה שבחלק מהספרים יש איור בקערה כמין אבטיח אבל זו בעצם דלעת שחלק אוכלים אותה בסעיף של קרא כמדומני.
לגבי הרוביא והלוביא- באמת צריך לחקור את כל חילוקי המנהגים ומאיפה השתרשו. בכ"א אצל סבתי אוכלים רוביא ולוביא- ויש להם גם ברכות שונות. (אם אני זוכרת טוב: רוביא- שירבו זכויותינו. ולוביא- שתלבבנו או משהו דומה...)
לא אמרתי שאין הבדל בין אבטיח ללב וריאה... רק אמרתי שזה מעניין לקרוא את הסדר שלהם. (ואם כבר אמרת הבדל, באמת למי שנוהג לאכול רק תפוח בדבש כמעט שאין הבדל בין לב או אבטיח שניהם אותו הדבר...)
ונראה לי שמי שאמר אבטיח- אמר את זה בצחוק. לגבי הבננה- שמעתי צרפתים שאוכלים את זה. אבל לא בתור "מנהג" אלא בתור סימן טוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;631143:
לגבי הרוביא והלוביא- באמת צריך לחקור את כל חילוקי המנהגים ומאיפה השתרשו. בכ"א אצל סבתי אוכלים רוביא ולוביא- ויש להם גם ברכות שונות. (אם אני זוכרת טוב: רוביא- שירבו זכויותינו. ולוביא- שתלבבנו או משהו דומה...)
אצלנו אוכלים את הלוביא/רוביא ואומרים "שירבו זכויותינו ותלבבנו".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;631178:
אצלנו אוכלים את הלוביא/רוביא ואומרים "שירבו זכויותינו ותלבבנו".

גם אצלנו,
ואכן רוביא ולוביא זה אותו הדבר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה