מצלמות עדשות וציוד טכני עדשה

• הוסף לסימניות
מישהי יכולה להסביר לי מה ההבדל בין עדשת 50 ל85?
ומה עדיף לקנות לצילומי חוץ?

• הוסף לסימניות
85 מאוד טובה לצילומי חוץ ב50 אני משתמשת לסטודיו
אם מתחילים עם ה85 ומתרגלים למרחק[לאמשמעותי כ''כ לדעתי] זה שווה את התוצאה

• הוסף לסימניות
שימי לב אם את על מצלמת קרופ או פול פריים
כי אז זה כמעט אותו דבר וכמעט ואין הבדל----

• הוסף לסימניות
ממליץ מאוד את ה50 אחרי התנסות בשתיהן. איכותית מאוד ביחס למחיר, לא נופלת לדעתי מה85 טפחות צריך לתזז בגלל המרחק

• הוסף לסימניות
אם את רוצה תפני אלי למייל Brachasi3111 @. Gmail.. Com אני עושה קבוצת רכישה ממש זולה לעדשה 50 מ"מ 1.8 של קנון כולל פילטר שעולה 90 ש"ח ב417 שזה יוצא עדשה ב330 מחיר יותר זול מזה אין סיכויי שתמצאי

• הוסף לסימניות
ממליצה לא לקנות עדשה לפני שמבינים את המשמעות של התוצאה
של העבודה במרחקים השונים
אחרי שמבינים את הטכניקה אפשר לקבל החלטה נבונה

• הוסף לסימניות
יש לי את שניהם
וצילמתי בשניהם באותו מקום וכו'
ה 85 עוקפת.... היא לא סתם עולה פי 3

• הוסף לסימניות
אם יש לך מצלמה פול פריים אז לא צריך להתרחק הרבה
אם יש לך מצלמת קרופ אז צריך להתרחק יותר מאשר עם מצלמת פול פריים.
אני מצלמת עם עדשה 135 קבועה ואני לגמרי התרגלתי לקטע של המרחק...
היא שווה את התוצאות

• הוסף לסימניות
לפי התשובות למעלה, צריך לערוך הצבעה על 85MM לעומת 50MM. רק רותי המניק כיוונה שיש הבדל פיזי שצריך להבין.
בקצרה:
העדשה מרכזת את האור שמול המצלמה אל החיישן שבתוכה. כלומר, כל עדשה מכניסה פנימה את האור בצורה שונה.
העדשה נמדדת במ"מ שהם רמז לזוית הראייה של העדשה.
עדשת 50 מ"מ יותר רחבת ראייה מאשר 85מ"מ.
ומכאן לתוצאות:
עדשה רחבה יותר (מס' ב-מ"מ קטן יותר) גורם לעיוות גדול יותר של התוצאה. 50 מ"מ נחשב כעדשה נורמלית, מעין ראיית האדם. בצילום פורטרט למשל, ב-35 מ"מ המצולם יראה יותר "נפוח". ב-85מ"מ המצולם יראה כ"רזה" יותר.
מבחינה זו ההבדל בין 50 מ"מ ל-85 מ"מ הוא זניח יחסית.אומנם

המספר במ"מ גם מרמז על מקדם ההגדלה של העדשה. 85 מ"מ מקרבת יותר מאשר 50 מ"מ ולעומתן 35 מ"מ מרחיקה יותר.
לכן, אם לדוגמה נרצה צילום ראש, נצטרך עם עדשה 50 מ"מ לעמוד קרוב יותר מאשר עם 85 מ"מ. כדי לקבל את אותה התוצאה.

הבדל נוסף הוא טשטוש הרקע (עומק שדה). אומנם התוצאה מאוד תלוייה במפתח הצמצם בעדשה, אך נניח צמצם זהה. כאן לעדשת 85 מ"מ יתרון בטשטוש חזק יותר.

משקל ומחיר:
עדשת ה-50 מ"מ מיוצרת במגוון איכויות. ולכן בקנון ניתן להשיג עדשת 50 מ"מ באיכות בנייה נמוכה יחסית, מפתח צמצם גדול מאוד אבל במחיר מאוד נח. זו ההצעה של ברכה סיטון. המשקל של העדשה נמוך מאוד.
מנגד, עדשת ה-85 מ"מ בנוייה איכותית במקום גבוה יותר בדר"כ. לכן, המחיר גבוהה יחסית, משקל העדשה גבוה יותר.
וכשיוצאים החוצה, או שמים את המצלמה על גימבל וכד', יש משמעות גבוהה למשקל הכולל --> מצלמה + עדשה ואולי גם + פלאש.

לסיכום:
למה את צריכה את העדשה?
לצילום חוץ, צילום אורבני וצילומי קבוצות גדולות היה כדאי לחשוב על צילום ברוחב גדול יותר ולעיתים ללא יכולת לזוז הרבה אחורה. במצב זה עדיף עדשת 50 מ"מ. בצילום וידאו, כנ"ל, מעדיפים זוית ראייה רחבה יחסית וקבועה. מאחר והעדשה "מרחיקה" יותר צריך לעבוד עם הרגליים להתקרב ולהתרחק.
בצילומי סטודיו גדול מספיק, עדיף עדשה 85 מ"מ. ושוב, העדשה מאוד מקרבת. צריך עבודת רגליים להתרחק מהמצולם
מחיר: כמה להשקיע עכשו?

והעיקר בהצלחה בבחירה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה