עדשות מגע

• פותח הנושא TIP X
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
לאחר למעלה מעשר שנות לבישת עדשות מגע רכות חודשיות, הובהר לי כי גרמתי לעיני נזק בכך שלבשתי אותם שעות כה רבות ביום.:( אצטרך לחזור למשקפיים:cool: ואולי לתמיד.:eek:

לידיעתכם ולטובתכם- יש ללבוש עדשות מגע 10 שעות ביום. במקרי חרום- 12 לכל היותר.

• הוסף לסימניות
עדשות מגע רכות לרוב לא טובות לאף אחד!
יש לקנות רק עדשות קשות שהן נושמות - ואז אפשר ללבוש...
תחשבו בעצמכם זה כמו לשים על העין שקית ניילון ואילו הקשות הן זכוכית שנושמת!

גם לי היתה את אותה הבעיה רק אחרי שהלכתי למומחה ברמת גן - הוא הביא לי טיפות עיניים רציניות וזה הציל אותי! (הראש שלי התפוצץ בגלל העיניים - העדשות הרכות שהיו לי גרמו לי לנזק רציני...)

• הוסף לסימניות
לי הקשות עשו בעיות, זה היה כמו להכניס שני ברזלים לעיניים, אם לא יותר...
כעת יש לי עדות רכות דו בועיות, שיש אפשרות גם לישון איתן כמה ימים בתוךהשבועיים האלו.

מומלץ.

• הוסף לסימניות
עשו טובה.
תפסיקו להכניס זכוכיות ונילונים לעיניים.

• הוסף לסימניות
ובעיקר ברזלים.

מהם הטיפות שהוא הביא לך,מלכי, אולי גם לי יהיה אור בעינים.

• הוסף לסימניות
לכל חובבי העדשות:
אני מבין שזה די מעצבן ללכת עם משקפים, אבל תאמינו לי - אפשר להתרגל. זה ממש לא אסון.

מה שכן, עדשות מגע הינן דקות, וכתוצאה מכך שקופות יותר. נקודה נוספת היא שבחורף אין 'ווישרים' לעדשות המשקפיים. בקיץ הישראלי עדשות המשקפיים מתמלאות באידי זיעה והמשקל העודף הורג אותך ברחוב.
עדשות מגע לעומת זה אוטמות את העיניים, ומייבשות אותן. מה שעלול להוביל להעלאת מספר, לפוקוס פחות מדוייק - צילינדר.

אשר על כן: כשאתם יושבים על המחשב, השתמשו במשקפיים. יש לכם בעיה עם רמת השקיפות? השתמשו בעדשות זכוכית. ברחוב ובחוץ - לכו עם עדשות. כך גם תשנו טוב יותר בלילה, ותרגישו פחות עייפות במשך היום.

אפשר להחזיק גם בעבודה מחסנית עם תמיסה, ולהוריד לפני העבודה.
עיקר הנזק קורה בעת מאמץ העיניים, אז הם מתייבשים יותר. לכן בזמן קריאה או עבודה על מסך - כדאי ללכת על משקפיים.

• הוסף לסימניות
אם כבר בעסקי עיניים עסקינן,
אולי אתם מכירים משהו שמקל על שריטות בקרנית,
זה סיוט, ומול המחשב סיוט כפול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י R.Design;275746:
לי הקשות עשו בעיות, זה היה כמו להכניס שני ברזלים לעיניים, אם לא יותר...
כעת יש לי עדות רכות דו בועיות, שיש אפשרות גם לישון איתן כמה ימים בתוךהשבועיים האלו.

מומלץ.
אם אכפת לך מהעיניים שלך (והרי אנו מבקשים: "שמרני כאישון בת עין") - אל תעזי לישון כשעדשות בעינייך גם אם הרופא הרשה לך. הייתי במיון עיניים ב"שערי צדק" ושמעתי את הרופאים משוחחים בינם לבין עצמם עד כמה שינה עם עדשות - כל עדשות (והם התבטאו בחריפות במיוחד כלפי העדשות המיועדות ללינה כדי שביום יוכלו לראות היטב בלי משקפיים) - הרסנית לעיניים עד כדי סכנת עיוורון.

• הוסף לסימניות
מזדהה עם כל מילה...

אולי יש דבר כזה "עדשות לעיניים רגישות"????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמי;277642:
אולי יש דבר כזה "עדשות לעיניים רגישות"????

יש עדשות לעיניים רגישות ויש תמיסה אורגנית לעיניים יבשות(קמומיל ושאר ירקות).
לאחר הררי הבטחות מצד אופטומטריסט ותיק וידוע רכשתי אך לא הרגשתי הבדל כלשהו מבחינת נוחות ופחות הסתדרתי איתם.
התמיסה יותר נעימה.
זה נראה לי משהו כמו לשכנע אותך להוציא את הכסף(1000 ש"ח), זנחתי אותם לאחר מאמץ של חודש.

רגע, כשאתם ליד המחשב אתם מקפידים על מצמוצים? הענין הזה זניח אצלי כך שהעדשה יכולה לשכון לבטח על שולחן העבודה...

• הוסף לסימניות
תודה על המידע!
נראה לי שפשוט נמשיך לאכול אותה עם הרגילות..

בקשר למצמוצים - אין תקנה... לפחות אצלי ; )

• הוסף לסימניות
עם כל החסרונות שהוזכרו, יש גם מעלה בעדשות מגע, המספר לא קופץ כמו במשקפיים, זה משמעותי מאד במספרים גבוהים.
ההבדל מורגש בעוצמה כשמחליפים ממשקפיים לעדשות ברציפות,,,
הסיבה היא בגלל השינוי בגודל האישון,
לכן הרבה פעמיים במשקפייים סובלים מלחץ תוך עיני,,,
בכל אופן תשארו עם המשקפיים.עדיף מעדשות וכ"ש מניתוחי לייזר למיניהם..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avi media;286750:
עם כל החסרונות שהוזכרו, יש גם מעלה בעדשות מגע, המספר לא קופץ כמו במשקפיים, זה משמעותי מאד במספרים גבוהים.
זה נבדק מדעית?
המספר קופץ עם הגיל ומתייצב כשהעין מפסיקה לגדול.
לאחר שלב זה אין כמעט שום משמעות להרגלי ראייה שיכולים להעלות/להוריד מספר.
שימוש קבוע בעדשות מגע עלול לגרום ליובש בעין, ובשלב מאוחר יותר לצילינדר קל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RCpro;287074:
זה נבדק מדעית?
המספר קופץ עם הגיל ומתייצב כשהעין מפסיקה לגדול.
לאחר שלב זה אין כמעט שום משמעות להרגלי ראייה שיכולים להעלות/להוריד מספר.
שימוש קבוע בעדשות מגע עלול לגרום ליובש בעין, ובשלב מאוחר יותר לצילינדר קל.

עדשות מייצב את המספר לבעיה אחת בלבד - קרטוקונוס.

• הוסף לסימניות
יש עדשות לעינים רגישות.
הן בעיקרון לא מיועדות ספצפית לזה אבל במציאות זה מה שהן.
עדשות night & day ובתרגום עדשות יום ולילה.
במקור הן מיועדות לחודש אחד שבו תישן אתן ותחיה אתן יומם ולילה.
כאשר משתמשים בהן רק ביום, הן עדשות נושמות במיוחד (מעולות לעינים יבשות, מנסיון.)

המלצה נוספות להשתמש בחומרים טובים. כלומר לא חומר אחד שעושה את כל הפעולות...
אלא - או 2 חומרים (אדום וכחול למי שמכיר) שאחד מנקה (חומצה נדמהלי) והשני מנטרל.
או אאוספט / חיקוייו שדורשים מחסנית עדשות עם טבעת מתכת וכו'... (גם עובד כמדומתני על חומצה וניטרול).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RCpro;287074:
זה נבדק מדעית?
.

אינני יודע מה המקור לכך.
אבל כך נאמר לי בזמנו ע"י רופא מומחה.
לי אישית זה עזר בצורה משמעותית.
כמובן שצריך להקפיד על כל הכללים לאוורר את העין כל 6 שעות, לחטות היטב..וכו.

• הוסף לסימניות
צילינדר גבוה

האם משהו מכיר אופטמטריסט מוסמך שיודע להתאים עדשות גם למי שיש לו צילינדר גבוה?האם משהו נתקל בכזו בעיה??(היו לי עדשות רכות אך ראיתי הכל מטושטש כנראה שבגלל הצילנדר...)

• הוסף לסימניות
אני שמעתי מדוקטור מומחה שאנשים הולכים בעדשות רק בגלל שהם רוצים להיות יפים. זה לא עושה שהמספר יעצר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה