עדשת Canon 24-105 mm f/4L

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;1041554:
אני מסכימה איתך לגבי האמור, בתנאי שמצמצמים את המשפט רק לעדשות זום באורך מוקד בינוני. וזו הסיבה שקניתי אותה לאירועים (לחלקים שבהם הכרחי להשתמש בעדשת זום בעלת אורך מוקד בינוני. יעני גם קצר וגם בינוני-ארוך).
אבל בניסוח הנוכחי שלך את ממש ממש טועה. יש המון עדשת פי 10 יותר איכותיות ממנה, שעולות חצי, שליש או שמינית ממנה. כאמור - עדשות פריים. (עדשות ללא זום.)
כל מה שכתבתי מדובר בצילום אירועים , שם ממש קשה להיסתדר בלי זום . את רוב הריקודים אני מצלם ב24ממ עדשת פריים קנון 24\2.8 עולה 1700 דולר ! אני אובד עם פול פריים (קנון 5ד מרק2) לפני שבוע לקחתי מחבר קנון 1דמרק 3(קרופ1.3 ) והיה ממש חסר לי זבית רחבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Micmmi;1041651:
כל מה שכתבתי מדובר בצילום אירועים , שם ממש קשה להיסתדר בלי זום . את רוב הריקודים אני מצלם ב24ממ עדשת פריים קנון 24\2.8 עולה 1700 דולר ! אני אובד עם פול פריים (קנון 5ד מרק2) לפני שבוע לקחתי מחבר קנון 1דמרק 3(קרופ1.3 ) והיה ממש חסר לי זבית רחבה.
נו אז בסדר, אתה עובד כמוני - משתמש בעדשות פריים כשיכול, ובעדשת זום בינונית כשאין לך ברירה.
אבל הבחורה פה שואלת על רכישת עדשה יחידה (ממה שאני מבינה), ולא הוגן לגרום לה לחשוב שזו עדשה מדהימה, כשאתה בעצמך לא חושב ככה. אתה מתייחס אליה כאל עדשת-אין-ברירה, במקרים שבהם עדשות הפריים לא מספיק נוחות לך באירוע דינאמי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;1041655:
נו אז בסדר, אתה עובד כמוני - משתמש בעדשות פריים כשיכול, ובעדשת זום בינונית כשאין לך ברירה.
אבל הבחורה פה שואלת על רכישת עדשה יחידה (ממה שאני מבינה), ולא הוגן לגרום לה לחשוב שזו עדשה מדהימה, כשאתה בעצמך לא חושב ככה. אתה מתייחס אליה כאל עדשת-אין-ברירה, במקרים שבהם עדשות הפריים לא מספיק נוחות לך באירוע דינאמי.
לא , אני לא הסברתי נכון אני דבקה כן משתמש בחתונות רק ב24-105 ואכן בטבח זום כזה (וגם מחיר) אין לה מתחרים!

• הוסף לסימניות
דרך אגב, מי שפתחה את הנושה לא אמרה בשביל מה היא צריחה את העדשה, אחשב היא תגיד שהיא רוצה לצלם ציפורים או מאקרו וכל ויכוח היה לשב :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Micmmi;1041651:

ה 2.8 24 פריים של קנון ממש לא עולה 1700$.
יש כמה גרסאות- האחרונה (המיוצבת ) היא ב700$.

ל24-105 יש גם עיוות (עדשה- לא מרחק) בצד הרחב.

רקודים אני מצלם בדר"כ עם ה16-35.

• הוסף לסימניות
קודם כל עיוות בריקודים זה ממש לא נורא גם כאפשר לתקן בקלות ב Lightroom . ושוב אני אמרתי
ש24-105 עדשה אוניברסלית שמתאימה למחיר שלה. בו נעשה סדר: עם צריחים זום יש שלוש אופציות
24-70\4 מחיר 6.500 ש"ח
+ קלה
- קצרה
- יקרה
24-70\2.8 מחיר 9150 ש"ח
+ חדה
+ בוקה יפה
+ קונטרסטית
+ ממש מעולה!!!
- מחיר !!!
- משקל
- קצרה יחסית ל24-105
24-105\4 מחיר 3800 ש"ח
+ טבח של זום מאוד נוח
+ מחיר
+ משקל

דרך אגב יש ל24-105 חסרון גדול היא מתקלקלת יחסית מהר . אני אישית הייתי בדילמה מה לקנות אחר שהייתי צריך לתקן את העדשה שלי ובסוף קניתי עוד אחת 24-105 ממי שקנה בחול סט ומכר לי את העדשה ב 3300

• הוסף לסימניות
הערת הערה חשובה.
פעמיים הלכה לי 24-105 באמצע חתונה- ב2 עדשות שונות.
עוד סיבה למה העפתי אותה....

דרך אגב יש גם את הקנון 24-70 הדור הראשון שעדיפה בהרבה על ה105 וטמרון 24-70 2.8 מיוצבת במחיר יחסית אטרקטיבי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Micmmi;1041807:
קודם כל עיוות בריקודים זה ממש לא נורא גם כאפשר לתקן בקלות ב Lightroom . ושוב אני אמרתי
ש24-105 עדשה אוניברסלית שמתאימה למחיר שלה. בו נעשה סדר: עם צריחים זום יש שלוש אופציות
24-70\4 מחיר 6.500 ש"ח
+ קלה
- קצרה
- יקרה
24-70\2.8 מחיר 9150 ש"ח
+ חדה
+ בוקה יפה
+ קונטרסטית
+ ממש מעולה!!!
- מחיר !!!
- משקל
- קצרה יחסית ל24-105
24-105\4 מחיר 3800 ש"ח
+ טבח של זום מאוד נוח
+ מחיר
+ משקל

דרך אגב יש ל24-105 חסרון גדול היא מתקלקלת יחסית מהר . אני אישית הייתי בדילמה מה לקנות אחר שהייתי צריך לתקן את העדשה שלי ובסוף קניתי עוד אחת 24-105 ממי שקנה בחול סט ומכר לי את העדשה ב 3300

לא חושבת שבשבילך קצרה זה חיסרון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;1041646:
[אני רואה עכשיו שהיא דיברה על מצלמת פול פריים, אז עוזבת את הנושא של מצלמת קרופ.
הערה לרחלי: הגלים נתן הצעה לאורכי מוקד למצלמת פול פריים. את מדברת על עצמך, ולך יש גם סטודיו קטנטנטן וגם מצלמת קרופ. זה מסית את הדיון מהצרכים של פותחת השרשור. אין טעם לזלזל בהמלצה שלו רק כי היא לא מתאימה למצלמת הקרופ שלך, בעוד פותחת השרשור דיברה על 5DIII.]
ממש לא זלזלתי... (למה בכלל לקרוא לזה ככה?)
הסברתי למה זה לא הגיוני מבחינתי. בלי קשר לפותחת האשכול...ואם יש עוד כאלה שקוראות וחושבות לרוץ לקנות -שיחשבו גם על הצדדים האלה....

• הוסף לסימניות
קנון 24-70 ראשונה לא מכרים כבר בארץ יש רק ב ebay . טמרון זה יכול להיות פתרון טוב אבל
צריך להוסיף עד 1000ש"ח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1041818:
לא חושבת שבשבילך קצרה זה חיסרון.
שלום שרה, נחון אני מעדיף זוויות רחבות אבל בפורטרטים אני כן משתמש ב105

• הוסף לסימניות
תודה על התגובות,
אני צריכה את העדשה לסטודיו וגם לצילומי חוץ לתינוקות, ילדים ומשפחות
עדשות קבועות הן מאד מגבילות בכך שאת צריכה להתקרב ולהתרחק כל הזמן
אם אני אקנה עדשה נוספת זו תהיה 100 מ"מ מאקרו
בתור עדשת בסיס אני צריכה זום וממה שאני מבינה עד עכשיו יש לעדשה 24-105 חסרונות
אבל היא שווה את המחיר שלה ושימושית..
עדשה 24-70 לא באה בחשבון היא קצרה מידי
הבעיה היחידה שמטרידה אותי עם 24-105 זה הבריחות פוקוס שלה שכתבו קודם.. אני אשמח להבין יותר ממי שיש לו אותה איך מתמודדים עם זה

• הוסף לסימניות
סתם מענין, השאלתי פעם עדשת 55-200
והתמונות שהוצאתי ממנה היו החדות ביותר שיש לי..

• הוסף לסימניות
אני מניח שאת מדברת את ה55-250IS.
זו עדשה עם איכות בניה ומהירות מיקוד בינוניים מאוד אבל עם איכות תמונה טובה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1041933:
אני מניח שאת מדברת את ה55-250IS.
זו עדשה עם איכות בניה ומהירות מיקוד בינוניים מאוד אבל עם איכות תמונה טובה.

סליחה צודק, 55-250
הבוקה שלה לא היה יפה בכלל
אבל הפוקוס לא התפספס במילימטר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזואלי;1042076:
סליחה צודק, 55-250
הבוקה שלה לא היה יפה בכלל
אבל הפוקוס לא התפספס במילימטר
מה קשור לפה 55-250 ? זה עדשה ef-s לא מתאים לפול פריים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה